x

The Psyke Project – Europa-tour-dagbog kapitel 3

The Psyke Project – Europa-tour-dagbog kapitel 3

Som fortalt af Mikkel Thomsen (labelboss i Cph-sound, som udgiver de danske hardcore-drenge The Psyke Project, og som er med i bussen på en del af sommertouren)

Torsdag den 6. juli.
Det er ikke, fordi søvn er højprioritet på denne tour, så allerede 7:30 vælter vi alle usoigneret ned til lunken English breakfast i hostel spisesalen. Vi skal nå at hente grej på spillestedet Certificat 18 inden 9:00 for at være i London til get-in tid på spillestedet der.

5 timers kørsel senere triller vi gennem Londons hektiske trafik, hvilket er en smule scary, når man nu sidder i den forkerte side af bilen og styrer. Vi ankommer til det veletablerede spillested The Underworld, som lægger scene til mange store koncerter i Camden Town. Vi er i alt for god tid og tager derfor direkte på pub.

Kl. 15 lykkes det at få en afsindig sur bartender til at hente bookeren Jon ned fra kontoret, så vi kan loade grej ind. Der er ikke meget sympati at hente fra personalet, som tydeligvis har set deres del af rockstjerner med attituder. Jon og lydmanden er dog meget hjælpsomme og sørger også for, at vi finder to værelser på et okay hotel ikke så langt derfra. Tourmanager Rune og jeg selv tager hen få at booke os alle ind og parkere bilen for natten, mens The Psyke Project-drengene laver lydprøve. Da Rune og jeg returnerer, sidder hele bandet og er godt i gang med at drikke lager i pubben ovenpå.

Det er måske bandets vigtigste gig ever. Både Kerrang, Terrorizer og Rock Sound har meldt deres ankomst. Det er de tre største UK-hårdrock-magasiner. Desuden er gæstelisten med VIP'er fra labels og distributører efterhånden også pænt lang. Rygtet om danske The Psyke Project er gået i forvejen i metalmiljøet, og ikke mindst alt det store arbejde hjemmefra med at sende materiale og promopakker til alle de vigtige giver nu pote.

Efter 3 yderst habile lokale supportbands spiller The Psyke Project deres hidtil mest fantastiske set. De er tændte og spændte. Publikum tages med ud i alle kringelkroge af bandets store mørke brutale lydunivers, og dynamikken skifter fra man-kan-høre-en-nål-ramme-gulvet-stille til øresønderrivende støjpassager i hæsblæsende tempo.

De ældre metalhoveder nikker anerkendende til hinanden, mens de unge punks og hardcore kids fyrer den af med den sygeste dans, jeg nogensinde har set. Det minder mest om kampsport a la PlayStation-spillet "Tekken" møder skater-tricks møder breakdance. De skiftes til at lave cirkelspark synkront og møllesving med armene i luften, indtil de rammer hinanden, væggen eller de store betonsøjler, der står midt i rummet. Fucked up - så mon ikke I snart ser denne trend ramme Danmark!

Efter koncerten er der kun lovprisende ord fra VIP's og supportbands, men afslutningen bliver en smule anti-klimaks, da det viser sig, at spillestedet også her i London lukker kl. 23:00. Folk må derfor ikke blive og drikke sig stive med os. Meget mærkeligt system, synes jeg, men sådan er det tilsyneladende over hele England!

Vi får lov at lade udstyret stå til næste dag og prøver i stedet at slæbe så mange som muligt med på nærmeste åbne bar. Her går der, næsten selvfølgelig vil jeg sige, dødsdruk i den, og endnu engang er der piger, der tuder, mange vodka shots, ølkamp og den obligatoriske udsmidning fra bar. Herefter tilbringes 2-3 ubeslutsomme timer ved et busstoppested midt i Camden, hvor bl.a. et nær udskrevet bødeforlæg på 160 GBP (1800 kr.) for at tisse i en hæk må siges at være et af højdepunkterne. Endnu engang er vi næsten vågne et helt døgn!

Se anmeldelser, features m.m. om The Psyke Project i kommende numre af Terrorizer, Kerrang, Rock Sound, Planet-loud, samt hør airplay på BBC1 Rock Show, Total Rock m.m.

The Psyke Projects hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA