x

Surfacts turnedagbog kapitel 1

Surfacts turnedagbog kapitel 1

Part 1 11.-13. april
Den danske gruppe Surfact er sammen med en stribe andre fremadstormende skandinaviske grupper på turné i hele Skandinavien på den såkaldte Spring Wonderland Festival. Her fortæller de om deres oplevelser på landevejen.

Vi mødtes som aftalt klokken 10.30 ved DGI-byen i København. Ud over Surfact tæller vores crew Nicolai/chauffør, Sylvester/lydmand og Dahm/merchandise. Selvfølglig missede vi første bus og skulle vente 3 timer. Stemningen var alligevel høj af forventning, så vi gik ombord i vores forråd af pilsnere og ventede i solen. Herfra bliver det hele lidt sløret, men faktum er, at vi efter 28 timer ankommer til Bergen, hvor vores første gig skal stå, samme aften, på spillestedet ”The Garage”.

Den bus, vi får stillet til rådighed (i Göteborg) er intet mindre end skandaløs lille, så vi stuver os sammen som burhøns, velvidende at hvis vi overlever til Bergen, får vi en ekstra bil. Som stemningen nu engang skal være i Surfact, hygger vi os med at småskændes på skift, godt hjulpet på vej af 6 kasser øl og 3 flasker sprut. Vi får endda banket en mindre fest op med nogle svenske piger, vi møder under busetapen fra Göteborg til Karlstadt (hvor vi altså skulle afhente den føromtalte ”bandbus”.)

Da vi ankommer til Bergen, er alt igen en fryd, og vi indkvarteres i en bandlejlighed, hvor vi stener med det nyerhvervede ”guitar hero”-x-box-spil. Spillestedet er okay cool, lidt a la Rust i Danmark. Vi er på som sidste act og går lettere kvæstede på scenen. Der er ikke vanvittigt mange mennesker, men de tager godt imod os. Vi spiller en cool koncert på 40 min. og går i merchandise-boden, hvor vi signerer cd’er til de købeglade norske koncertgængere. Det er en helt ny oplevelse faktisk at være stolt af sit merchandise, men det skyldes, at vi dagen før takeoff fik trykt nogle super fede Surfact-T-shirts. Det har taget os over 3 år at få lavet nogle, man rent faktisk vil gå med (-: Disse T-shirts kan indtil videre købes hos vores tøjsponsor Carlings butik på Købmagergade i København og til vores koncerter.

Lige nu sidder vi med en kold fadøl på spillestedet Kick i Kristiansand og afventer lydprøve. Vi har en fornemmelse af, at det bliver helt wild i aften! Det tog også 10 timer igennem Norges sneklædte fjelde at komme frem, so this better be good!

NB: Vi har lige fået oplyst at vores 2. single ”Monkey On Your Back” i dag er testet på Boogie-listen. For at hjælpe dit yndlingsrockband ind på listen, kan du sende en sms med teksten: b listen 13 til tlf 1212 (det koster 1 krone)

Rock on Denmark! og stay tuned for more…

Læs mere om Spring Wonderland-festivalen

Surfacts hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA