x

Reportage: EuroSonic 2007 – Dúné

Reportage: EuroSonic 2007 – Dúné

De fleste af de deltagende bands på dette års EuroSonic-festival er her, fordi de har sendt festivalen en ansøgning og er blevet udvalgt af festivalens ledelse. Men enkelte er kommet ind af andre veje, og det gør sig eksempelvis gældende for danske Dúné.

Det sidste år er de syv teenagere fra Skive gået fra at være et fremadstormende electrorock-band til at være et band, der spås at have internationalt potentiale, og samtidig også et af de bands som eksempelvis Danmarks Radio lige nu forventer sig mest af. Indtil videre er det blevet til en nominering og optræden til P3 Guld og en Ugens Uundgåelig med singlen "Bloodlines", og nu er Dúné sammen med Oh No Ono blevet udvalgt af DR til at repræsentere Danmark på festivalen.

Men en ting er at Danmarks Radio gerne vil vise bandet frem for omverdenen, en anden er hvordan det passer ind i den strategi, der lige nu lægges for bandet, hvis debutalbum er sat til at udkomme i Danmark 7. maj.

Prioriteter og forhåbninger
Inden koncerten satte GAFFA sig ned med bandets manager Jeppe Kolstrup til en snak om, hvad han forventer at få ud af at have taget bandet en tur med på Eurosonic.

– I Danmark er der tradition for at man fra pladeselskabers side udsender en plade derhjemme først og går det godt, så satser man på udlandet. Vi har dog hele tiden haft udlandet i sigte, så vi vil gøre det hele samtidig, selvom det er en stor mundfuld.

Efter at have snakket med en lang række danske pladeselskaber endte Dúné med at danne deres eget selskab i fællesskab med Iceberg Records, og de har efterfølgende fået lavet en aftale med Sony BMG i Tyskland, Østrig og Schweiz (eller TØS-landene, som Kolstrup kalder dem), hvor pladen udsendes til juni. Så lige nu sigter efter at lave aftale med et selskab, der kan stå bag en udgivelse af den kommende plade i England, USA og resten af verdenen.

Den del skal der dog primært arbejdes på, når bandet repræsenteres på den franske MIDEM-festival. Den henvender sig nemlig mere til pladeselskaber og publishling-firmaer, hvor EuroSonic typisk tiltrækker bookere.

Bandet har allerede en booker til at arrangere koncerter for dem i Danmark og England, så fokus på EuroSonic er at finde en booker, der kan arrangere koncerter for dem i de lande, hvor pladen allerede nu er sat til at blive udsendt.

På spørgsmålet om, hvad hovedprioriteten for bandet er lige nu, er svaret ganske klart:

– En TØS-booker og festivaljobs. Vi er allerede booket til to festivaler, men vi vil gerne på mange flere.

For unge til ballader
Dúné var booket til at spille på klubben Vera, hvor man til tidligere udgaver af festivalen har kunnet opleve både danske Swan Lee og skotske Franz Ferdinand. Ville man opleve bandet, som måske er den næste store ting, skulle man dog være i god tid, da der hurtigt dannede sig en meget lang kø foran spillestedet, der betød at mange måtte gå forgæves. Men de af os, der var kommet ind i varmen, kunne opleve Dúné spille et stramt og energisk sæt for en propfyldt klub.

Efter koncerten fangede GAFFA keyboardmanden Ole Bjørn, der begejstret kunne fortælle om aftenens koncert.

– Det var første gang, vi spillede på EuroSonic, men det gik sindssygt godt. Vi havde ret meget fokus på koncerten, fordi DR optog den, men det forsvandt hurtigt.

Ole Bjørn vurderer, at der var cirka 50 procent branchefolk og 50 procent almindelige gæster til koncerten, men fortæller at dem, der stod på de første rækker gav sig hen til musikken. Han mener også at showcase-formatet, hvor man spiller cirka tre kvarter, passer bandet meget godt.

– Man skal selvfølgelig pille balladerne ud, men man skriver jo alligevel ikke ballader, når man er ung.

De syv musikere gjorde i hvert fald deres for at gøre et godt indtryk på den hollandske festival, og så er det jo bare spændende, om de tilstedeværende branchefolk blev lige så imponeret, som folk er blevet herhjemme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA