x

L.I.G.A – Glad dansk verdenspop

L.I.G.A – Glad dansk verdenspop

Tilbage i 2008 blev den virtuelle verden skueplads for en ungdomssensation i pop-verdenen, da en lille, mørkhåret dreng ved navn Justin Bieber blev opdaget på YouTube.

Om det er inspiration hentet i Bieber-eventyret, der for små tre år siden førte Nicky Russell og Feras Agwa til hver især at sende deres musik ud på den verdensomspændende webportal, skal være usagt. Men en ting er sikkert: YouTube kan noget, når det handler om at bringe musikere sammen, og den danske urbane pop-trio L.I.G.A er endnu et eksempel på dette.

 

Band ved et tilfælde

Uden at vide, at de kun to år senere danner bandet L.I.G.A sammen med den spinkle, men hårdtslående Ihan Haydar, begyndte de to drenge at udveksle deres musik. Ved at sende lydspor frem og tilbage fandt de hurtigt ud af, at de havde meget til fælles, og da Nicky Russell og Feras Agwa forud for et møde med producer og sangskriver Chief 1 endelig mødte hinanden for første gang på en strøgtur efter flere måneders virtuelt samarbejde, var det allerede med et musikalsk venskab i bagagen.

– Det føltes på mange måder som om, vi allerede kendte hinanden, fortæller Nicky Russell, da GAFFA møder de tre musikere på Café Retro i hjertet af København forud for udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum L.I.G.A, der allerede har kastet singlerne Skylder Dig Ik' Noget, Den Første Gang og Julia af sig og sendt stærk energi ud i æteren.

Under drengenes besøg i studiet hos Chief 1, som Nicky Russell og Feras Agwa løbende sendte deres produktioner til, dukkede Ihan Haydar op, og drengene blev med det samme fascineret af den storsmilende trommeslager, der har trodset familien og de irakiske traditioner og fulgt sin drøm om at blive musiker.

– Før jeg kom til Danmark, vidste jeg ikke, at piger kunne blive musikere. I Irak spiller piger ikke musik, og min familie har også skullet vænne sig til at se mig bag trommesættet, men nu kan de se, at jeg er god til det og brænder for det, fortæller Ihan Haydar, der ved et tilfælde kom til at spille trommer i 4. klasse, da hendes musiklærer bad hende sætte sig bag gryderne.

 

Sorg og glæde

Trods deres unge alder har de tre musikere allerede oplevet en del i deres liv, og både deres meget forskellige livshistorier og udenlandske rødder har været til stor inspiration i arbejdet med albummet. For nok er L.I.G.A et dansk projekt, men i numrene Skylder Dig Ik' Noget og Løb Med er der tydelige referencer til både balkanmusik og Østens mystik og brug af udenlandske ordsprog.

Kun For Et Øjeblik er det et noget tungere emne, bandet har taget op. Både Feras Agwa og Nicky Russell har mistet deres far, og sammen har de fundet en måde at sætte ord på den sorg, de begge har oplevet i en al for tidlig alder, fortæller Feras Agwa, inden Nicky Russell overtager og fortæller, hvor meget bandet glæder sig til, at folk nu skal høre hele albummet:

– Vi har hele tiden kunnet pille lidt ved sangene og justere på tingene, men nu er der endelig sat punktum, og nu sender vi vores lille baby på gaden. Og hvis man vil lære os at kende, skal man lytte til albummet, for der er nogle guldkorn gemt der.

Hvem?

L.I.G.A består af den 20-årige trommeslager Ihan Haydar og 22-årige Nicky Russell, der synger og skriver teksterne og musikken sammen med 21-årige Feras Agwa.

Hvad?

– Vores musik er pop med spor af både soul, rock og funk. Vi lader os inspirere af rigtig meget forskellig musik og vores forskellige baggrunde, og albummet vil derfor byde på en større alsidighed end på de singler, vi har haft ude indtil nu. Og så kan man høre på musikken, at vi har haft det vildt sjovt, da vi indspillede den. Der er rigtig mange glade sange.

Hvor?

Nicky Russell, der har australske rødder, er inkarneret amargerkaner og kan ikke forestille sig at bo andre steder end på Amager. Feras Agwa, der er halvt egypter og halvt syrer, har altid boet i Roskilde, mens Ihan Haydar i 2003 flygtede fra Irak til Næstved, hvor hun har boet de seneste 10 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA