x

Lampshades turnédagbog del 1

Lampshades turnédagbog del 1

Beretninger fra lampshades oplevelser på landevejene i Europa – på svensk og dansk.

Idag är den allra första dagen.
Vi har nya kläder, ny trummis –Adam Jacobsson – och vi har hyrt en ny stor turnebuss som dessutom har TV och video, trodde jag. Jag släpade med mig 30 VHS-band ifrån den småländska skogen, när bussen anländer visar det sig att den innehåller en DVD. Nåväl, nu är det dags att fara...
–Rebecka Wållgren

På turnéens anden dag i et backstage i 013, Tilburg, Holland. Vi spiller om lidt. Den ansvarlige afvikler har lige kigget ind, fordi der allerede er folk, som vil købe T-shirts. Vi skal finde ud af, hvad vi skal spille og vigtigst – hvad skal vi have på? I går på turnéens første koncert i Darmstadt i Tyskland gik vi helt amok i et inferno af farver og lyd. Crazy slips, guldtights, smykker og specialdesignede tørklæder med hoppebolde, øreringe og klap for øjet gjorde sit til en virkelig festlig aften. I dag bytter vi alle sammen tøj og skal vise de hollændere, der bare tror, at vi stadig spiller melankolsk støjrock, at vi er blevet et glampopband uden sidestykke...
-Johannes Dybkjær Andersson

Dag nr. 3 – fredag
Barnevelt i Holland. Vi ankommer til en klub, der mest af alt minder om en eftermiddags-ungdomsklub, der mangler masser af PA-udstyr og monitorer. Vi tuller rundt i flere timer og træder os selv over tæerne – meget sultne og efterårskolde. Da der endelig kommer mad, består den af grønkåls/kartoffel-grovmos og fed, fed kogt pølse. – Tydeligvis en slags hollandsk nationalret, men ikke lige noget for to halvvegetarer som os piger... Vi klemmer lidt ned, mens vi stadig venter på lydanlægget. Prøver derefter at brænde lidt tid af ved et besøg i den nærliggende svømmehal, men der er lukket. Slukørede finder vi en bistro med pommes frites, som vi sluger med et skælmskt smil over hele situationen. Siden går det hverken værre eller bedre, end at min monitor sætter ud under hele koncerten. Men, men – vi gi’r den gas, publikum er glade og med os, og går i seng trætte og pølsemætte. Proost.
-Rebekkamaria Andersson

Dag nr. 4 – lørdag
Dagen, hvor det hele vender. Vi har god tid, eftersom Holland ikke er så stort, så vi er hurtigt fremme i Zwolle. Tak være GPS’en finder vi et vandland, og pludselig finder vi os selv liggende i jacuzzi og strømbassiner. Fatter ikke helt, at vi stadig er på turné. Klubben er et superlækkert sted (årets klub i Holland) med lækker catering, film i backstage og en fantastisk scene med tjekkede folk på lyd/lys. Det hele går helt gnidningsfrit, og vi får en fantastisk aften med god lyd, mad og dejligt talstærkt publikum. Vores lille hollandske veninde, Roos/Rose, som hjalp os med merch-salget i går, er mødt op igen, og efter veludført arbejde, bortfører hun Erik og Adam efter koncerten. Vi ved stadig ikke helt, hvem hun er på... Hotellet er indbydende, og vi nyder karbad, hollandsk nat-tv og lækker brunch.
-Rebekkamaria Andersson

Dag nr. 5 – søndag
Idag har vi farit till Amsterdam. Vi har sett mycket underligt men även mycket fint. En man trodde Rebecka W var Kim Wilde. Rebekka och Johannes åt indisk mat, vi andra åt junkfood som vanligt. Jag har nynnat på ”Baby went to Amsterdam”. Denna kvällen var vi på en mini-festival och såg Hidden Cameras, Teitur och Denison Witmer. Det var trevligt och vi avslutade kvällen på bästa vis: TUKTUK-taxi till turnébussen.
-Henric Claesson

Dag nr. 6 – mandag
Efter en hyggelig aften/fest med Teitur og Denison Witmer, vågner vi op uden for Amsterdam hos parret Poul og Lettie. To gamle hippier, der elsker musik og musikere og derfor har bygget et kæmpe hus, hvor der altid er plads til et overnattende band og en god fest. Der er altid øl i kælderen, poolbord, hjemmebiograf og billeder af U2, Bob Dylan og Sarah Hepburn (som tilsyneladende var en af stamgæsterne før i tiden). Vi kommer for sent af sted og sidder fast i de evige motorvejskøer uden for Amsterdam, men når frem til klubben Bitterzoet midt inde i byen (hvor parkering koster 50 kroner i timen, og der er røde neonskilte overalt). En gammel ven dukker op med 20 danske veninder fra lærerseminariet i Århus (til stor glæde for vores hollandske mandlige venner), og vi spiller på en tætpakket klub – og så to film og en masse red bull i bussen på vejen hjem.
- Johannes Dybkjær Andersson

Se endnu flere fotos hos ferronphoto.nl

Se flere fotos hos fotografen Hank Stilson

...og flere fotos og mere info på denne fan-blog

Lampshades hjemmeside inklusive turnéplan


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA