x

Kim Kix: Min kritik er ikke kun rettet mod Simon Kvamm

Kim Kix: Min kritik er ikke kun rettet mod Simon Kvamm

GAFFAs læsere stiller spørgsmål til Kim Kix (til højre på billedet, til venstre ses hans bror Lars) fra PowerSolo, der er aktuelle med albummet "The Real Sound":

Heine via Facebook: Hej Kim, hvorfor er du egentlig så sur på Simon Kvamm? (Som Kim Kix angreb i et længere indlæg på Facebook i november 2013).

– Hej Heine! Min kritik er ikke kun rettet mod Simon Kvamm. Jeg har som sådan ikke haft nogen beef med ham. Det er det, han repræsenterer, jeg kritiserer. Min kritik kunne i teorien lige så godt have været rettet mod et andet band i den liga, eller med samme overordnede indstilling til, hvordan man opererer i den danske og internationale musikbranche. Det er også især en kritik rettet mod dele af musikbranchen, og hvordan den tydeligvis er i lommen på medbestemmere uden yderligere kvalifikationer end det, at de har penge og magt. Og så har jeg generelt et problem med at alle partout bare skal tale stille og roligt og ikke sige for meget, helst for lidt, helst slet ingenting. Bare brænde inde og blive fornærmet og bla bla. Man skal ud med ordene. Sige det, som det er, som man føler det nu og her. Jeg smider gerne en granat i stedet for at bruge en hakke, og når støvet har lagt sig, ser man meget bedre.

Fe42 via GAFFA.dk: Den musikglæde I spreder, og lyden af at være helt sig selv, var det ikke noget, alle talentshows burde fremhæve, og kunne I ikke lave en X Factor, der virkelig var sjov at se på, ud med Blachman og ind med jer, og lad os se om vinderen ikke også blev husket og berømt for tiden fremover. Var det noget, I kunne se fidusen i? 

– Hva så Fe!?Tak! Ha! God pointe..! Jeg kunne aldrig se mig selv i et talentshow. De shows kan være ganske underholdende, når folk dummer sig til audition, eller hvis Blachman får en psykose, og det begynder at rable..! Sjovt nok - men talent eller mangel på samme kommer fuldstændig an på, hvem der sidder HØJEST på domstolen og dømmer.

Men - det kunne måske alligevel være underholdende at se Blachman og alle de andre nuttede dommere i X Factor (husker du, hvordan Remee udtaler x-faaagter HELT korrekt) eller den rare Cutfather stille op i X Factor og give den MAX gaZ i 10 afsnit med tre håndplukkede punks fra min gamle vennekreds - og så se the outcome i finalen, ha ha haaaa!!!

Troels via Facebook: Gør det ondt kun at få to stjerner i GAFFA? Og hvorfor gider du svare på spørgsmål i et blad, der giver dit band så dårlig en anmeldelse?

– Troels!

1-Nej, det kilder bare lidt. 

2-Jeg svarer selvfølgelig på spørgsmål fra GAFFA. Hvorfor skulle jeg ikke det? I en anmeldelse har man ingen chance for at forsvare sig, men ved at få stillet et hvilket som helst spørgsmål har man mulighed for at svare.

3-Peter Lykke Madsen - den evige mors dreng i skysovs, med lidt for slasket krop og ingen at bruge sin pik på. He!

Joan via Facebook: Hvad er "den ægte lyd"?

– Søde Joan! Det er POWERSOLO!

Elias via Facebook: Hvordan opstod samarbejdet med Tue Track? Og hvad kan vi forvente af The Unreal Sound?

– Elias! Vores kammerat DJ Static foreslog helt konkret et samarbejde med Tue Track, og siden kom vores gode ven og labelboss Yebo med et udbyggende forslag til et produkt, som vi sammen er i gang med at gøre færdigt. Man kan forvente 10 number one hits. Det bliver en ny lyd, verden aldrig har hørt før! 

Peter via Facebook: Hvem er dine yndlings-sangskrvere? Dansk og udenlandsk?

– Hank Williams Sr. Jacques Dutronc. Mark E. Smith. Jacques Brel. James Brown. Lars Hjorth Jeppesen. Carl Perkins. Mads Stobberup. Link Wray. Jon Spencer. Hasil Adkins… jeg har mange! Der er SÅ mange gode sangskrivere..! 

Jacob via Facebook: Hvor mange groupies dukker der i gennemsnit op til en PowerSolo-koncert?

–Jacob. Der dukker gennemsnitlig 13-140 stykker op… 

Kris via Facebook: Hvad synes jeres børn om jeres musik?

– Kris er et godt navn! De synes, det er rablende galt! Og det gør alle deres venner også! 

Kristian via Facebook: Hey Kim - hvis man har forlagt/udlånt noget gear, og man egentlig godt kunne tænke sig det tilbage - hvor lang tid må der så gå, inden det bliver pinligt at spørge efter det/hvor lang tid går der, før ejerskabsretten forfalder?

– Kristian! Let nu røven og få det gear hentet!

Martin via Facebook: Hvad er den bedste koncert, du har set?

– Hmmm... Martin... hmmmmmmmfffff… jeg tror det må være……. The Cramps 1998 i San Francisco til Halloween. The Stooges til Roskilde 2004. Nekromantix på Musikcaféen i Aarhus i 1990. Demented Are Go! Berlin 1994. The Subsonics i Frankrig 2005. Barnyard Ballers og Mötörhead i San Diego 1998… jamen, der er jo mange!!! .. Don Saund (Aarhus) i Slagterhal 3 for en tre år siden! …og Fright Eye fra Aarhus Oz på Radar… Ramones, the Jon Spencer Blues Explosion. Cola Freaks. Tæve. The Defectors. DIPPER (Malmö). Drön på Headquarters. The Reatards på Sway i Aarhus. Senest FOSSILS releasegig på Radar i Aarhus. Jamen, der er jo vildt mange…

Christian via Facebook: Hvor er det vildeste sted, I har optrådt?

– Det var i katakomberne i Madrid.. et POWERSOLO-show for Mercury Wheels i 2013.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA