x

Natreportage fra EDM CPH 2013

Natreportage fra EDM CPH 2013

Se mange flere billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion.

Det er noget tid siden, at klokken passerede midnat, og efter en solrig dag og sommeraften er den kølige natteluft så småt begyndt at indfinde sig. Det har været en lang dag, og med mere end 10 timer i DJ's og EDM'ens (Electronic Dance Music) tegn og med masser af indtryk og alkohol indenbords er det første store ryk hjemad begyndt.

Tiësto

På mainstage har hovednavnet Tiësto fået opgaven at afrunde arrangementet med et brag, og som manden, der mellem 2007 og 2011 besøgte Danmark ikke mindre end syv gange, bl.a. med to udsolgte koncerter i Parken og som et af hovednavnene på Roskilde og Skive Festival, så har de par års pause, siden han besøgte landet sidst da også trukket mange ud på Refshaleøen denne aften.

Selvom mange som sagt er på vej hjem, så er pladsen foran mainstage da også pakket, og alle, der har holdt ud befinder sig nu her. Når man som sidste mand på plakaten skal lukke og slukke, så er der to rigtige ting, man kan vælge at gøre, diske op med en hitparade eller spille hårdt og kontant for at holde energien oppe. Tiësto har valgt det sidste, og da han er aktuel med mix-albummet "Club Life – Volume 3 Stockholm", er der naturligt nok også indslag fra dette. Det er tydeligt, at en del fremmødte havde håbet på en perlerække af Tiëstos utallige hits og er lidt skuffede, men det ser også ud til, at den hårde stil passer rigtig mange godt.

Der bliver hverken sparet på fyrværkeri, lys eller visuals, og scenen er nærmest konstant indhyllet i ild og konfetti. Der skal sluttes med et brag.

Festival

Efter Tiësto er færdig på mainstage, spreder den stemning sig, som mange nok også kender fra sidst på natten på festivaler. En skønsom blanding af eftertænksomhed og bearbejdning af dagens indtryk, desillusioneret hvad-skal-vi-nu og kollaps af energi og alkoholindtag. Selvom musikken fortsætter en times tid endnu på den mindste scene, så spreder mængden sig nu ud til de mange madboder og for de flestes vedkommende mod den lange travetur mod udgangen og senere den bløde seng.

EDM CPH blev velsignet af et fantastisk sommervejr, der var med til at skyde eventen godt i gang, og det forlyder allerede nu, at det vender tilbage til næste år.

Se mange flere billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA