x

Lulu Rouge - den dybe duo er tilbage

Lulu Rouge - den dybe duo er tilbage

Lulu Rouge er tilbage med deres andet album The Song Is In The Drum. Makkerparret bag den dybe lyd har sat sangskrivningen endnu mere i fokus på opfølgeren til deres roste debutplade fra 2008. Og med sangskrivningen også en række nye sangere og sangerinder – heriblandt Annisette Koppel, Asbjørn og Fanney Osk, som skal bære de poppede melodier trygt gennem Torsten "Buda" Jacobsen og Thomas "T.O.M" Bertelsens dubbede, elektroniske univers

Buda: – Lyden er stadig Lulu Rouge, og jeg vil skyde på, at hvis man hørte 1000 plader, så ville man stadig kunne genkende lyden som vores lyd. Det er mere lo-fi, der er ikke så meget top på og der er meget færre spor indspillet på hvert nummer. Så på den måde er det også mere simpelt end det forrige.

T.O.M: – Der er kommet flere sange. Mere sangskrivningsmæssig struktur på flere af numrene. Så på den måde er det blevet pænere siden den sidste plade. Men på den anden side er grundsporene blevet mere beskidte, og det får lov at rive lidt mere i bunden.

Fik to mænd til at tude

Hvor meget har de sangere og samarbejder, som er featured på albummet, haft indflydelse på sangskrivningen?

Buda: – Vi gav Annisette et instrumentalt-nummer med vers og omkvæd, hvor hun faktisk brugte det anderledes, end vi havde tænkt det. Hun kom ind før, end vi havde tænkt det, men det var helt perfekt! Der var ikke ét ord, vi ville rykke eller noget som helst. Vi sad her, to store mænd og tudede, da vi hørte det første gang. Når man hører det, forstår man pludselig, hvorfor hun er en af de største, vi har i Danmark.

T.O.M: – Vi har faktisk prøvet at få fat i hende i mange år blandt andet på grund af en sådan lidt spooky ting hun kan, når hun ligger i et bestemt leje, som ville passe godt til vores sound. Asbjørn og flere af de andre har også selv skrevet et nummer. Alle sangerne kommer jo på sin vis med deres eget og en proces, de er vandt til. Så har vi nogle gange skubbet dem lidt i en retning, og andre gange har de leveret noget, som bare passede ind med det samme.

Buda: – Fanney Osk har vi samarbejdet med på et remix for Kúra, og der synes vi med det samme, hun var en fantastisk sanger, så det var helt oplagt at lave noget med hende. Vi har også ledt og spurgt rundt omkring for at finde nye sangere, og der fik vi anbefalet Asbjørn, efter han havde spillet på Spot. Ham tændte vi på med det samme, ringede til ham og indspillede med ham fire dage senere.

Ønsket om at skille sig ud

Bliver jeres sound mere og mere poppet med tiden?

T.O.M: – Jeg tror, at når man bliver lidt ældre, så bliver man også lidt mindre bange for pop. Da man var yngre, var det meste pop "bare noget lort", ikke? Man skulle jo skabe sig en identitet, og det kunne man så gøre i et eller andet miljø.

Buda: – Det handler i bund og grund om at lyde som sig selv. Forhåbentligt bliver man mere ballanceret, jo ældre man bliver. Derfor ønsker vi stadig at skille os ud og lave noget friskt, og det kommer til udtryk, når vi vælger samarbejdspartnere og solister til vores tracks.

Tænker I generelt meget over, at I skal differenciere jer eller finde en position, som der ikke er andre bands, der har lige nu?

Buda: – Nej, det gør vi ikke. Vi har en lyd oppe i hovedet og et udtryk, og det kører vi efter. Vi har aldrig tænkt: "Her er der lige plads til et eller andet". Sådan kan vi ikke arbejde. Vi har nogle ting, vi går efter, som vi begge to synes er fede, og vi har en aftale om, at hvis den ene ikke synes, det er fedt, så dropper vi det med det samme. Jeg tror, at man helt ubevidst prøver at lave den musik, som man gerne selv vil høre i radioen, eller man selv ville ønske fandtes et sted derude.

Hvordan skal I ud og spille den her plade?

T.O.M: – Vi glæder os til at spille live. Vi dj'er hver weekend og sidder i studiet fra ni til fire hver dag, så det bliver et fedt afbræk. Det er fedt at dj'e, men du kan kun  meget. Der er det fedt at sætte noget på spil live sammen med andre musikere. Vi skal ud og spille den her plade med Stunn Gunn (trommer) og Abdullah S (tangenter).

 

HVEM: Torsten Bo Jacobsen kendt som DJ Buda, og Thomas Bertelsen kendt som DJ T.O.M

HVAD: – Det er stadig elektronisk musik med sang på og uden tvivl genkendeligt som Lulu Rouges univers, men måske en anelse mere poppet end før. Samtidig er der sgu også stadig nogle syrede ting på pladen, og vi har udelukkende gået efter det, vi begge to tændte på helt umiddelbart.

HVOR: – I vores studie her på Frederiksberg. Vi har begge familier og børn derhjemme, så det her projekt kører vi helt professionelt. Vi arbejder fra ni til fire i hverdagene og er ude som dj's og spille i weekenderne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA