x

Trentemøller: 2014 bliver turné-intens

Trentemøller: 2014 bliver turné-intens

Ved GAFFA-Prisen 2013 vandt Trentemøller prisen "Årets danske elektroniske udgivelse" for albummet "Lost". I den forbindelse har vi talt med Trentemøller.

Først og fremmest tillykke med prisen! Hvad er din reaktion, og hvordan vil du gerne takke de læsere, som har stemt på dig?


Det er altid fedt at få anerkendelse fra dem, der rent faktisk hører pladerne. Jeg synes selv, at resultatet har været noget mere udfordrende denne gang. Derfor er jeg vildt glad for, at folk stadig hænger på.

Hvad har været årets mest positive oplevelse musikalsk?


Det vigtigste har helt sikkert været, at mit tredje album, Lost, udkom. Så har det været fedt at spille så meget live. Vi har haft en del koncerter sammen med Depeche Mode rundt omkring i Europa. De er gamle helte, og det har været en stor oplevelse at turnere og hænge ud sammen. Martin Gore fortalte, at han var stor fan af min musik, og han kendte meget til dansk musik, blandt andet Chimes & Bells og Sleep Party People. Meget inspirerende, at folk som dem, der har opnået og oplevet så meget, stadig er opsøgende og inspirerede.

Hvad med det personlige plan? Hvad har været det mest positive der?

Jeg har det rigtig godt med min kæreste, det er vigtigt. Generelt synes jeg, at jeg har fundet ro, stresser mindre og gør også mit til, at folk omkring mig ikke bliver stressede over at arbejde sammen med mig. Jeg er meget taknemmelig over, at mit arbejds- og privatliv hænger godt sammen.

Hvad har været negativt?

Du bliver ved med at spørge, men helt ærligt kan jeg ikke lige komme i tanke om noget. 2013 har været et rigtigt godt år for mig.

Hvad har været det sjoveste eller mærkeligste, du har oplevet i 2013?


Det var en dag i øvelokalet, da vi øvede op til Europatouren. Jeg har en gammel Moog-synthesizer stående, og pludselig var der et eller andet elektronik, der kortsluttede, i hvert fald stod der lige pludselig flammer op fra bagsiden af instrumentet. Lidt scary.

Hvad har været dit favoritnummer i 2013 og hvorfor?


Jeg vil hellere vælge et album og sige den nye Nick Cave-plade, Push The Sky Away. Pissegode melodier, fedt produceret, og så har den mand bare en utrolig power. Koncerten på NorthSide var måske den bedste, jeg har set i ti år. Vi skulle spille bagefter, og det var lidt af en opgave. Caves sammenspil med multi-instrumentalisten Warren Ellis er helt enestående. To vildmænd!

Hvordan ser fremtiden ud i 2014?

Den bliver turné-intens. Jeg kan ikke røbe alle planer endnu, og jeg kender hele ikke hele billedet, men jeg kan nok sige, at vi både kommer til at spille i Europa og USA (og spiller blandt andet på VoxHall i Aarhus 8. marts, red.). Og så er jeg gået i gang med skitser til ny musik.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA