x

The Psyke Project – Europa-tour-dagbog kapitel 5

The Psyke Project – Europa-tour-dagbog kapitel 5

Som fortalt af Mikkel Thomsen (labelboss i Cph-sound, som udgiver de danske hardcore-drenge The Psyke Project, og som er med i bussen på en del af sommertouren)

Lørdag den 8. juli.
Vi vågner tidligt med stive lemmer på en betonrasteplads langs hovedvejen til Scotland. Dovent får vi klemt alt sovegrejet hulter til bulter ind i bussen, så vi kan trille af sted mod Glasgow.

Vi ankommer nogle lange timer senere til en regnfyldt by med kedelige industrielle forstæder og en arkitektur bestående af grå stenbygninger, der ser ud til at kunne klare selv den værste ø-stormregn.

Aftenens venue hedder Barfly – en rigtig fed og anerkendt rockklub midt i Glasgow. Efter at have ventet en time på at blive lukket ind får vi hurtigt sat grejet op og lavet lydprøve. Ud over The Psyke Project skal et par lokale bands også spille. Kvaliteten af disse lokale acts har været meget svingende indtil videre, så det er svært at holde gejsten oppe til at se ret mange flere middelmådige engelske heavy metal-bands, der ligner noget, som har været fanget i en tidslomme fra '81 og indtil nu – og lyder ditto.

Men heldigvis er det netop de uventede oplevelser, der formår at overraske positivt. Et af aftenens bands lader sig tilsyneladende gejle op af The Psyke Project energi og går fuldstændig bersærk i en gang grindcore spillet på kun trommer og en guitar. En kæmpe, skaldet sanger i jakkesæt banker rundt – ind i publikum, for senere at medvirke i en brydekamp på gulvet, mens han skriger i mikrofonen. Underholdende, om ikke andet!

Forsangeren i et af de andre bands, der spiller i Glasgow, hedder Micky, og han er den promoter, der har sat næste dags show i Edinburgh op. Det er derfor planen, at vi efter Barfly-showet skal køre efter hans bil til et øvelokale i Edinburgh 2 timers kørsel fra Glasgow midt om natten. Her har Micky fået arrangeret en røvfuld feltsenge fra hæren, som vi skal sove på.

Micky er gammel faldskærmssoldat, men har fået knust begge knæ ved et styrt, hvor faldskærmen ikke lukkede korrekt op. Heldigvis for ham landede han på en stejl skrænt og rullede derfor af på styrtet og overlevede lige akkurat. Nu virker han til at skulle af med en masse hidsighed som sanger i sit metalband!

Alt, alt for sent kan vi endelig lægge os til at sove i et mørkt øvelokale og en flerstemmig symfoni af snorken og prutter kan gå i gang, mens i hvert tilfælde jeg håber på en lang søvn, nu vi ikke skal køre nogen steder næste morgen.

The Psyke Projects hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA