x

PopKomm: Teitur

PopKomm: Teitur

Teitur havde ikke de nemmeste betingelser, da han åbnede aftenens program fra Postbahnhofs lille scene. En kæmpefolk unge publikummer lige foran scenen – som tydeligvis var kommet for at opleve Outlandish og Infernal – skulle lige finde niveauet.

Men her var Teiturs plus-400 koncerter gennem de seneste par år og hans enorme sceneerfaring udslagsgivende. For havde smukke, tyste ting som ”Josefine” det svært, åd groovede mere swingende sager som ”Louis Louis” sig gradvist ind på folk, så Teitur og hans lille band – til lejligheden udvidet med keyboard-spiller Richard Causon – endte med at have fuldt fokus:

- Det var var en underlig fornemmelse – men spændende. For i modsætning til andre koncerter, kendte folk ikke sangene her. Derfor kunne jeg heller ikke ”sætte autopilot på” som ved mere trygge koncerter, men måtte hele tiden være opmækksom. Alligevel fornemmede jeg, at de lyttede derude, konkluderede Teitur bagefter med et venligt smil.

Som sædvanligt har færingen bandsat travlt med at optræde. Han har kun afbrudt en lang Nordamerika-turné til fordel for Popkomm i Berlin og Reeperbahnfestival i Hamburg - han er tilbage på scenen i Chicago fredag - men i november returneres til det tyske med en ti dages turné.

Og interessen er der:

Der er airplay på både WDR 2 og Radio Fritz. Og selv om den nye cd ”Stay Under The Stars” blev udgivet for mindre end en uge siden i Tyskland, har der allerede nu været ”bid” i form af interviews og anmeldelser i den tyske udgave af Rolling Stone Magazine, Uncle Sallys, SPEX, Public, WOM, Music Express, Intro og Vision – alt sammen efter bare ét promotionbesøg i Hamborg i august – og i forbindelse med Popkomm blev der selvfølgelig også ”mast” interviews ind med universitetsradioen, Music Express - samt det schweiziske dagblad Sontags Blicks.

- Mit mål med dne nye cd er at sælge tre gange så mange som af ”Poetry & Aeroplanes” – og som det ser ud nu, lykkes det. Vi har aktiviteter i gang på mange områder, fortalte Teitur engelske manager Christian Ulf-Hansen, der berolingende kunne fortælle at det bliver til den vanlige danske juleturné i Danmark – udlandsambitioner eller ej.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA