x

South By Southwest – fem højdepunkter

South By Southwest – fem højdepunkter

Se masser af billeder fra festivalen i GAFFAs gallerisektion

Verdens største musikbranchefestival South By Southwest fandt traditionen tro sted i Austin, Texas midt i marts. GAFFA var med, og her var vores fem højdepunkter blandt de snesevis af koncerter, vi overværede.

Bastille

Disse fire unge englændere formår både at skrive dejlig iørefaldende sange og levere dem live med en helt vild passion. Især forsanger Dan Smith er en oplevelse for sig med sin karisma og vilde energi. Deres synthpop er som skabt til at blive spillet live og skabe en fest overalt.

Big Freedia

Der blev for alvor spillet op til den helt store fest, da den lesbiske hiphopper Big Freedia stod på scenen på Red 7, som sidste artist inden festivalen sluttede. Hendes form for at blande traditionel rap med elektroniske beats bliver leveret med så stor en energi, at man bare ikke kan undgå at danse med og deltage i den vildeste fest, der kulminerer, da publikum bliver inviteret på scenen for at danse med.

Dan Croll

Den unge musiker fra det nordlige England formår at kombinere traditionel singer-songwriter-sangskrivning med mere funky rytmer, lidt som en kombination af Alt-J og Jack Johnson. Derfor falder man meget let for denne charmerende unge mand. Men de mere skæve dele af hans musik gør også, at man har også lyst til at gå mere i dybden med musikken.

Half Moon Run

At en kirke også kan bruges til andet end gudstjenester, viser denne canadiske kvartet, da de bruger de smukke rammer i St. David's Church til at levere deres utrolig smukke musik. Her mødes drømmende halvelektroniske toner med en mere stramt spillet form for post-punk. Koncerten giver både mulighed for at lukke øjnene og lade sig drage ind i et specielt univers, samtidig med at man til andre tider lader sig rive med af de eksplosioner, som flere af numrene ender ud i.

Matthew E. White

Stort talent kan ikke holdes tilbage. Så når Matthew E. White vælger at bryde ud af Virginias bjerge, 
sker det med nogle af de senere års stærkeste americana-sange, der live leveres med en inderlighed, som kun få kan levere. Musikken giver også de enkelte bandmedlemmer mulighed for at vise deres høje tekniske kunnen, uden at dette går ud over den gode sang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA