x

Sublime With Rome – Ska-punk-stjerner til Danmark for første gang

Sublime With Rome – Ska-punk-stjerner til Danmark for første gang

Klokken er 23:30. Det er en klassisk dansk efterårsaften, med dertilhørende regn, og mens regnen siler ned udenfor, sætter jeg mig godt til rette foran min computer og starter Skype.

Måske det skal blive netop denne ellers triste hverdagsaften, at jeg er heldig at få mit interview. Tredje gang siges at være lykkens gang, og det er netop tredje gang, at jeg forsøger at få et Skype-interview med forsangeren fra Sublime with Rome i anledning af gruppens koncert i Amager Bio 8. november. De sidste to gange har jeg måttet sidde forgæves og glo ind i min efterhånden fedtede computerskærm.

Præcist klokken 23:38 hører jeg den klassiske "indkommende opkald" lyd fra mine computerhøjtalere. Jeg trykker på "modtag opkald"-knappen og hører en, trods den unge alder, rusten stemme. Stemmen tilhører den 25-årige forsanger fra bandet Sublime with Rome, Rome Ramirez. Han fortæller mig, at klokken hos ham er 14:40, at han sidder i L.A, og at vejret er forrygende. Interviewet kan omsider gå i gang.

Historien om det oprindelige californiske ska/punk-band Sublime endte i 1996 tragisk, da den daværende forsanger Bradley Nowell døde af en heroinoverdosis. Inden da havde bandet opnået stor succes på det internationale og ikke mindst det amerikanske marked. Med numre som "What I Got", "Doin' Time" og "Date Rape" havde Bradley og hans kumpaner, trommeslageren Bud Gaugh og bassist Eric Wilson fundet en lyd, der sjældent var hørt, og havde skabt evergreens, der stadig den dag i dag taler til unge såvel som ældre. Bradley Nowells død var tragisk og havde for Sublimes fans nærmest den samme effekt, som Nirvanas fans oplevede, da Kurt Cobain begik selvmord.

Genopstandelsen

Mange år skulle gå, før bandet på sin vis genopstod. I 2009 fandt den oprindelige bassist Eric Wilson og den oprindelige trommeslager Bud Gaugh (som dog i 2011 blev erstattet af den nuværende trommeslager Josh Freese) sammen med den mexicansk fødte guitarist og sanger Rome Ramirez. Om hvordan det skete, fortæller Rome:

– Jeg havde mødt Eric Wilson igennem en fælles ven, og vi havde i et stykke tid hængt ud og jammet. Vi klikkede godt. Og en dag, hvor jeg sad i studiet, ringede Eric og spurgte mig ligeud, om jeg ville være med til at genskabe Sublime.

– Til at starte med var jeg helt ude af den. Ikke nok med at jeg skulle være forsanger i et band, men det var altså ikke hvilket som helst band. Jeg skulle udfylde Bradley Nowells rolle. Jeg tænkte over det i lang tid og kom frem til den konklusion, at hvis jeg ikke gjorde dette, ville jeg være en "pussy". Det var en enestående chance, som jeg bare måtte sige ja til, og indtil videre er det gået efter forventningerne.

Genopfindelsen

At skulle udfylde Bradley Nowells sko er en svær opgave. Sublime har måttet genopfinde sig selv som band, da der forståeligt nok har været mange forventninger til deres comeback med den nye forsanger. Om genopfindelsen udtaler Rome:

– Bandet har en anderledes lyd nu. Jeg er åbenlyst ikke Bradley og har ikke gennemgået de samme ting som ham. Men bandet har en anderledes forsanger nu. En 25 års "messed up" knægt, hvis drømme er blevet opfyldt igennem det faktum, at jeg nu spiller i et seriøst band. Jeg giver det, jeg kan af mig til musikken, men forsøger samtidig at bibeholde visse elementer af den gamle lyd, hvilke vores fans forståeligt nok også forventer. Vi har trods alt stadig navnet Sublime.

På spørgsmålet om, hvad der inspirerer Sublime with Rome (ud over hash) svarer Rome:

– De fleste mennesker er bundne af andre mennesker, der fortæller dem, hvad de kan, og hvad de ikke kan gøre i livet. Jeg forsøger at viderebringe budskaber om, at man lærer livets gang, ved selv at dumme sig og fucke op, på må og få.

– Samtidig vil jeg også gerne give et indblik i, hvordan livet kan være. Jeg lever eksempelvis selv det liv, jeg gerne vil og har det godt i det. Jeg tror, de fleste mennesker kan komme til selvsamme forståelse i deres eget liv. – Jeg kommer selv fra det nederste lag af samfundet og ved, hvad jeg snakker om. Jeg har ikke lyst til at proppe budskaber ned i halsen på folk, men vil gerne vise dem, at man kan komme langt med det, man har.

Turnéen

Om under en måned rammer Sublime with Rome Danmark. De har før turneret i Europa, men det er dog første gang, at de skal optræde her i landet. Jeg advarer med en alfaderlig understregning den unge Rome om kulden i Danmark (i forhold til LA), og han lover mig at pakke den tykke vinterjakke. Jeg spørger til, hvad det danske publikum kan forvente sig af koncerten, da jeg er overbevist om ikke at være den eneste, der ser meget frem til den 8. november.

– Nu er det første gang, at vi spiller i Danmark, og vi ved ikke, hvad vi kan forvente af jer som publikum. Derfor regner vi med at spille en del af de originale Sublime-sange, da publikum sikkert forventer det. Men vi glæder os rigtig meget, og jeg kan love dig, at vi giver jer "one hell of a show".

Rome kender ikke meget til Danmark, og jeg vælger derfor at trække "Christiania-kortet". Efter at have fortalt om hele det historiske aspekt om fristaden får jeg stadig ingen respons fra Rome, men da jeg nævner sætningen "They sell weed there", slår et lyn pludselig ned i ham.

– Nåå, Christiania, jo jo, det har jeg hørt en masse om. Helt sikkert, dude. Der må vi helt sikkert ud. Rome Ramirez og resten af bandet Sublime with Rome kan opleves i Amager Bio den 8 november. Og mon ikke man i de efterfølgende nattetimer kan være heldige at få et glimt af de velspillende californiske herrer på Christianshavn? Det må tiden vise.              

Find billetter til Sublime with Rome via GAFFA Live

Se musikvideoen til Sublime with Romes "Panic":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA