x

Ane Trolle – Første skridt mod udlevelsen af den amerikanske drøm

Ane Trolle – Første skridt mod udlevelsen af den amerikanske drøm

Ane Trolle er en af de mest produktive danske musikere. Samtidig er hun en dame, der ikke er bange for at udfordre sig selv, hvilket de mange forskellige konstellationer, som hun har arbejdet i bevidner om: JaConfetti, Trolle//Siebenhaar, Balstyrko med flere. Nu er tiden dog inde til at tage det store spring ud som soloartist. I oktober udkom hendes solodebut "Honest Wall" i Danmark, og efter en mindre turneren rundt i det danske land er tiden nu kommet til at se, om pladen kan holde til at slå igennem i det store udland. Første skridt på vejen har været en lille måned i USA der ud over små stop i Los Angeles og New York først og fremmest har haft fokus på South By SouthWest (SXSW) festivalen i Austin, Texas.

Baggrunden for, at det netop er SXSW, som er Anes første rigtige skridt mod et internationalt gennembrud, bunder blandt andet i, at hun gennem sine kontakter i Austin har fået et tre-års visum til USA. Hermed er der ikke flere administrative byrder, der kan stoppe den drøm, som hun længe har haft om at slå igennem i USA. Dagen efter SXSW er overstået, møder GAFFAs udsendte en træt, men også på samme tid lettet Ane Trolle dagen før hendes 34 års fødselsdag. Træt og hæs oven på fem hårde dage med syv koncerter og masser af networking. Lettet, fordi der lader til at have været god respons på hendes optrædender. Det vender vi tilbage til.

Forarbejdet inden afrejsen har for Ane Trolles vedkommende faktisk mest drejet sig om det praktiske, da arbejdet med at få det amerikanske visum i hus har krævet en del arbejde.

– Det er vores venner i Dart Music International, som har sat vores fem uofficielle showcases op. Jeg har selv prøvet at invitere bekendte og branchefolk til mine showcases. Der er dog ikke dukket særlig mange branchefolk op. Det er svært i den her branche, når der ikke er den rigtige hype omkring en, for alle i branchen synes at tage til de hypede showcases for også at mødes med andre branchefolk. Så jeg vil betragte mig selv som på et lidt outsider-spor og må måske mere opsøge heldet.

Hellere koncertinvitationer end stikke folk en plade

Ane Trolles første tid i USA handler lige så meget om, hvordan hun kan finde frem til den gyldne formel for, hvordan hun vil have de største muligheder for at opnå sine mål.

– Derfor vil jeg gerne ud og spille meget live og hermed vise, at jeg er en kunstner, man kan arbejde med på mange måder. Hermed vil jeg nok mere invitere folk ud og høre mine koncerter end at sende dem en plade. Jeg er godt klar over, at jeg skal arbejde mig op fra bunden, da jeg ikke har den hype, der gør, at man kan springe et par trin over.

Det er altså en efterhånden gammel drøm om at bo og prøve at slå igennem i USA, som hun først rigtig nu har mulighed for at efterleve i og med, at hun har en soloplade i bagagen.

– Nu er det tid til at give det chancen. Jeg føler mig draget af at komme lidt rundt og skrive sange med forskellige musikere. Forhåbentlig møder jeg en masse spændende mennesker, der kan være med til at inspirere mig endnu mere som musiker.

Det er altså den klassiske amerikanske drøm, der har fået Ane Trolle på SXSW. Det er selvfølgelig svært at tiltrække sig den store opmærksomhed under SXSW, hvis man som Ane ikke har et større pladeselskab i ryggen eller er hypet igennem musikmagasiner som Fader eller Pitchfork. Alligevel har der været god respons på flere af hendes koncerter. Ironisk nok har den bedste respons været fra de mindst velbesøgte koncerter som et dayshow et godt stykke øst for centrum, hvor der kun var omkring 10 gæster.

– På trods af, at vi under denne koncert måtte klare os uden trommeslager, der var optaget af en anden koncert, var der en booker fra Ungarn forbi, som virkede til at være meget imponeret. Derfor kan jeg håbe, at SXSW har åbnet døren for nogle festivaler i Østeuropa. Herudover har der også været flere af den andre koncerter, der har været rigtig velbesøgte, og hvor stemningen har været rigtig god.

Navnet en mindre hæmsko

Arbejdet med at slå igennem i USA foregår dog ikke kun på den traditionelle platform med at spille koncerter og så håbe på, at man bliver opdaget af et pladeselskab. Ane har allerede sidste år arbejdet sammen med Tim Myers fra Los Angeles i projektet Lucy and the Cloud Parade, som har haft forskellige sange med i landsdækkende reklamer i både USA og Canada.

– Ud over Lucy and the Cloud Parade laver jeg allerede rigtig meget synkronisering til tv-serier og reklamer herovre i USA. Det er en måde at leve af sin musik på for en som mig, ligesom det også kan give en anden interesse for ens musik fra alle mulige sider. Det er også et godt salgsargument overfor pladeselskaber, der jo godt kan lide lugten af penge.

På trods af at Ane Trolle er et fint navn på dansk, er navnet lettere problematisk i USA, da amerikanerne ikke rigtig kan udtale det.

– Jeg skal lige finde ud af noget omkring mit navn. Jeg overvejer lidt bare at kalde mig Ane. Det er dog lidt problematisk, da navnet for mig er meget personligt.

Hermed er det første skridt taget i Ane Trolles store drøm om at kunne få et mindre gennembrud i det forjættede land USA. Som sådan har SXSW måske ikke givet det vilde direkte afkast af sig.

– Jeg ved ikke direkte, hvorfor det egentlig kan betale sig at spille på SXSW, nu hvor flere og flere større navne som Prince, Depeche Mode og Justin Timberlake også optræder på festivalen. Jeg tror bare, at det er hele den her vibe og den her specielle blanding af alle mulige folk, der gør, at det kan betale sig at komme herover.

Rom blev jo som bekendt ikke bygget på en dag, så Ane er godt klar over, at dette blot var første ud af mange skridt mod et eventuelt gennembrud. Håbet er, at hun kan få opbygget et godt netværk af medsangskrivere og andre musikere, så hun kan flytte til USA af længere tid ad gangen. Hermed er målet gennem forskellige kanaler, blandt andet en masse koncerter, stille og roligt at kunne opbygge sig et amerikansk publikum, som kan have en afsmittende effekt på radiostationer og lignende, der i sidste ende kan føre frem til enden af vejen – en god pladekontrakt i USA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA