x

Den Gale Pen møder AndyOp

Den Gale Pen møder AndyOp

 Hej Andreas Seebach. Med det efternavn og jeres begge tos fesne musik kunne du og Rasmus godt være i familie. Er der noget om det?

– Du rammer niveauet lige fra starten: med at spørge om det samme, som hver eneste folkeskoleelev, jeg skriver autograf til også spørger om. Og svaret er: nej, jeg er ikke Rasmus Seebachs far eller Rasmus Seebachs søn eller Rasmus Seebachs bror. Lidt blodsbånd er der, men det er langt ude. Til gengæld har jeg engang arbejdet på kontor med hans mor, og hun er flink.

Små slag, Andy, ellers bliver jeg ubehagelig. Jeg kan forstå, at du og det menneskelige trafikuheld Hanne-Vibeke Holst er slyngveninder, som synes macho-hiphop er krænkende. Forklar venligst, hr. feminist?

– Som jeg også sagde sidst, jeg var ude og drikke skinny-latte med Hanne-pigen, så er det sgu da et problem, at min datter vokser op i en kultur, hvor pigerne bliver kaldt luder, når der er skænderier i skolegården og det svar, de kan sende retur er "nå, men så er din mor en luder". Rigtige mænd respekterer kvinder og taler ordentligt. Bitch bad, woman good, lady better – som Lupe Fiasco siger. For det er jo din eller nogen andres søster, mor, datter, kæreste eller kone.

Hvem af de rigtige rappere er så sure på dig nu, hvor du siger, at de ikke er rigtige mænd?

– Nu har jeg brugt det sidste år på barsel og i studiet, så jeg tror ikke, jeg har lagt mig ud med nogle af de hotte gangstas på det seneste. Men der skal nok være nogle bling-bling-typer derude, der ikke kan se en mening med at mene noget om noget. Og så er det blevet moderne at være så top-ironisk omkring sin musik – det synes jeg sgu er for bangebukse. Stå da ved det, du laver!

Ja, eller i dit tilfælde: lav noget andet! Din kone, Astrid Krag, er sundhedsminister og fyrer konstant lige så meget mundlort af som rappere. Har I overhovedet nogen venner, der kan holde jer begge ud samtidig?

– Vi har mange dejlige venner – men det er rigtigt, at hvis vi skal finde nogen, der slår os på alle parametre i mundlorts-konkurrencen, så må vi over i branchen for typer, der skriver sjove klummer og indslag i musikblade under halvfemseragtige pseudonymer. Dem kender vi ikke så mange af.

Så ring til hipsterne på Soundvenue, de har rigeligt. Før var du jo sur på Fogh og Pia K. Nu er det så din kone, der er ved magten med SF og ødelægger landet. Er du så rasende på hende nu?

– Nu kan det godt være, du er sådan en tøs, der bruger tiden på at være sur. Men rigtige mænd bliver sgu ikke sure. Og hvis jeg skal gøre status, så har vi ikke taget del i nogen ulovlige krige, siden min kone og co. kom til magten. Det er ikke grænsebomme, parabolforbud og bacon-påbud, der står øverst på arbejdssedlen længere, men hvordan vi kommer ud af den her skide krise. Og så er landets nuværende sundhedsminister ikke bare klogere, men også meget lækrere end Bertel Haarder – og hun har aldrig flippet skråt, fordi risengrøden blev forsinket.

Næ, for den står du jo på spring med, tøffelhelt. Du rapper pænt, står i baggrunden af din kone, har fodformede SF-værdier og passer mere børn, end du tager hyren hjem. Er der noget mand tilbage i dig?

– De mænd, der er mest usikre på, hvor meget mand, der er i dem, er også dem, der skal bralre mest op om, hvor mandige, de er. Så er der noget mand i dig, Gale Pen, er der, er der? Bleskift, barsel og babysvømning oser måske ikke af testosteron – men de mænd, der ikke tager sig tiden til at være sammen med deres unger, mens de er små, snyder sig selv, macho eller ej!

Er grunden til, at du kan lege kunstner og hyggeonkel ikke, at Astrid river en vanvittig løn og ministerpension ind på kontoen, så du ved, du kan fede den for evigt, hvis du bare holder fast i sugarmama?

– Jo, det er en sweet deal, dér. Særligt fedt er det, når tv camperer foran vores hus, biografturen bliver aflyst og erstattet med en tur til DR Byen, eller fantasiforladte journalister stiller mig spørgsmål, der mest handler om min kone for at skjule, at de ved jack om den musik, de ellers får løn for at vide en masse om.

Hiphop er jo ikke musik. Andy, som jeg ser det, er et album fra dig det samme som at læse 1975-udgaven af Kvinde, Kend Din Krop. Du må fortælle mig, hvorfor mænd skulle købe din nye plade?

For det første er der jo bunkevis af nøgne damer og girl-on-girl-action i den der '75-udgave – men det er nok for stærke sager til dig, DGP. Min nye plade handler om de ting i livet, der betyder noget: kvinden, man elsker, aftener ude med drengene, den verden, vores børn skal vokse op i. Om at leve livet og gå imod strømmen. Og så er der masser af svedige beats og god karma.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA