x

Lampshades turnédagbog del 2

Lampshades turnédagbog del 2

Så er turen i gang igen. Lampshade skal til Østrig og Schweiz og videre til 1000 koncerter i Tyskland. På vejen ned til Østrig har vi planlagt at kigge forbi klubben, vi selv skal spille på om et par dage – Gebaude 9. Ikke bare for at tjekke stedet ud, men for at kigge ind til The Knifes eneste koncert i Tyskland. Vi er på gæstelisten, men lige pludselig – mens vi er på vej – får vi at vide, at det ikke kan lade sig gøre alligevel. PIS! Dårlig stemning i bussen, indtil vi når frem og heldigvis finder et stort og tydeligt "LAMPSHADE x 6" på listen i døren. Aftenen og 1200 kr. er reddet.

Læs igen fortællinger på dansk og svensk og nu også på tysk om livet på vejen med Lampshade.

Dag nr. 7 – Fredag
I dag reste vi från Malmö igen. Vi åkte till Köln för att se The Knife på Gebaude 9. Efter minst fem tunga bilköer kom vi fram till konserten som redan hade börjat. Vi såg ca 40 min, det var schysst, alla var mycket glada att vi till sist hade kommit fram. Därefter åkte vi till en god vän –Sebastian aka basketmaster.
-Henric Claesson.

Dag nr. 8 – Lørdag
Kører fra Sebastians hus tidligt lørdag morgen, kører hele dagen og kommer takket være GPS’en frem til Berg i Østrig bare to minutter over tid. Vi er længere ude på landet, end vi nok nogensinde har været før. Føler os hensat til Sommer i Tyrol – bare uden alle de glade jodlere. Her er næsten spøgelsesagtigt stille, hører kun køernes klokker. De østrigske alper tårner sig op over os, og der er malerisk efterårssmukt overalt. Æbler og pærer dækker jorden udenfor ”klubben”, som er blandt de mindste steder, vi har spillet. Der er en kælen klubkat, men ellers ikke synderligt veludrustet. Og vi kan ikke forestille os, at der kan komme nogle mennesker eller hvem... Får arrangeret, at vi kan tage på hotellet inden lydprøve, da vi ikke rigtigt har lyst til at hænge på klubben. Hotellet viser sig at være et firestjernet feriehotel med superlækkert badeland, motionscenter og en overvældende udsigt. Her hænger vi gerne og finder os pludselig – igen – liggende i jacuzzien... (Som i øvrigt viste sig at være et nøgenbadningsområde. De eneste andre gæster – et ældre par – forsvinder dog hurtigt, da vi tropper op – i badetøj). Vi får gullasch til aftensmad, og alt ånder længe af tyrolsk bodega-idyl, men der kommer faktisk en 35 mennesker, og vi får os en ganske udmærket aften sammen.
-Rebekkamaria Andersson.

Vores tyske chauffør beretter her sin version af dagen (mere dansk følger nedenfor):

Zwischen der Q-Bar in Berg im Drautal und Malmö liegen gut 1400 Kilometer und wenn man dann nach einer langen langen Fahrt schlie?lich ankommt auch das noch: Man weiss absolut nicht, was da einen erwartet. Gut, das weiss man eigentlich nie, aber wenn die Dorfalkis engagiert den Soundcheck begleiten, weiss man das eben doch verhältnismässig weniger als sonst. Wir fahren also nach dem Soundcheck ins Hotel und – Was für eine Freude!!! – vor uns bereitet sich in ihrer ganzen Herrlichkeit eine Wellnesslandschaft aus. Wir vertreiben also zwei nackte, etwas betagte Menschen und machen es uns im Whirlpool bequem. Was soll denn bei so einem Luxus noch schiefgehen?

Trotz keiner Bühne ist der Sound in der Q-Bar OK und das Publikum vollzieht eine angenehme Wandlung und die lokalen Kampftrinker werden nach und nach von der Jugend aus diesem beschaulichen Teil Österreichs abgelöst. Sowas von relaxed und wellnesslandschaftverwöhnt stehen wir dann auf der Bühne und wir, das stetig wachsende Publikum und die echt freundlichen Besitzer freuen uns. Um ehrlich zu sein: Wir waren schon ob der Erlebnisse beim Soundcheck eingeschüchtert. Erste Eindrücke eben. Diese haben sich nicht bestätigt. Später, an unserem Verkaufstischchen und sonst in der Q-Bar plauderten wir nett mit den Gästen und freuten uns über eine rege Kaufesfreude. Grü?e an dieser Stelle an den jungen Herren, der in seinem neuen, schwarzen, handbedruckten T-Shirt unglaublich gut aussieht. Die Q-Bar in Berg im Drautal – neue Eindrücke über neue Eindrücke also in diesem ruhigen, versteckten Winkel Österreichs. Danke ihr lieben Leute!!!

Dag 9 – Søndag
En svømmetur i poolen og brunch med udsigt ud over alperne, og dagen er i gang på en mildest talt ikke dårlig måde. Efter en smuk, men lang køretur når vi frem til den schweiziske idyl i St. Gallen, hvor vi bliver modtaget af en tjekket klub. Spiller en rigtigt god koncert for et dejligt engageret publikum og får os nogle nye crazy schweiziske venner. En virkelig dejlig dag.
-Johannes Dybkjær Andersson.

Dag 10 – Mandag
Vi sover længe efter en nat med schweizerfolk på det lokale (og eneste åbne) disko-dasko, og kører siden af sted mod Tyskland. I dag har vi fridag, så vi beslutter af se Zurich på vejen. Spadserer rundt og ser en virkelig charmerende by. Sulten melder sig sammen vores evige problem – at blive enige om et sted at spise... vi vader rundt i en times tid og leder og vælger, fra indtil vi til sidst gi’r op ved en lille asiatisk take away – tre af svenskerne melder dog pas og kapitulerer til McDonald’s.
Vi kører videre, ser flere afsnit af The Office i bussen og misser told-deklarationen ved den schweiziske grænse, holder ind i Ingenmandsland, og Johannes hopper på sagen. Kæmper længe for at få lov til at betale told for solgt merchandise i Schweiz, kan ikke få vores depositum tilbage og er kriminelle i Tyskland og Schweiz i to timer ... Dramatisk. Er først fremme i Gie?en hos Sebastian over midnat og sover længe og tungt.
-Rebekkamaria Andersson.

Lampshades hjemmeside inklusive turnéplan


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA