x

Jomi Massage: Godt, vi udskød pladen

Jomi Massage: Godt, vi udskød pladen

6. februar skulle Jomi Massage alias sangeren og sangskriverinden Signe Høirup Wille-Jørgensen havde udsendt albummet "Skandinaviske Klagesange" med dansksprogede, politisk orienterede sange i et samarbejde med jazzmusikeren Lars Møller og DR Big Band. Men sådan skulle det ikke gå. I sidste øjeblik besluttede Jomi Massage og de øvrige involverede at udskyde udgivelsen. På coveret optrådte Jomi Massage nemlig i en burka lavet af et dannebrogsflag, blot med hul til munden i stedet for til øjnene, og det frygtede bagmændene kunne give anledning til misforståelser i lyset af Muhammed-krisen, der eksploderede netop lige før den planlagte udgivelse. Nu synes krisen dog mere eller mindre at være drevet over, og derfor er albummet omsider udkommet.

– Tiden er klar til pladen, men jeg er meget glad for, at vi besluttede at udskyde den, fortæller Jomi Massage. – Jeg følte en lillebitte smule uro ved at udsende den dengang, og det var nok for mig. At det lige bliver nu, den kommer, skyldes dog mest, at vi har fået mulighed for at fremføre sangene live med big bandet på Copenhagen Jazzfestival 15. juli.

Er du ikke bange for, at albummet nu bliver sat i bås som Muhammed-pladen?
– Nej, for den slags kan man jo ikke styre alligevel. Folk, der gider sætte sig ned til og lytte til albummet, vil opdage nuancerne i musikken, for dem er der jo masser af. Sangene handler jo om mellemmenneskelig forståelse og ikke konfrontation.

Har Jomi Massage fået ro i sjælen, hvad angår Skandinaviske Klagesange, har hun også grund til at glæde sig på en anden front. Hun har lige fået tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat på 280.000 kroner årligt, i øvrigt ligesom sin kollega Lars Møller.

Hvad betyder det store legat for dig?
– Først og fremmest, at jeg ikke skal tænke på, hvordan jeg får huslejen betalt de næste tre år, men ellers kører jeg videre med en masse projekter, jeg allerede havde planlagt. Det kommende album med mit gamle band Speaker Bite Me, jeg skal give koncerter i Rusland og Brasilien, og så er jeg i gang med at lave noget filmmusik. Jomi har det jo ikke så godt med at sidde stille.

Jomi Massages hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA