x

Sylvester Larsen – studiedagbog del 3

Sylvester Larsen – studiedagbog del 3

Se flere fotos fra indspilningerne i GAFFAs gallerisektion

GAFFA-dagbog i 4 afsnit om indspilninger af Sylvester Larsens 4. soloalbum
Musikere : Sylvester Larsen (vokal,keys) Kenni Andy Jørgensen (trommer) & Jon Pold (bas) Johnny Stage (producer)

GAFFA-dagbog og fotos: Johnny Stage.

Disko og hår på pulten:

Tirsdag d. 5.3. Haster af sted til studiet, "Solisten" Sylvester har bedt om forholdsvis tidligt fremmøde, kl. 9.15, sært tidspunkt, men what the heck? Jeg klikker ind til et gabende tomt, men heldigvis pivåbent studie. Nogen har været så venlige at trykke play på kaffemaskinen, så jeg skænker en stor fad fra kaffeankeret og sætter mig til rette ved pulten. Underligt nok er der en hulens masse lange mørke hår blandt pultens mange fadere og knapper, hvilket får mig til at tænke på det pigebarn som studiefar fik på besøg i går, netop som vi skulle på Linse-bar.

Da studiefar kort efter ankommer krydsforhører jeg ham og på under 30 sekunder erkender han pigebarnets ejerskab af håret, men benægter i øvrigt alt andet smuds og forsøger sig med den gamle historie om "jeg er ved at lave en single med hende". Vi får os efterfølgende en faglig howdy-bowdy, og han forklarer hvorfor pultens brune knapper lyder bedre end den model med sorte knapper, hvilket svarer til at olie KAN blandes med vand.

Bandet inkl. solisten ankommer kl. 10.00. Let omtumlede oven på en fugtig nat på Copenhagen Redlight, men godt kække, starter vi på en funky sag kaldet "No Money in the Bank" hvilket passer meget godt med prisniveauet på Copenhagen Redlight, hvis man altså bliver afhængig, som med alt andet snavs. For at der ikke skal gå blid disko i den og med fare for at falde i søvn, spices sounden op med alt man kan stæle fra Power Station-studio (NY), der er genkendelig for bl.a. ja, Power Station (bandet med Robert Palmer), Iggy Pop, Bowie m.fl. Studiet skabte den helt særlige "gated ambience"-lyd, som høres især på nævnte kunstnere fra deres sen-70'er og tidlige 80'er albums. Dette studie viser sig at være helt ideelt til den slags lydpjank.

Guitarforbud:

Det kribler ellers fandens i fingrene for at smide noget "tar" på Sylvester's svedige tunes, men Solisten har frabedt sig alt over 4 strenge. Til gengæld har han et brændende ønske om masser af saxofon til at supplere hans keys. Den ekspertise kan kun Hans Nybo opfylde, der, hvis han læser denne dagbog, kan forvente en opringning inden for ganske få dage. Ud over sit fantastiske spil fra baryton til tenor-sax kan Hans også bære hele to store fadøl på toppen af sin velformede dunk af en mave, dog ikke mens han spiller sax. Men temmelig blæret at kunne inden for rock'n'roll og andre rytmiske sammenhæng.

Sly & de syv takes:
Efter kun seks gennemspilninger af dagens første nummer og flueben ved seneste take er rekorden flyttet fra syv til nu seks takes af et nummer, før det er i kassen, i orden, accepteret eller "Fars fod vipper/ eller ikke?", som en ægte superproducer ville udtrykke det. Målet er at få fem numre i kassen i løbet af dagen, gerne med diverse dubs og tossede indfald.

Da klokken slår nøjagtigt 19.37, er hele fem numre dagens høst, og det skal fejres med Super Børge, Indianer i kano og alt der kan give dårlig ånde og kortvarig mæthedsfølelse i nærmeste pøllevogn, før vi igen slutter dagen af med bravour på Linse K's bar.

Fortsættelse følger..........


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA