x

PopKomm: Infernal

PopKomm: Infernal

Infernal er uden tvivl en af landets største eksportsucceser i meget lang tid, og de spillede som sidste navn på den danske aften i Berlin. Singlen ”From Paris To Berlin” har ligget på top fem på de forskellige tyske singlehitlister, og bandet er nu ved at gøre sig klar til at udsende deres anden single i udlandet.

Duoens manager Alex Futtrup kan fortælle, at de har arbejdet intenst de sidste to år på at få de internationale succes de har i dag, og derfor har de ikke samme behov for at tiltrække interesse fra pladeselskaber og lignende som nogle af de andre danske navne på festivalen. Bandets seneste album udsendes 30. oktober i det meste af verden, og arbejdet med at bygge ”From Paris To Berlin” som single på Ibiza i foråret har blandt andet afført, at den har været den tredjemest solgte single i England i år. De får en coverversion af det gamle Laura Branigan-hit ”Self Control” som næste single, og derefter følger en måned med koncerter og presse England.

Faktisk begyndte en del af forarbejdet til Englandsturnéen allerede på PopKomm, hvor duoen gav interviews til flere engelske blade og aviser samt til blade fra en lang række andre lande. Men engelske presse var langt fra det eneste, der stod på Infernals gæsteliste. Der var blevet inviteret 170 gæster inklusiv folk fra Japan, Australien og Canada, der endnu ikke havde set gruppen live, og det fik de lov til på PopKomm, hvor de to frontfigurer optrådte med to ekstramedlemmer og to dansere.

Alex Futtrup var meget begejstret for mulighed for at vise Infernal frem på PopKomm. Ikke blot for gruppens egen skyld, men også på grund af den synergieffekt, der forhåbentlig kunne opstå, hvis Infernals succes kunne hjælpe andre danske navne lidt på vej. ”Vi har en historie der viser, at dansk popmusik sælger i udlandet helt tilbage fra Laid Back. Det er det vi kan, og det er fedt, at man fra Kulturministeriets side har fået øjnene op for det og er med til at støtte”, siger Alex Futtrup, der samtidig er glad for, at Infernal bliver præsenteret sammen med en bred vifte af danske bands.

Bandet lukkede aftenen af med et hårdtpumpet og energisk show, hvor selv ældre og hærdede rockfans blev set vippende med foden og nikkende med hovedet til et show, der bar præg af at selvom gruppens succes først er kommet nu, så har de knap ti års musikalsk erfaring til at bakke den op.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA