x

The Alpines turnédagbog del 3

The Alpines turnédagbog del 3

23. - 24. marts - Promotion
Efter tre meget sparsomme fridage i København, der mest af alt er gået med at se forsømte venner, veninder og kærester, ringer vækkeuret kl. 05.00 torsdag morgen for at fortælle os, at vi skal flyve en tur til Frankfurt, hvor to promotiondage venter.
Det er bare så anti rock´n´roll at stå tidligt op, og bestemt ikke noget der huer The Alpine.

Nå, men afsted går det til Frankfurt og herfra med dejlig ny tysk lejet bil mod Baden-Baden. Hos Europcar får undertegnede lavet sin første skønne sprogfejl, da jeg vil forklare udlejningsdamen, at vi kun har én chauffør. Jeg går selvsikkert op til skranken og siger: “Es gibt nur ein Führer“. Hvorefter damen kigger stramt på mig og siger: ”Fahrer!” (don´t mention the war...)

I Baden-Baden ligger det kæmpe foretagende SWR, som er en af de få tv-kanaler, der sender over hele Tyskland. Så der er tale om en ret vigtig optræden.
Bygningerne er placeret på en meget idyllisk bjergskråning i hvad der mest af alt minder om pensionist-himlen.

Vi skal i dagens anledning spille unplugged i talkshowet "Ring Frei", der beskrives bedst som den tyske pendant til Letterman. Vi finder hurtigt ud af at aftenens anden gæst, er den ene halvdel af hedengange Modern Talking, Thomas Anders. Han har lige lavet en skøn plade, som han selv omtaler som jazz/lounge/swing-fortolkninger af gamle 80’er hits … Så bliver det fandme ikke bedre! Han har ladet den anden (muligvis bedre) halvdel af Modern Talking, Dieter Bohlen, blive hjemme, og hans lidt for solbrændte 45-årige ansigt nyder spotlight’en. Endelig bliver det vores tur, og vi leverer en akustisk version af vores nye single "Trigger", med den bedste danske overbevisning. Der bliver også tid til et miniinterview med den unge vært, som vi fejlagtigt har ladet tro, at vi taler tysk, hvilket vi i og for sig også gør, men bare ikke godt nok til at lave et helt interview. Dette resulterer i et meget sjovt, men lidt forvirrende interview på hhv. tysk, dansk og engelsk.

Næste dag foregår i Hamburg. Og hér er det lækreste forår kommet til byen. Vi bliver i lufthavnen mødt af udsendte fra vores management, der lige gør os opmærksomme på at 3 ekstra interviews i mellemtiden er tikket ind, og vi er totalt tidspressede. Så efter en kort fotosession deler vi os op, og snakker album, single, video, og alt andet, der kunne have journalisternes interesse, hele eftermiddagen.
Alt i alt bliver det til 9 interviews + 2 fotosessions - en meget god dag i markedskræfternes tegn. Vi slutter dagen af i wellnesscenteret på hotellet, hvor tyskerne ikke har spor imod at være nøgne i den fælles sauna! Dette udløser totalt teenagefnisen hos undertegnede, og stor tilfredshed hos drengene ;-)

25. marts – Ringlokschuppen, Mülheim
Mine damer og herrer, lad mig præsentere: The Boss Hoss!
Forestil jer et 7-mand stort tysk band, der spiller coverversioner af store pophits i bedste ol’ school country/westernstil - alle iført jeans, wifebeaters og cowboyhatte. The Boss Hoss rider på en bølge af succes i Tyskland: alle koncerter er udsolgt, og album på Top 10, og vi er blevet tilbudt at spille nogle supportgigs for de countryfile fyre. I aften står det første slag…

Koncerten foregår i Mülheim og allerede flere timer inden koncerten myldrer parkeringspladsen foran spillestedet med mennesker i alle aldre iført cowboyoutfits, bærende på den obligatoriske pose øl.
Hér begynder nervøsiteten at indfinde sig hos det lille danske band. Vi står ingen steder på plakaten, og folkene her er virkelig i godt humør og glæder sig til at se deres helte fra The Boss Hoss - ikke et eller andet semikendt band fra Danmark.

Det er dog først da en kæmpe stor Chevrolet Starcraft trækker op og seks MEGET velvoksne rockere stiger ud, at dødsangsten melder sig.
Da vores båndede intro brager ud gennem højtalerne, samles vi bag scenen og tager officielt afsked med hinanden … Alle 5 tager vi en øl i hånden og indtager scenen foran de 700 brøleaber.
Første nummer går i gang og vi forbereder os alle på at få en flaske Jack D kastet i hovedet, men Peter (forsanger) rækker armene i vejret for at klappe med, og vi ser pludselig det smukke syn af 700 hænder klappe i takt. Mission accomplished…De kan li´ os!

29. marts - Kalkscheune, Berlin
I aften skal vi spille koncert i Berlin. En flok belgiske udvekslingsstuderende holder fest på spillestedet Kalkscheune, som har hyret The Alpine som aftenens underholdning. Belgierne vil holde en fest, så fest er hvad de får! Vi har en supersjov aften, både før, under og efter koncerten, og vi oplever tilmed vores første crowdsurfere! Efter koncerten bliver (som altid) den obligatoriske Havanna club indtaget, og vi fester med de unge belgiere til den lyse morgen.

30. marts – Pulp Mansion, Berlin
2 gigs i træk i Berlin. I aften skal vi spille på Pulp Mansion, som i aftenens anledning har forvandlet sig til en nystartet skandinavisk klub.
Aftenens koncert er lidt af en showcase. Vores tyske pladeselskab har inviteret 10 mand fra MTV/VIVA, som indtil nu ikke har støttet os synderligt meget i Tyskland. Vores tv-promotor fra pladeselskabet regner med at få dem omvendt, via aftenens optræden.

Dagens pudsige indslag opstår under middagen. Da vi sidder og indtager vores pizza på en dejlig italiensk restaurant med rock´n´roll tema (tja, den slags findes bare i Berlin), møder vi tv-promotoren, der tilfældigvis har bestilt bord til de 11 lige ved siden af os…Skønt!

Vi spiller en ok koncert til trods for den lækre blanding af skandinavere og afmålte branchefolk som publikum - udsigt til korslagte arme.
Vi støttes heldigvis dejligt op af en håndfuld trofaste The Alpine-fans og medbragt support i form af venner og bekendte fra Berlin, der danser til musikken foran scenen og sender masser af positiv energi op til os. Hvad MTV og VIVA synes om det, ligger stadig hen i det uvisse…

31. marts – Das Rind, Rüsselsheim
Så skal der køres max i tourbussen igen. Rüsselsheim ligger ca. 600 km syd-vest for Berlin, i det superindustrielle Ruhrgebiet, så bussen kører kl. 9.30 sharp! Heldigvis for os har vi indbygget seng i bussen, for der blev festet igennem i går, og vi er ikke indstillet på at være friske. Så vores stakkels tourmanager Marcel får æren af at køre hele vejen, mens vi andre stener max og forpester luften med alko-ånde.
Når man spiller live gigs i Tyskland som forholdsvis ukendt band, afhænger fremmødet 100% af, hvor godt et promotionarbejde spillestedet har lavet. Om de har hængt plakater op, spillet musikken på lokalradioen osv. Hér i Rüsselsheim virker det som om, der måske ikke er blevet gjort det helt store…Vi laver dog et par interviews til tv og radio, men koncerten brillierer ikke just ved stort fremmøde. 35 mand bliver det til (inkl. barpersonel). Inden vi går på scenen bliver vi enige om, at de 35 mennesker da i det mindste skal have, hvad de har betalt for, så vores koncert er bestemt ikke påvirket af det lille publikum, og tværtimod bliver det hele dejligt løssluppent.

1. april – Lille Vega, København
Igen idag ringer vækkeuret ubarmhjertigt tidligt…Efter Rüsselsheim koncerten nær Frankfurt, kører vi ca. 200 km stik sydpå for at overnatte på et åndsforladt lufthavnshotel ved Stuttgart. Vi kommer i seng kl. 03, og nu er kl. altså 05.30, og vi skal til Danmark. Denne dagbog vidner tydeligt om hvad vi laver i vores fritid … vi sover?. I aften skal vi spille til MyMusics Legatfest på Lille Vega. Denne koncert tog vi gladeligt til os, selvom det på papiret så lidt tidspresset ud, men MyMusic har gennem årene betydet meget for os, og er et initiativ vi meget gerne støtter op om! Derudover er det jo også bare dejligt at komme et smut hjem til København!

4. april – Kuttner Show (MTV), Berlin
Kl. er 6, Check-in og den første koffein-indsprøjtning er netop gennemført i Kastrup. Vi skal flyve kl. 7, turen går til Berlin igen og vi glæder os lidt ekstra denne gang: Vi skal nemlig ind og spille live i den berygtede Sara Kuttners show på tysk MTV. Kuttner Show er et af de mere troværdige programmer på tysk MTV, med husorkester og vaskeægte live-spillende bands i studiet!
Boarding, take-off, next stop: Berlin.

Ja, så er vi søreme tilbage igen! I skrivende stund sidder vi backstage på MTV’s hovedkvarter og venter på at blive ført forbi de sortklædte, konstant øresneglsopdaterede livvagter (skal der være fest så LA’ der være fest!).
Sarah Kuttner selv har lige været inde og hilse på og om ti minutter skal vi ind og spille, så jeg må hellere forlade tastaturet og tage The Alpine brillen på og få hold på nervøsiteten…

Fortsættelse følger…

The Alpine


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA