Lampshades turnédagbog del 3

Lampshades turnédagbog del 3

Lampshade er fortsat på turné i det tyske, og her er de seneste indlæg i den dansk/svenske gruppes turnédagbog.

Dag 11 – Tirsdag den 17.
Efter en ganska kort tur från Giessen till Köln var det dags att packa upp våra saker på Gebäude 9 igen. Det var bara några dagar sedan vi var där sist (på The Knife) men stället kändes ganska mycket mindre den här gången. En väldigt excentrisk arrangör med onormalt stora pupiller välkomnade oss. Han verkade vara en mycket trevlig man. Sedan träffade vi ljudteknikern som också var en mycket trevlig man. Desvärre var arrangören och ljudteknikern inte så väldigt trevliga mot varandra. Efter ett par mycket högljudda bråk och ett vält bord försvann ljudteknikern spårlöst och ingen visste vart han hade tagit vägen. Som tur var kom han tillbaka igen efter en halvtimme då han hade lugnat ner sig lite och vi kunde fortsätta med vårt soundcheck. Förband var ett lokalt band som hette Lingby. Vi hade redan träffat dom i somras när vi spelade i Polen. Tyvärr drog varken vi eller dom så mycket publik och Gebäude 9 kändes ganska tomt den kvällen. På vägen till hotellet efter spelningen, körde vi förbi den gigantiska Kölner Dom. Vi var tvugna att stanna och ta lite bilder. Efter stora problem att hitta parkering fick vi äntligen sova lite. Förra gången vi bodde på detta hotellet, skrev vi vår version av Beatles "Good Day Sunshine" i ett av hotellrummen.

- Erik Nylén.

Dag 12 – onsdag den 18.
Munchen, Feierhaus. Ankom og opdagede at vores "opvarmning" var Denison Witmer! Meget overraskede og glade. Vi får en rigtig hyggelig aften. Denison viser Rebecka jongleringstricks (da han tilsyneladende har en fortid som jonglør!). Vores to koncerter var nok lidt vel forskellige rent genremæssigt/showmæssigt. – Han nåede nok at tænke sin GGBB... ;-) Men vi sov alle i bandlejlighed på klubben, Erik fortsatte sin højtlæsning af "Lifterens guide till Galaxen", og vi havde det rigtig rart.

- Rebekkamaria Andersson.

Dag 13 – torsdag den 19.
Thun, Schweiz – Café Mokka
Vi kom till det sjukaste stället på hela turnén. Överpyntat med allt från ET till spindelmannen till palmer. Ägaren var en stor mann med smink och långt hår. Klubben hade flera våningar och även en uteplats. Efter spelningen fick vi låtsas-tatueringar med mokka-loggan.

- Henric Claesson.

Dag 14 – fredag den 20.
Op kl. 06.30 og 11 timers køretur til Hannover i den ene motorvejskø efter den anden. Vi når måske at se 8 afsnit af The Office. Da vi endelig når frem, står der 2 gamle mænd med billeder af os i A4-størrelse, som de vil have signeret. De har ventet udenfor spillestedet i måske 2-3 timer. Meget mærkeligt – de kunne have været vores fædre. Endnu mere mærkeligt er det, at de ikke kommer til koncerten om aftenen. Men nu har de i hvert fald autograferne, hvis vi bliver kæmpestore en dag. Vi ser ingenting af byen, kun spillestedet Muzikcentrum og Plaza Hotel, men møder et par venner/fans (Andy og Dawid) som er ude og høre os for måske 7. gang i år. De klager over, at der ikke er mere, de kan købe fra vores merchandisebord... jep, det er da dejligt med rigtige fans.

- Johannes Dybkjær Andersson

Dag 15 – lørdag den 21.
Kassel – Muziktheater
Vi ankommer i rigtigt god tid til en kæmpe bygning i Kassels industriområde. Det ligner et gigantisk teenageagtigt eurodancediscosted med nok 7 sale/rum. Virker lidt vanvittigt... Men det er lørdag, og stedet er tilsyneladende det nye hippe, så der er propfyldt til vores koncert og nok flere tusind i hele bygningen. Fester med venner/fans, vores tyske agent og Glitterhouse-folk.

- Rebekkamaria Andersson

Dag 16 – søndag den 22.
Hotellet i Kassel ligger på en bred alléagtig gade, som ender i en bjergside med nogle ruiner og fint byggeri. Vi har lidt tid til overs i dag, så vi beslutter at tjekke det ud. Det er godt vejr, og vi får os en dejlig søndagsgåtur gennem skov, bække, vandfald og flot historisk arkitektur. Kører derefter til Dresden og klubben Scheune. Uden for klubben hænger et skilt med vores navn i bedste gamle biografstil. Lydprøven trækker ud, så vi ender med at spise lige inden showet – men superlækker indisk mad. Med meget tunge maver smider vi Adam alene ind på scenen, og vi andre valser halvsløvt/halvgrinende ind efter nogle meget underholdende minutter. Hvad møder os, er det vildest dansende publikum vi nogensinde har haft - og det endda på en søndag! Et lækkert hotel med pool, fitness etc., massage til manageren og turnéens lækreste morgenmad slutter Dresden af for denne gang.

- Rebekkamaria Andersson

Dag 17 – mandag den 23.
Hej Hej Hallå Dagboken!
Idag åkte vi till den fina huvudstaden Berlin. Under resans gång underhöll vi oss med den vackra filmen "Hero". I en av scenerna utövar två kvinnor sin krigskonst i ett hav av röda och gula höstlöv och så ser naturen ut nu på vägarna genom Tyskland.

När vi kom till Berlin åkte vi raka vägen till Eriks syster Kristina som bjöd oss på berlinerbulle och kaffe.

Vi åkte i god tid till den hippa klubben White Trash där vi skulle spela. Efter att vi ställt upp våra instrument såg vi inte skymten av någon ljudtekniker på två timmar. Det visade sig att han inte hade fått reda på att det var han som skulle hålla i ljudet denna kväll. Så efter ännu en timme fick vi äntligen göra soundcheck.

Vi åt en väldigt god middag innan spelningen, jag tog en deluxehamburgare med getost på, mumma!!
Efter giget åkte vi till ett hostel som hade Douglas Addams tema så det blev högläsning ur "Liftarens guide till galaxen" hela natten tills jag deckade!
Puss o kram!

- Adam

Dag 18 – tirsdag den 24.
Idag har vi åkt bil.
Jag vet faktisk inte riktigt vart jag är.. någonstans i Deutschland...
Johannes säger att det är i Wetzlar jag är, en liten liten by som ser mycket trevlig ut. På vägen hit såg jag för första gången ”Fight Club”, trevlig film det där.

Framåt kvällen spelade vi på en fin liten klubb, efter spelningen fick jag en gigantisk bild på mig själv av en tysk fotograf, vet inte riktigt vad jag ska göra av den.

Så var det dags att gå till hotellet, men det visade sig att vi skulle sova hos klubbägaren, som var slående lik Hagrid i "Harry Potter" filmerna.
Han bodde i ett mycket gammalt hus som var alldeles snett inuti. Men det gick fint. Det var allt ifrån den lilla by vars namn jag glömt av igen.
We are the all-singing, all-dancing crap of the world.

- Rebecka Wållgren

Dag 19 – onsdag den 25.
Vi vågner op i Hagrids hytte i Wetzlar og sætter kurs med Tysklands ældste studenterhus Rosenkeller i studiebyen Jena i det gamle østtyskland. Efterårssolen er helt vild med bladene og tæerne og bjergene og de gamle tyske borge og slotte.

Fremme i Jena, tror vi lidt, at det er en joke, da vi ser den lillebitte stenkælder, vi skal spille i. Men nix, flinke fyre hjælper os med at slæbe alt gearet ned af de mange gamle trapper, og vi får vores egen lille sten-/ølstue som backstagerum. Her får vi i løbet af aftenen besøg af flere fans, som tror at det er toilettet og ikke rigtig forstår dansk ironi...
Aften skrider frem, og da vi går på, er kælderen proppet til randen med glade mennesker. Koncerten går super godt trods alle ods, vi møder et dansktalende tysk par, som netop er hjemvendt fra et år i Odense, og alle er generelt i rigtig godt humør.

Ca. ti venlige østtyskere tager et instrument i hver hånd efter koncerten, og pludselig er alt gear båret op af de mange trapper. Dejligt.

- Johannes og Rebekka

Dag 20 – torsdag den 26.
Fra øst til vest endnu en gang på denne tur. I Tysklands gamle hovedstad Bonn møder vi turnéens mindste "spillested" – om muligt mindre end i går. En lille bar er det vel egentlig. Scenen er max 12 m2, og de har 1 1/2 monitor (vi har normalt mindst 5).

Jeg skriver dette fredag morgen, og tja, jeg har faktisk ikke så meget at sige om i går. Det var for mit vedkommende turnéens absolutte lavpunkt. Men for ikke at kradse i flere ører, lader jeg detaljerne stå usagt hen, prøver at glemme og glæder mig over, at det er en ny dag nu. Vi har to koncerter tilbage – i aften spiller vi i Forum i Bielefeld – og lørdag vender vi næsen mod øst og stenkælderen i Erfurt for sidste gang i denne omgang. Home sweet home.

- Rebekkamaria Andersson


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA