x

Owlle: MØ er det bedste nye navn i verden i dag

Owlle: MØ er det bedste nye navn i verden i dag

Se en flot fotosession med Owlle på Den Franske Ambassade i GAFFAs gallerisektion

Lige et øjeblik troede fotografen og overtegnende, at vi var kommet til at stige ind i en af Georg Gearløs' tidsmaskiner, for vidste vi ikke bedre, var vi havnet på et herskabeligt slot i 1800-tallet som i et filmatiseret Jane Austin-drama, men øjeblikke forinden stod vi jo på Kgs. Nytorv lige ved Nyhavn, que? Men den er faktisk god nok.

Interviewet fandt sted på Den Franske Ambassade, og inden vi fik foretræde for spændende og sympatiske Owlle, (der dog ikke helt var en "ugle" til engelsk), blev vi ID-tjekket at en kvindelig fransk gendarmerie. Godt nok lidt dansktalende, men med den vildeste accent, kun overgået af den entusiastiske og ekstremt franske ambassadør, vi stødte på kort efter. Og så var det ellers på udkig i de eksklusive gemakker.

Med importerede rokoko-møbler fra vin-landet, enorme lysekroner, gobeliner og til sidst et soveværelse, hvor blandt andre Mitterand har sovet i sin tid (gad vide med hvem?). Heldigvis var der en tolk til stede – i form af den danske kulturattaché – men Owlle, eller France, der også er blevet lidt af en muse for flere prominente franske modeskabere, prøvede entusiastisk – og ganske indtagende – at udtrykke sig så godt som muligt. Som en del andre beslægtede kunstnere, som for eksempel vores egen Oh Land, Bat for Lashes og Ellie Goulding, er det den brede kunstneriske tilgang mere end udelukkende den rent musikalske, der præger det samlede udtryk. Måske en kunstform, der inviterer til en ny form for femininitet?

– Ja, det synes jeg faktisk godt, man kan sige. I feltet mellem det visuelle, drømmende og fængende er der stor mulighed for, at ikke mindst kvinder kan udtrykke sig på en mere varieret, kreativ og åben måde. Det inspirerer mig meget, og selvom jeg ved, at jeg kommer til at lave mere musik og flere album, ser jeg musikken som et skridt på vejen. På et tidspunkt er jeg et andet sted rent kunstnerisk og artistisk, men lige nu befinder jeg mig godt, hvor jeg er.

 

Stærke danske kvinder

Og Owlles inspiration kommer ikke mindst fra danske, kvindelige kollegaer. Mens hun senere på aftenen holdt showcase i Ideal Bar, spillede Oh Land i samme bygning, nærmere bestemt Store Vega. Den rødhårede, franske muse havde et stort ønske om at møde netop Oh Land, hvilket lykkedes senere på aften. Og hvem ved, om der kommer noget ud af den relation, for trods status som relativt ny i "gamet" har Owlle allerede med succes remikset den seneste Depeche Mode-single, Heaven. Og hun har vist, at hun også godt kan arbejde med og for andre. Men den gode Nanna Fabricius er ikke den eneste danske kvinde, som Owlle har opdaget

– Jeg var på samme fly som MØ, men jeg var for genert til at give mig til kende. Jeg hører, at GAFFAs læsere har kåret hende som årets nye, danske navn. Jeg vil sige, at hun er det bedste nye navn i verden i det hele taget i dag.

Flotte ord fra en kunstner, som selv ser ud til at have en lovende fremtid foran sig. Debutalbummet, der bærer hendes borgerlige fornavn France, udkommer 20. januar, og allerede nu har hun tiltrukket sig en hel del opmærksomhed. Ikke mindst i kraft at det dansable hit Ticky Ticky ,der for alvor er den sang, der gør, at iTunes har sat hende på listen over "new things to watch". Men skynd dig, måske er den kreative multi-kunstner hyret som super-scenograf på de helt store internationale produktioner ude i fremtiden, og måske tidsmæssigt afskåret fra at kaste sig ud i dream-poppens æteriske blå toner. Men indtil videre kan du selv bedømme, hvad du synes om den ydmyge, men ikke desto minde karismatiske Owlle ved at smække France på anlægget. God fornøjelse!

 

Hvem: – Jeg er fransk, mit navn er "også" France, men jeg bruger kunstnernavnet Owlle. Et ord, der ikke eksisterer, men ugle, i femininum på fransk. Jeg er egentlig ret ny som musiker, min baggrund er kunststudier, scenografi og video-art.

Hvad: – Skal jeg svare kort, er det "dream-pop". Jeg kan godt lide kombination af det catchy, fængende og det drømmende, uforudsigelige. På scenen er vi tre i alt, dybest set keyboards og trommer og vokal. Det er ny musik, men mine rødder er gamle så som Brian Eno, David Bowie og Kate Bush. Jeg kan godt lide kombinationen af nyt og gammelt.

Hvor: – Jeg er vokset op i en by ikke så langt fra Cannes, men bor i Paris i dag. Det er en fin, historisk og flot by, men ikke så inspirerende som musiker. Folk kan godt være ganske tilbagelænede og uinspirerende.

Se en flot fotosession med Owlle på Den Franske Ambassade i GAFFAs gallerisektion

Se musikvideoen til Owlles "Ticky Ticky":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA