x

The Psyke Project – Europa-tour-dagbog kapitel 2

The Psyke Project – Europa-tour-dagbog kapitel 2

Som fortalt af Mikkel Thomsen (labelboss i Cph-sound, som udgiver de danske hardcore-drenge The Psyke Project, og som er med i bussen på en del af sommertouren)

Onsdag den 5. juli:
Tømmermændene banker på, og gårsdagens dødsdruk-ulykker stykkes sammen, efterhånden som folk vågner op til dåd. Det er et ramt team, men det afholder ikke forsanger Martin fra at spankulere direkte ned for at købe dagens første ramme 1/2 liters dåsebajere. Det er godt og vel 30C grader midt på dagen, og ingen har rigtigt lyst til at sadle op og stige ind i tourbussen for at nå næste destination, men kl. 14 ruller bussen dog pakket ud fra Harrogate.

Publikums reaktion ved mandagens koncert bliver genstand for et godt grin i bussen. Spillestedet var befolket med oldschool punks og unge kids med metal i sylten og absurt tøj på. Da koncerten går i gang, bliver drengene bombarderet med sokker (sucks) – åbenbart en lokal skik/joke, publikum benytter sig af, når de ikke bryder sig om bandet på scenen.

Forsanger Martin fanger dog hurtigt joken og får vendt stemningen til egen fordel. Hele bandet spiller nemlig i bare fødder, så Martin takker simpelthen de 150 betalende publikummer for gaverne og siger, at det er meget betænktsomt af dem at støtte et fattigt omrejsende band, der har mistet deres sokker under en koncert i Holland. Koncerten forgår herefter i en helt anden stemning, og publikum er på bandets side resten af aftenen. Promoteren fortæller, at publikum normalt plejer at skride, men denne aften bliver de til den bitre ende!

Kl. 16 ankommer vi til York. En smuk middelalderby, med smalle brostens-belagte gyder og befæstningsvægge i yderst velbevaret stand. Spillestedet Certificat 18 er en lille, men velorganiseret rock/metal club/pub i to sektioner. Det betyder, at publikum skal betale for at komme ind og se bands, mens de gratis kan drikke lager i pubben. Samtidig er der VM-semifinale, så fremmødet er yderst beskedent. Vi håber på, at den metalfest, som foregår i gårdhaven samt pubstamkunderne træder nærmere, men efter de to lokale opvarmningsbands har publikum stadig ikke sneget sig over 10.

Heldigvis beslutter spillestedet at sig for åbne dørene og lade folk komme gratis ind, da The Psyke Project er klar til at gå på scenen. Det hjælper gevaldigt på tilstrømningen, og drengene giver et brag af en koncert, der får de hårde lokale hunde til at bukke i ærefrygt og ikke mindst tæve løs på hinanden, som var de dødsfjender i den lille moshpit. Vi har flottet os og booket et hostel dorm, hvor vi 7 svedige mænd så snorker om kap!

The Psyke Projects hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA