x

Patrick Mtiliga: Jeg hader radiomusik

Patrick Mtiliga: Jeg hader radiomusik

Alder: 33 år

Civilstatus: Kæreste, har to børn

Profession: Fodboldspiller for FC Nordsjælland

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Nej.

Spiller du selv et instrument?

– Jeg har en sampler, som jeg roder lidt rundt med. Min MPC 2500 er mit foretrukne instrument.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Jeg tror, alle render rundt med en lille drøm om at blive rockstjerne, men det var ikke mit lod. Jeg blev fodboldspiller i stedet.

Synger du i badet?

– Ja, jeg synger alle steder. Jeg elsker at synge – også selvom det ikke altid lyder lige godt, haha!

Hvad betyder musik for dig?

– Alt. Musik er noget, man altid kan lytte til, uanset hvilket humør man er i.

Hvordan lytter du til musik?

– Jeg lytter faktisk mest il cd'er og vinyl-plader. Havde en periode for noget tid siden, hvor jeg købte rigtig mange plader. Jeg lytter mest til ældre musik på fysiske medier, selvom det ikke er så in, og jeg har en ret god samling af vinyler og cd'er.

Hvem er din yndlingskunstner?

– Jeg har ikke én yndlingskunstner, men Michael Jackson er helt klart i min top tre. Jeg er vokset op med meget forskellig musik. Min far lyttede meget til afrikansk musik, da jeg var lille, men jeg er også vokset op med gode navne som Sanne Salomonsen, Bob Marley og Tracy Chapman. Jeg hører rigtig meget forskelligt.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Jeg hader radiomusik. Du ved, sådan noget kommerciel musik, der kun bliver lavet for at lave hits og tjene penge. Alt, der bliver lavet med kommercielle hensyn kan og vil jeg ikke lytte til. Det har jeg ingen kærlighed til overs for.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Der vil jeg nok vælge noget Bob Marley.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Uha, hvad faen lyttede vi til dengang? Jeg kan huske, at jeg gav min kæreste en cd med TQ, men vi lyttede også til R. Kellys 12 Play.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Så vil jeg nok ryge over i R. Kellys 12 Play igen. Og så ellers H-Town Ladies Edition, og så går man selvfølgelig ikke galt i byen med noget godt gammelt Marvin Gaye.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Lidt jazz for at starte morgenen stille og roligt op, mens jeg brygger en kop te …ikke kaffe, haha. For tiden er jeg rigtig glad for en nyere jazz-kunstner, der hedder Gregory Porter. Han er god.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Åh, nu er jeg ikke typen, der hopper rundt på dansegulvet, jeg er mere typen der står og laver en two step i hjørnet. Men hvis det endelig skulle være, så skulle det være lidt elektro-musik eller noget Broken Beats. En gang latin house ville også kunne få gang i de stive hofter

Hvad er den første sang, du kan huske? 

– Det må være noget Bob Marley eller Tracy Chapman, som min far spillede for mig. Det kunne også være Michael Bolton.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Uha jeg har ikke så let til tårer. Det tror jeg ikke umiddelbart, der er nogen sang, der kan.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Der skal være noget happiness, så der skal spilles en god blanding af forskellige ting. Noget reggae, hiphop, r&b, soul, elektro, jazz og rock. Og det skal både være gammelt og nyt, så folk kan komme lidt i godt humør, haha.

Har du været i operaen?

– Nej aldrig, men jeg ville gerne prøve det. Jeg ved ikke, om det lige er mig. Jeg har en bred smag, men det kunne godt være lidt tungt. Men jeg er sikker på, det ville være en oplevelse.

Har du været på festival?

– Ja, Roskilde. Det er jo super fedt at se, hvordan folk fra hele verden mødes for at høre god musik, feste og have det godt sammen. Det er jo mange forskellige mennesker, som kommer med det ene mål at have det sjovt.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Det er klokkeklart Prince på 10-Øren. Det kan jeg sige, selvom jeg har været til mange koncerter Det var sindssygt. Han har så mange klassikere, og han er så flabet. Og så mestrer han jo stort set alle instrumenter. Han er en ægte musiker

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Jamen, det skulle nok være Tracy Chapman. Ikke på grund af udseendet, men fordi hun har en stor personlighed og nogle gode holdninger. Og så kunne det være rigtig spændende at høre om hendes liv.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA