x

DDJA 2013, Ballerup Super Arena

DDJA 2013, Ballerup Super Arena

Se billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion og se billeder fra den røde løber, ligeledes i GAFFAs gallerisektion.

Allerede når man satte røven i sædet i bus 350S, kunne man spotte dem: Dem, der skulle til Danish DeeJay Awards (DDJA) i Ballerup Super Arena søndag aften. Der var kvinden med den brune hud og de falske øjenvipper. Der var den lille flok drenge iført vindjakker, flakkende blikke og halvtomme dåseøl. Og så var der de yngre piger, med glattet hår og et pink sugerør nede i Vitamin Water-flasken, der vist ikke kun indeholdt vitaminrigt vand.

Det er 13. år i træk, DDJA løber af stablen. Et award show, der startede som en branchefest, hvor dj's kunne gnubbe kinder med hinanden. I dag er en anden sag. Pøblen kan være med – og musikken er nok også en kende mere kendt i dag, end for år tilbage. Nu er det ikke kun – for udefrakommende – ukendte dj's, der optræder, men også kunstnere som Medina, Clemens og Kidd. Om det er en god eller dårlig ting, at et show som DDJA er blevet kommercielt, kan diskuteres – en diskussion, der nok skal tages med en dj, og ikke undertegnede.

Showet
Uffe Holm styrer slagets gang, med fladpandede stand-up-jokes som forventet. Sådan er det jo. Det første, der slår en, da showet går i gang på cykelbanen, er, at lyden er jævnt elendig. Paradoksalt, når showet handler om og henvender sig til dj's, der om nogen må have styr på den slags. Men lyden er mudret, og mere end en gang går det min næse forbi, hvad der bliver sagt/sunget nede fra scenen.

Der var mange priser (23 styks) der skulle gives væk denne aften. Det er altså virkelig mange. Det høje antal gjorde, at det ved nogle af priserne virkede som om, at de bare skulle afvikles i en fart, så man kunne komme videre i teksten. Lidt synd for vinderne. Og så skal det altså lige nævnes, at nogle af priserne mindede ret meget om hinanden – Svenstrup & Vendelboe fik raget fire priser til sig. Men kan nogen fortælle mig, hvad forskellen på The Voice Clubbing-prisen, DK-prisen og Dancechart.dk-prisen er? Nå ja, sponsorer skal der jo til. Men lidt fjollet, altså.

Rune RK kan stadig kalde sig for kunstneren med flest DDJA-priser i baglommen. I aftes scorede han to styk, men var der ikke til at tage imod. Jørgen de Mylius fik en velfortjent ærespris for sit mangeårige arbejde med radio og gav en takketale, der fik det yngre klientel til at bevæge sig mod toiletterne eller baren. Shaka Loveless fik de to tunge priser Årets Danske Urban Udgivelse og Årets Danske Artist.

Noget godt man kan sige om DDJA er, at musikken er i centrum. Selve showet kørte i omtrent fem timer, og der var i det tidsrum flere optrædende kunstnere, end begge hænder kan tælle. DJ Static åbnede ballet og gjorde det, han gør bedst. Egentlig lidt underligt, at han ikke var nomineret i mere end én kategori. Electric Lady Lab rodede sig ud i Rihannas "Diamonds", og fik skrålet sig igennem et par egne sange. Djames Braun gav os den øretæveindbydende "Duft af Ba-cone", og Clemens fik rappet, mens en masse letpåklædte damer stod omkring ham. Og som altid var der de værste og de dårligste optrædener.

De bedste og værste
Det ultimativt ringeste var "Celebrating the 90's". En dj, der havde valgt at spille alt det allerdårligste musik fra 1990'erne, på den ikke-sjove måde. Havde der sneget sig lidt Blackstreet eller Mr. President ind, kunne den måske være blevet reddet. Men nej, for en pinlig affære.

Bedre var det ikke, da Kidd kom på scenen iført hvid badekåbe og proklamerede, at "han har det ligesom Fetterlein". Måske man kan håbe, det er sandt, og han vil bevæge sig væk fra scenekanten og forsøge at gøre karriere på TV3 i fremtiden – hans storhedstid er godt nok ovre. Bedre var hans entourage Topgunn og Abbaz ikke – dog trak Sukkerlyn den samlede optræden en smule op. Han er sgu okay.

Aftenens største skuffelse var nok Medina. Som hovednavn gik hun på scenen lidt før midnat. Og hold kæft, hvor var hun dvask. Iført hættetrøje og pisseelendig attitude fik hun kæmpet sig igennem en sang, jeg ikke kendte. For søren, hvor havde hun det hårdt, altså. Det virkede vitterligt ikke, som om hun gad stå i Ballerup en søndag aften og fyre den af for sine fans. Og det er bare virkelig dårlig stil. Kom lige ind i kampen, Medina.

Heldigvis har den danske scene folk som Kaka, Wafande og Pharfar til at trække op. Det var helt sikkert aftenens højdepunkt rent musikalsk, da de tre danseglade reggaetrolde kom på scenen. Energien var helt i top, og det smittede – selv på de bagerste rækker ovre ved VIP-afdelingen kunne folk ikke sidde stille. Også Klumben og Raske Penge havde en af de bedre optrædener.

DDJA er et spøjst show. Men er man indstillet på at tage til Ballerup, høre en masse pumpende rytmer i mudret lyd, få hældt vodka/Red Bull ned ad nakken og se Medina på slap line, så er det stedet at være.

VINDERLISTE:

Årets Danske DeeJay-Favorit: SVENSTRUP & VENDELBOE / Glemmer Dig Aldrig

Årets Danske Remix: LULU ROUGE / Choir Of Young Believers: Hollow Talk (Lulu Rouge's Stella Polaris Remix)
 
Kjeld Tolstrup-Prisen: ROBIN HANNIBAL
 
Årets Danske Producer: RUNE RK
 
Årets Danske Urban-Udgivelse: SHAKA LOVELESS / Tomgang
 
The Voice Clubbing-Prisen:  SVENSTRUP & VENDELBOE Ft. NADIA MALM / Glemmer Dig Aldrig
 
Årets Danske Mainstream-DeeJay: ANDERS K / Anders Kanstrup

Årets Danske Event: BAS UNDER BUEN / København
 
KIM SCHUMACHERS DEEJAY-PRIS (Ærespris) JØRGEN de MYLIUS
 
Årets Danske DeeJay: (Præsenteret af BEAT BROADCAST) RUNE RK
 
DK-Prisen: (Præsenteret af METROXPRESS) SVENSTRUP & VENDELBOE Ft. NADIA MALM / Glemmer Dig Aldrig
 
Årets Danske Diskotek: TRAIN NATKLUB / Aarhus
 
Dancechart.dk-Prisen: SVENSTRUP & VENDELBOE Ft. NADIA MALM / Glemmer Dig Aldrig
 
Årets Danske Upfront-DeeJay: (Præsenteret af PIONEER DJ) BUDA
 
Årets Danske Upfront-Udgivelse: SOULMAGIC / Someone Like You
 
Årets Danske Album: (Præsenteret af SAMSUNG) KLUMBEN / Fra Klumben Til Pladen
 
Årets Danske Klub: CULTURE BOX / København

Danish DeeJay Battle 2013 (Præsenteret af UTOPIA DJ SCHOOL) RASMUS SKØTT
 
Årets Danske Artist: (Præsenteret af SMIRNOFF) Shaka Loveless
 
Årets Internationale Klub-Hit: SWEDISH HOUSE MAFIA Ft. John Martin / Don't You Worry Child
 
Årets Internationale DeeJay: RICHIE HAWTIN / Culture Box
 
Årets Internationale Upfront-Udgivelse: ASAF AVIDAN / One Day/Reckoning Song
 
Årets Internationale DeeJay-Favorit: SWEDISH HOUSE MAFIA Ft. JOHN MARTIN / Don't You Worry Child


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA