x

Kristina Renée – Modet til at have det sjovt

Kristina Renée – Modet til at have det sjovt

Lidt mere end et år er gået, siden Kristina Renée debuterede med sin anmelderroste ep For Now, der musikalsk balancerede i spændingsfeltet mellem singer/songwriter og elektronisk musik. Nu er hun så på trapperne med sit første fuldlængdealbum Taming Tigers.

– Jeg tror, at de fleste debutanter har det samme problem, som jeg af og til har haft. Man vil gerne lave en plade, der skiller sig ud og er sin egen, men samtidig heller ikke er alt for ustruktureret, og det handler Taming Tigers i bund og grund også om. Den handler om at være ung, og om følelser af eufori, om tab og om bare at føle sig helt lost i verden.

Da 26-årige Kristina Renée gik i studiet denne gang, var det med hovedet fyldt af meget personlige sange, der mere eller mindre var klar til indspilning. Alligevel blev processen i studiet en ganske anden, end sangerinden havde troet på forhånd.

– Jeg havde en klar ide om, hvad der skulle ske, og hvordan det skulle lyde. Men jeg og min producer, Frederik Nordsø, blev hurtigt enige om, at der skulle være en slags fri leg i studiet. Da jeg lavede min ep, prøvede jeg at have kontrol over alting. Det var ret opslidende i længden. Så denne gang skulle det være anderledes, og det skulle først og fremmest være sjovt at være i studiet. Det lærte mig meget at have modet til at have det sjovt med noget, der er seriøst.

Mens der blev indspillet i studiet, opstod nye numre og nye sange konstant ud af den blå luft, og flere fandt vej til den færdige plade. Det er tydeligt, at det for Kristina Renée er vigtigt, at der er plads til at blive den spontane kreativitet, der ofte opstår ud af den blå luft.

– Jeg kan gå på gaden, og pludselig er der bare en melodi eller en tekst i mit hoved. Så er jeg nødt til at indsynge den på min mobil og skynde mig hjem og arbejde med den. Det er den pludselige ide og kreativitet, jeg synes er allersjovest at arbejde med som musiker, fordi det er så ægte.

Debutpladen vil byde på meget personlige og melankolske sange, der alle hører hjemme i Kristina Renées specielle univers i spændingsfeltet mellem genrerne. Samtidig nævner hun den anderledes arbejdsproces med albummet, som en vigtig faktor bag det endelige produkt.

– Vores ide om at have det sjovt var vi gode til at føre ud i livet. Vi har indspillet lyde fra vandflasker, som vi så har loopet og fået til at lyde virkelig fedt. Da jeg stod i vokalboksen og skulle lave vokal på et nummer, sad Frederiks bror lige udenfor og hamrede løs i sine trommer. Det var helt sikkert aldrig sket, da jeg lavede ep'en. Man kan vel sige, at denne plade er mere organisk, end ep'en var, fordi jeg har givet mig selv lov til at gå i alle mulige retninger og bare prøve en masse skæve ting af. Jeg tror også, at folk kan høre på musikken, om en kunstner har haft det sjovt med at lave det. Og det har vi i hvert fald haft.

Hvad fremtiden bringer har Kristina Renée ikke noget bud på, og fortæller samtidig, at det ikke er noget, hun bruger meget tid på at tænke over.

– Jeg har jo ikke kontrol over fremtiden, og hvad der kommer til at se. Jeg ved bare, at jeg er helt vildt stolt over min debutplade, og glæder mig helt vildt, til den udkommer. Derudover skal jeg ud og spille en masse koncerter, hvor jeg skal bare skal give den alt, hvad jeg overhovedet kan. Det er det, jeg fokuserer på.

Hvem:
26-årige Kristina Renée debuterede i 2012 med ep'en For Now. Hendes første fuldlængdealbum Taming Tigers udkom den 10. juni i år.

Hvad:
– Jeg vil sige, at min musik balancerer mellem flere genrer. Man kan vel kalde det elektronisk-melankolsk-singer/songwriter.

Hvor:
– Jeg bor på Nørrebro i København, hvor jeg har en lejlighed lige ved Skt. Hans Torv. Det er et rigtig fedt område. Der er masser af liv i gaden, masser af unge mennesker. Jeg elsker simpelthen at bo her.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA