x

Niarn – før koncerten

Niarn – før koncerten

Den kontroversielle rapper er aktuel med sit andet album ”Antihelt”, der gik direkte ind på førstepladsen på hitlisten, og han drager på Antihelt-Tour fra 8. september til 28. oktober. Vi tjekkede hans formkurve:

Hvordan er det gået i øveren?
– Det er gået sådan, at vi ikke rigtig har fået øvet endnu. Simon Jul (Jørgensen, guitar og bas) har været på sommerhusferie og sådan. Men vi skal nok nå til det, og i øvrigt er vi efterhånden så sammentømrede, at vi næsten kan nøjes med at øve hver for sig.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?
– Det, man altid kan forvente af en Niarn-koncert: Håndspillede trommer og guitarer, der sammen med et tung backtrack skubber sangene langt ud over scenekanten. Lidt for ofte er hip hop-koncerter bare en samling beats og nogle gutter, der løber rundt og vifter med hvide håndklæder. Vi står for hip hop-koncerter med rock-attitude.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
– Først drikker vi nogle bajere og noget sprut. Så stiller vi os i rundkreds, jeg giver en peptalk og vi råber ”Te Angst Dominans” i kor. Referencen til te kommer fra en episode, hvor Simon drak en halv flaske Havana Club af en te-kop, men ”Angst Dominans” tager alt for lang tid at forklare! Til sidst giver vi hinanden en krammer og ønsker godt show. Sådan gør vi hver eneste gang – vi tør slet ikke lade være.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
– Vi er faktisk ikke så cocky. To flasker sprut, en kasse øl, en kasse sodavand og noget godt snold kan gøre det. Vi elsker Haribo Mix og Familieguf. Det er faktisk det eneste, der kan gøre os rigtig rock’n’roll-mopsede: Hvis der ikke er noget ordentligt snold.

Hvad hører I i turbussen?
– Rigtig meget forskelligt. Ikke så meget hip hop, men til gengæld en masse punk, heavy, gak og gøgl. NoFX’ ”Punk In Drublic” er et must!

Se turnéplan på Niarn.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA