x

Deathcrush: For os er det dødalvorligt, selv om vi har det sjovt

Deathcrush: For os er det dødalvorligt, selv om vi har det sjovt

Den fyrige trio Deathcrush, som består af Vidar Evensen, Linn Nystadnes og Åse Røyseth, har spillet flere koncerter i hjemlandet Norge, end hvad et så lille land egentlig tillader. I tillæg har de indtil videre besøgt ti andre lande på deres færd, og fine ord har de fået med på vejen fra blandt andet NME, Drowned in Sound og ClashMusic.

Vi mødte bandet backstage efter fredagens koncert på Øyafestivalen i Oslo og spurgte, hvordan de oplever hype, publikum og en god Deathcrush-koncert.

Fantastisk koncert! Vi lagde mærke til, at der var mange unge mænd, som nød musikken og showet?
– Haha, ikke kun unge. Hvad var det vores trommeslager sagde? "Hvis der kommer flere mænd over 40 og snakker til mig, så...". Vi rammer bredt og er glade for det.

I har oplevet meget hype i ind- og udlandet. Hvad har det betydet for jer?
– Det er dejligt, når vi skal skrive om bandet på nettet. Før skulle vi finde på alle de fine ting selv. Nu kan vi rent faktisk citere andre, og det er skønt!

Bliver I stressede af ros og fine ord, eller er det ok?
– Man skal vel bare gøre det, som man ellers ville have gjort og se på god omtale som noget positivt. Det vigtigste er, hvad vi selv synes. Hvis vi er utilfredse med en koncert, så hjælper det ikke, at der er nogen andre, der siger, at den var god.

Hvornår oplever I, at en koncert er gået helt i vasken?
– Hvis jeg har tænkt, mens jeg var på scenen, svarer Linn Nystadnes. – En koncert er 45 minutter, hvor du slipper for at tænke. Hvis jeg oplever, at jeg vurderer situationen, mens jeg spiller, så er jeg tit så sur bagefter, at jeg ikke er til at omgås. Det er måske lidt i musikerens natur, at man vil opleve en trancelignende tilstand som shamanen med sin tromme. Musik er jo en vital urkraft. I det øjeblik, du går på scenen, skal du være helt klar, og det eneste, du skal gøre er at slippe dig løs. Sangene skal selvfølgelig være godt på plads, for det er irriterende med bands, som bruger et par sange på at spille sig varme. Hvis en sang ikke fungerer, skal den ikke være med. Publikum forventer at opleve noget andet end et band, der står og øver.

Hvordan er det med humor i jeres musik?
– Det, vi har gang i, er det vigtigste i vores liv, men der skal være plads til at grine engang imellem. Der er mange bands, som ikke er gode til dette. Nogle siger, at vi ikke tager musikken seriøst, men for os er det dødalvorligt, selv om vi har det sjovt. Vores nye manager spurgte efter en koncert, om det var ok, at han rent faktisk grinede flere gange i løbet af vores optræden. Ja, svarede vi! Ægte rock 'n' roll skal være lidt latterligt. Hvis du ikke har det sjovt, hvorfor spiller du så koncerter? For at citere Gene Simmons: "Rap-stjerner er de nye rockstjerner; med bling og attitude tager de ikke sig selv så højtideligt, mens rockstjerner nu til dags stirrer ned på deres sko og er så fandens deprimerede.". Det er lidt som om, at folk tror, at vi ikke tager det alvorligt, hvis vi bevæger os lidt.

Jeres sceneshow er ret livligt. Er det nøje planlagt?
– Vores manager spurgte om det samme. Han var mest vant til elektroniske koncerter, hvor alt det visuelle er instuderet på forhånd. For os er det mere på den måde, at når vi bevæger vores kroppe, så er det dét her, der sker. Det er vores bevægelsesmønstre, haha... Så nej, det er overhovedet ikke planlagt.

Næste år flytter Øyafestivalen til Tøyenparken. Er der et band, som I håber festivalen vil booke?
– Hvis Chrome kommer, ville det være for vildt. De er jo aktuelle igen med "The Lost Chrome Tracks". Øyafestivalen er gode til nu-er-de-tilbage-igen-bookinger, så vi håber på Chrome!

Er der noget andet, I synes, vi skal vide?
– Vi kommer med en ny maxi-single til september!

Opfølgeren er altså klar i form af "Skool's In", en 12" maxi-vinylsingle, som bliver udgivet 23. september 2013.

Fredag den 9. august spillede Deathcrush på Øyafestivalen i Oslo.

Til efteråret kan de opleves her:

09.10 LONDON, OLD BLUE LAST (UK)
10.10 NOTTINGHAM, ROCK CITY (UK)
11.10 LONDON, CLUB NME KOKO (UK)
12.10 SOUTHAMPTON, LENNON'S (UK)

 

(Interviewet er oversat fra norsk af Nikolaj Jonas Blegvad fra Deichmanske, Musikkavdelingen)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA