x

20 musikspørgsmål til Mikkel Boe Følsgaard

20 musikspørgsmål til Mikkel Boe Følsgaard

Alder: 29 år

Civilstatus: I et forhold med… min kæreste… som jeg bor sammen med… og som jeg lige har købt en rigtig lækker saftpresser med.

Profession: Skuespiller – aktuel i filmen Kvinden I Buret, der havde premiere den 3. oktober.

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Nej, men da jeg var lille, solgte min far sin saxofon og købte et keyboard. Og dengang var der ikke mange, der havde sådan et – og specielt ikke på Bornholm, hvor jeg er vokset op. Det kunne sige alle mulige fede lyde og spille melodier, som min bror og jeg sad og sang følsomme sange ind over. Derudover har min far haft utrolig mange guitarer igennem tiderne. Han havde også et lille hjemmestudie – dengang det også var sjældent – hvor han sad og indspillede hjemmebryggede melodier.

Spiller du selv et instrument?

– Jeg kan godt begå mig på guitar, når jeg sidder omkring et lejrbål. Der er både Oasis, udvalgte Beatles-sange og Christian Brøns på mit repertoire. Helst ting, der kører i C og Am og gerne lidt langsomt – så er jeg med.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Alle har vel drømt om at stå på et fyldt stadion og lave den onde guitarsolo til et skrigende publikum. Jeg vil da også sige, at min luftguitar er en stadionkoncert værdig.

Synger du i badet?

– Altid. Lige for tiden er jeg meget glad for at synge en uptight, næsten lidt jazzet version af House Of The Rising Sun.

Hvad betyder musik for dig?

– Meget. Jeg lytter altid til musik, når jeg cykler. Lige for tiden laver jeg en tv-serie for DR, og når jeg skal på arbejde tidligt om morgenen i studierne i Søborg, bruger jeg altid musikken på cykelturen til at vågne og til at komme i humør til at skulle ud og optage. Jeg bruger det også, når jeg skal til castings til at komme i gear og også til at finde inspiration til roller. Da jeg lavede En Kongelig Affære, købte jeg for eksempel en masse klassisk musik som Beethoven og Mozart, som jeg gik og hørte for at komme i stemning.

Hvordan lytter du til musik?

– Jeg køber altid. På iTunes og indimellem en lp.

Hvem er din yndlingkunstner?

– Uha, det er jo det samme som at spørge, hvem min yndlingsinstruktør eller skuespiller er. Jeg har mange, og det varierer meget, alt efter hvilket humør jeg er i. Jeg ved godt, det er det kedelige svar er: "Jeg lytter til alt muligt", men det gør jeg virkelig… Her er noget af det: Sigur Rós, Band Of Horses, Nirvana, The National, Queen, C.V. Jørgensen, Suspekt og John Mayer.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Dårlig musik.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Elvis med Blue Suede Shoes… Jeg vandt engang en flaske champagne på J-dag i Big Bowl i Hillerød i en karaoke-konkurrence, da jeg sang det nummer. Ret overlegent, hvis jeg selv skal sige det.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Bomfunk MC's Freestyler… Jeg scorede min første kæreste til det nummer til en fest i Gilleleje Ungdomsskole. Jeg var nede på gulvet og lave de onde danse-moves med bøjle i hele ansigtet, men det må have gjort indtryk.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Åh… Det ved jeg sgu ikke… Noget Bon Iver? Er det ikke tilpas deprimerende til, at man får lyst til at holde om hinanden?

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Radio. Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Alt! Jeg åbner og lukker dansegulvet.

Hvad er den første sang du kan huske? 

– Shubidua med McArine. Jeg kan huske, at min gamle leder i min børnehave sang den for os, og at jeg syntes, det var en pissegod sang.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Okay, nu bliver det meget pinligt, men da min førnævnte første kæreste slog op med mig, lyttede jeg ekstremt meget til Sko & Torps On A Long Lonely Night som en form for terapi. Den var vist på en eller anden opsamlings-cd, jeg havde, og woooow hvor den tekst bare ramte mig.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Band Of Horses' The Funeral eller Jan Johanssons Visa Från Utanmyra.

Har du været i operaen?

– Ja.

Har du været på festival?

– Roskilde fem-seks gange.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Sigur Rós på Roskilde i 2006. Hørte den alene, da ham, jeg skulle have hørt den med, gik kold op ad et hegn. Kæmpe oplevelse. Altså koncerten, ikke at han gik kold.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Trommeslageren fra Muppet Show (Animal, red.). Vi starter med smørrebrød på Sorgenfri i København, og så ryger vi på Floss og hører punk og drikker et par af de grønne. Derefter et smut forbi Christian på Galathea Kroen til et par røverhistorier og en irish coffee, hvorefter vi runder af med en pariserbøf på Rio Bravo (den jyske ambassade). Tak for i aften!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA