x

George Ezra – Den unge mand med den gamle stemme

George Ezra – Den unge mand med den gamle stemme

En ung mand med en stemme som en 50-årig. Sådan blev den nu 20-årige George Ezra beskrevet tilbage i 2012, da den unge englænder blev spottet af BBC Bristol, og det blev startskuddet til en karriere, der allerede har bragt ham til en af verdens største festivaler, Glastonbury i England.

– Jeg plejer at sige, at det er heldigt, at det ikke er omvendt. At jeg har et ansigt som en 50-årig, griner George Ezra, da GAFFA møder det unge talent nogle få timer inden hans koncert i Ideal Bar.

– Når jeg hører mig selv synge, lyder det jo bare som mig. Men jeg tager det som en kompliment, smiler han.

Og et kompliment er lige præcis, hvad det er. George Ezra er allerede blevet spået en stor karriere. Han blev tidligere i år udnævnt som nummer fem på den prestigefyldte BBC's Sound Of 2014-liste og har netop afsluttet en turné som opvarmning for landsmanden Tom Odell.

 

Lyden af Bob Dylan

For tre år siden flyttede George Ezra til Bristol for at studere musik på Brighton Institute of Modern Music, men valgte allerede efter et år at droppe studierne for at koncentrere sig fuldt ud om sin egen musik.

– Jeg var nervøs for, at enten musikken eller studierne ville blive påvirket af det andet, og på det tidspunkt ville jeg helst knytte mig hundrede procent til min musik. Efter jeg flyttede til Bristol, fandt jeg ud af, at jeg skulle dedikere rigtig meget af min tid til musikken, hvis jeg ville noget seriøst med den.

George Ezra begyndte at spille rundt omkring på byens cafeer og rejste rundt i landet med sin guitar under armen i 18 måneder, og der gik ikke lang tid, før hans karakteristiske, dybe stemme begyndte at skabe ringe i vandet rundt omkring i hjemlandet. En stemme, der hurtigt leder tankerne hen på den unge musikers helte Bob Dylan og Woody Guthrie, og det er måske ikke så mærkeligt, for George Ezra er vokset op til lyden af disse amerikanske singer/songwriters.

– Jeg kan tydeligt huske, da jeg som 14-årig for alvor lyttede til Bob Dylan. Det var første gang, at musik blev en decideret oplevelse for mig og ikke blot noget, der kørte i baggrunden eller blev spillet i reklamerne.

 

Hjemme er bedst

Med inspiration fra de musikalske helte tilsat nutidens elektroniske virkemidler formår George Ezra på elegant vis at kombinere fortiden og nutiden.

– Den gamle blues- og folkmusik, jeg har lyttet til, har givet mig en god forståelse for historiefortælling. En god sang handler for mig om, at historien er nem at forstå, og fra den moderne musik har jeg lært, at man kan lægge en masse lag på en sang.

På trods af al hypen og en lynstart på karrieren er George Ezra stadig ydmyg og glemmer ikke, hvor han kommer fra. Han har sin storesøster med på turné, for som han siger, "det er vigtigt at have en omkring sig, som man elsker".

Inden interviewet slutter, afslører George Ezra også, at han glæder sig meget til, at han skal hjem til sine venner og familie to dage senere.

– Det bedste ved det hele er, at min familie og mine venner støtter mig, men at de ikke behandler mig anderledes. De griner stadig af mig, fortæller han og smiler stort ved tanken om udsigten til snart at se sine kære.

 

Hvem?

Den 20-årige George Ezra Barnett er trods sin unge alder allerede et stort navn i sit hjemland England og har allerede udgivet ep'erne Did You Hear The Rain i 2013 og Cassy O' i 2014, der blandt andet har kastet singlerne Budapest og Cassy O' af sig. George Ezra udgiver sit debutalbum Wanted on Voyage 30. juni.

Hvad?

– Jeg er en singer/songwriter, der laver pop blandet med folk og blues. Da jeg voksede op, lyttede jeg til en masse blues- og folk-artister, og det tror jeg godt, at man kan høre i min musik.

Hvor?

George Ezra er vokset op i den lille by Hertford i England, men flyttede til Bristol for tre år siden, hvor han stadig bor.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA