x

PopKomm: Outlandish

PopKomm: Outlandish

Trioen Outlandish har allerede haft pæn succes i Tyskland blandt andet med singlen ”Aisha”, der har ligget nummer et på hitlisterne. Så man kan spørge sig selv om det virkeligt er nødvendigt for gruppen at promovere sig på PopKomm. Men ifølge svenske Eva Duvall, der er arbejder med bandet for pladeselskabet Sony/BMG i sin position som International Exploitation Manager er det meget vigtigt for bandet at vise flaget hernede.

Hun beskriver festivalen som det perfekte sted at vise folk, hvor gode bandet er live. Hun forklarer, at selvom bandet har etableret et navn i Tyskland, så er den nye plade så forskellig fra den foregående, at det er nødvendigt at komme ud og præsentere bandet igen. Det gjorde gruppen på festivalen sammen med bandet The Gypsies, der var syv mand på scenen og som bakkede de tre rappere/sangere op på bedste vis.

Der er styr på pladeselskabssituationen for bandet, der har udsendt ”Look Into My Eyes” som single, der nåede op på airplay-hitlisten, og som snart udsender en ny single. Det samme er sket i England, hvor albummet også er kommet ud. Så fokus for bandet har været at promovere sig overfor koncert-bookere i håb om at få sat en masse tyske koncerter op.

Bandet har allerede været i Tyskland fem gange i august måned for at lave presse, så forarbejdet er i den grad lavet, og senere på samme aften som de spillede til [email protected] spillede de til en speciel Sony/BMG-aften, hvor der ligeledes var en gæsteliste fyldt med branchefolk. Trioen fortsætter som flere af de andre danske bands videre til Hamburg og håber desuden på at kunne sætte en vinterturné op, der vil tage dem rundt i Europa.

Derfor var det vigtigt for Outlandish at markere sig som et stærkt live-navn på festivalen, hvor der var god respons fra publikum og ikke kun, da de oversatte dansksprogede dele af sangen ”Kom igen” til tysk. Så de gav sig selv et godt udgangspunkt i forbindelse med at opfylde det succeskriterium der hedder at få en tysk booking-aftale i hus, så de kan komme tilbage og spille flere koncerter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA