x

Noah: Streaming-favoritter med voksende pigetække

Noah: Streaming-favoritter med voksende pigetække

Noahs debutalbum så dagens lys den 20. Maj, og her har vi at gøre med, hvad man vist roligt kan kalde det lange tilløb. Duoen begyndte tilbage i 2008 at skrive og producere sange sammen, og tilbage i januar 2012 udsendte drengene deres første single, "Alt Er Forbi", på Copenhagen Records, der senere blev efterfulgt af "Over Byen". Begge singler har arbejdet godt og solidt for Troels og Lasse, der tydeligvis har fat i en "nyt" publikum, der forbruger musik på en anden måde end tidligere.

Begge singler er gået guld for downloads, og henholdsvis platin og dobbelt op for streams, hvilket vil sige over syv millioner af slagsen i alt. Langt over de fleste etablerede danske topartister. Først forsøgte forsanger Troels Gustavsen sig med et rost, men noget overset, alternativt pop-album i 2007, men efter, piben fik en mere kommerciel lyd i samarbejdet med den gamle skolekammerat Lasse, er der kommet et andet og væsentligt større publikum i tale

Troels: – Det var da fedt at lave debutalbummet dengang, men der var sange på, der stammer tilbage fra, jeg var 13-14 år gammel. Jeg syntes, at det var ved at være tid til noget andet. Den mere elektroniske og poppede tilgang, vi har i Noah, hænger blandt andet sammen med noget så basalt som den teknologiske udvikling. Tidligere skrev jeg på guitar, nu foregår det meste på computeren. Men jeg oplever det at lave pop som præcis lige så svært og krævende som al anden musik. Vi bliver gradvist bedre til håndværket, og udgangspunktet er grundlæggende at anerkende og stræbe efter "den gode sang".

Den har Troels og Lasse allerede ramt et par gange, og i en form der er publikum til for tiden. Noah rammer ret præcist ind i Burhan G- og Rasmus Seebach-segmentet, hvilket de begge anerkender.

Lasse: – Jeg har stor respekt for både Rasmus Seebach og Burhan G. De laver kommerciel musik, der fungerer, og det er helt klart artister, som vi lytter på og lader os inspirere af.

Pigernes drenge
Og som i tilfældet med de to ovennævnte er der ikke så få tilskuere af det modsatte køn – særligt i den unge afdeling –, når Noah slipper pop-dyret løs. GAFFA så duoen med band på Spot Festival, hvor det var de lyse stemmer, der dominerende fællessangen

Lasse: – Det har været rigtig fedt at spille koncerter her med fuldt band, det er kun den anden. Den første var i Tivoli i sidste uge. Og ja, der stod da blandt andet tre unge piger og sang med på det hele. Det er da en superfed fornemmelse, og vi kan godt se, at musikken appellerer en hel del til kvinderne. Det er cool, men det er også noget, vi lige skal vænne os til. Af natur er vi ikke verdens mest udadvendte personer, og her får man altså sin sag for, når man bliver popartist foran et stort publikum.

I har haft rigtig pæn succes med de første singler, men pop-publikummet kan jo være ret troløst, tror I, jeres fans er klar til et helt album?

Troels: – Det er, hvad mange tilkendegiver over for os. Det er rigtigt, at album-formatet er kraftigt på retur, og at folk i stigende grad fokuserer på hits, men der er helt klart også mange, der vil have hele pakken. Og det bliver da fedt at komme ud at spille for et publikum, der måske kender ti eller flere af vores sange, frem for i dag hvor det jo naturligt nok mest er singlerne, som folk synger med på.

Noah, der tidligere har været på tur med både Aura Dione, Veronica Maggio og Alphabeat, får i resten af kalenderåret god tid til at pudse live-formen af. Og med mange danske koncerter på programmet  og et debutalbum i ryggen, er der lagt i kakkelovnen til den store popfest i selskab med den ambitiøse duo.

Hvem: Troels Gustavsen (25)  Lasse Dyrholm (24)
– Vi er gamle skolekammerater og begyndte helt tilbage i 2008 at skrive og producere sange sammen.

Hvad: – Lad os bare kalde det dansk/nordisk pop.

Hvor:
Lasse: – Vi er begge oprindeligt nogle bonderøve fra Lolland/Falster. Jeg bor på Frederiksberg i dag, hvilket er fedt. Tæt på pladeselskab, øvelokale og hvad der rører sig i det hele taget.
Troels: – Jeg har så valgt en lidt anden model. Jeg bor med min kæreste og vores helt lille dreng i Ry. Men det fungerer fint. Lasse og mig ser hinanden så tit, der er brug for det, og så kan man jo ordne en masse via Dropbox – og over nettet i det hele taget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA