x

Arctic Monkeys: Pigerne flasher ofte deres bryster for os

Arctic Monkeys: Pigerne flasher ofte deres bryster for os

Arctic Monkeys' Alex Turner er ikke altid den mest snakkesalige person i musikbranchen. På trods af, at han i sine tekster viser en ikke ueffen omgang med ord, er han i interviewsammenhænge ofte afmålt i forhold til sine svar og kan godt lide – med glimt i øjet –at udfordre journalisten. Da han imidlertid hører, at GAFFA har ringen den Los Angeles-bosatte Sheffield-abe op fra den jyske hovedstad, Aarhus, sænkes paraderne imidlertid og efter et hjerteligt latterudbrud lyder det:

– Aarhus? Yeah, den by kan jeg godt huske, haha! Vi spillede der til en festival sidste sommer (NorthSide, red.), og aftenen inden havde vi en ret vild bytur, wow! Ligger der ikke sådan en lille kanal inde midt i byen?

Jo, Aarhus Å.

– Ja, med en masse barer? Pyh, der gav vi den godt nok gas! Du må endelig sende Aarhus al min kærlighed!

Mange tak, det skal jeg gøre. Nu er det jo ikke Aarhus, I skal besøge, men et andet sted, også har været før, Roskilde Festival. Hvad kan vi forvente af koncerten?

– Det har jeg ikke helt bestemt mig for endnu, men jeg skal nok finde på noget. Det bliver helt sikkert sjovt! Vi har gode minder fra Roskilde Festival. I 2006 hang vi rigtig meget ud med The Strokes på festivalen – deres koncert der er en af de bedste, jeg nogensinde har set.

 

Vi ofrer ikke jomfruer

Hvad er det bedste og det værste ved at spille festival-koncerter?

– Det bedste er, når man spiller på en festival, hvor der er en masse fede kunstnere, og så man alligevel får fornemmelsen af, at man er en af dem, publikum er kommet for at se. Det værste er, når vejret er helt ad helvede til. Men nu er det næsten et år siden, vi har spillet festivalkoncerter, så vi er ved at være klar til det igen. En anden god ting er, at vi ofte går på senere end de andre kunstnere, så der er solen ikke for skarp, og folk er mødt op på festivalpladsen – ikke for at lyde som et arrogant pikhoved, men du ved… haha!

Har I nogle ritualer, før I går på scenen?

– Nej, ikke længere. Engang drak vi lidt og fik noget te, før vi gik på, men ikke længere. Vi ofrer heller ingen jomfruer eller noget, hvis det var det, du var ude efter.

Hvad er det mest mærkværdige sted, I har spillet en koncert?

– Det er måske ikke så mærkværdigt, men vi spillede engang i kælderen på en pub, hvor der både var helt vanvittigt varmt, og hvor fulde folk kom og at slås omkring os. Det var ret vildt.

Det lyder sådan. Hvad er der eller sket af vilde ting, når I har været ude at spille?

– Selvom det er noget, der sker relativt tit, er det altid lidt vildt, når piger flasher deres bryster til koncerterne – eller når folk dukker op i gorillakostumer. Det er også ret vildt, når folk sætter ild til ting eller har romerlys med. Ligesom til foldboldkampe, du ved. Bryster, gorillaer og ild, det er det vilde, der sker ved vores koncerter. Hvis man er rigtig heldig, ser man ved en topløs pige iført gorillamaske med et nødblus i hånden, haha!

 

Stones eller Beatles?

Ud over jer spiller The Rolling Stones jo også på Roskilde Festival. Er du selv Stones- eller Beatles-mand?

– Jeg elsker dem begge, men hvis jeg endelig skal vælge, er jeg nok mest Beatles-mand. Men jeg så Stones på Glastonbury sidste år, og de er virkelig i en liga for sig! De er helt fantastiske.

Mødte du dem?

– Nej, desværre. Men hey, måske får jeg chancen på Roskilde! Jeg ville vildt gerne sige hej til Charlie Watts.

Hvad er din yndlingssang med Rolling Stones?

– Jeg kan rigtig godt lide 2000 Light Years From Home, men jeg er også virkelig glad for Under My Thumb, og til Glastonbury-koncerten var Gimme Shelter et klart højdepunkt.

Hvad laver I, når I er på tour og ikke står på scenen?

– Det sædvanlige. Ser film, læser bøger og prøver på ikke at komme op at slås. Vi spiller også terninger og går i byen en gang imellem.

Hvad lytter du til for tiden?

– Jeg hører rigtig meget Bobby Whitlock og Cass McCombs. Den anden dag købte jeg den nye Damien Jurado-plade og har lyttet meget til den.

Tog du selv meget på festival, før du begyndte at optræde på dem?

– Ja, jeg plejede at tage på Leeds, da jeg var yngre sammen med resten af bandet. Vi så folk som Morrissey og Hot Hot Heat, det var fedt!

 

Tourlivet går ud over madlavningen

Hvad er det værste ved at være på tour?

– Det er, at jeg aldrig er blevet særlig god til at lave mad, fordi jeg tilbringer så lidt tid i mit eget køkken, og når man er på tour, får man jo hele tiden mad udefra. Det, at jeg mere eller mindre har tilbragt de sidste ti år på langevejen, har virkelig påvirket mine kulinariske evner i en negativ retning. Jeg kunne have været en ret god kok nu, hvis jeg havde haft tid til at øve mig – jeg siger ikke, at jeg er direkte dårlig til at lave mad, men jeg har ikke et særligt stort repertoire.

Hvad kan du lave?

– Jamen, jeg kan lave en anstændig roastbeef og en yorkshire pudding, de er sikre vindere. Hov, og så lavede jeg for resten en ret god sværdfisk forleden!

Er det ikke den, der har grønne ben? (Nej, det er en hornfisk, red)

– Ved du hvad, hvis jeg havde haft mere tid i køkkenet, var jeg sikkert typen, der fileterede min egen fisk, men jeg købte bare kødet og så ikke, hvad farve benene havde… sorry!

Haha, helt okay! Men ud over en fileteringskniv, hvad ville du så sige er det vigtigste at have med sig, når man er på tour?

– Solbriller!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA