x

Royal Blood – et piskeris til publikum

Royal Blood – et piskeris til publikum

Sommeren 2013 blev Arctic Monkeys-trommeslager Matt Helders set i en Royal Blood-T-shirt. Siden dengang er Brighton-duoen blevet omtalt som"the UK's most exciting new band", blevet nævnt af BBC som et af 15 navne, man bør holde øje med, og de har varmet op for førnævnte trommeslager og hans band. De bliver ofte sammenlignet med Queens Of The Stone Age og The White Stripes, og 25 august kom debutalbummet.

Da GAFFA mødte Brighton-duoen, Ben Thatcher (trommer) og Mike Kerr (vokal og bas) før deres koncert på Øyafestivalen, havde de problemer med at vælge et højdepunkt i løbet af det intense år, de har været igennem.

Mike: – Hvor starter man? Det er en lang liste, helt umuligt at vælge. Men jeg kan prøve. Vi har været på Jools Holland, Jimmy Kimmel, turneret i Amerika to gange, spillet på South By Southwest, spillet koncert i Miami med Jason Derulo, på en pub med Coldplay, mødt Jimmy Page, spillet på Glastonbury, Download, T in the Park, jeg mistede en tekande en gang, blev efterladt, Ben har haft fødselsdag…

Ben: – At Mike mistede tekanden er sandsynligvis mit højdepunkt. Ellers har det været dårligt. Slet ikke godt, egentlig. Turneen var kedelig. Tekande-øjeblikket var det bedste.

 

Fungerer som et piskeris

Mike: – Når vi spiller en koncert, ser vi på publikummet som en bolle med flødeskum. Vi er piskeriset. Koncerten afhænger af hvor godt, vi gør vores job – det er det vigtigste.

Ben: – Det har ikke så meget at sige, hvem vi spiller for. Vi har spillet mange steder, og alle koncerter er forskellige. Det, der også betyder noget er , hvordan folk har det, lyden og viben.

Hvordan har festivalsommeren været?

Mike: – God. Vi elsker at spille ude, og det er sjovt at spille om dagen. Nogle gange er folk faktisk også fuldere, end de er om aftenen.

Ben: – Vi kan godt lide at se andre bands, når vi spiller festovaler. Det er ofte det samme festivalcirkus hver gang – vi hænger ud og ser nogle koncerter.

Hvad er jeres allerbedste festivaloplevelse?

Ben: – En koncert i Polen. Vi havde aldrig været der før og anede ikke, hvad vi kunne forvente. Vi ankom, gik ud på scenen, og crowden var helt vild, både helt foran og langt bagude. De ødelagde gulvet, fordi de var så vilde.

…Og dårligste festivaloplevelse?

Mike: – Vi spillede en koncert i Canada for ikke så længe siden. Der var ikke noget af udstyret, der virkede. For os lød det fint, men det var ikke ligefrem en nydelse for publikum. Det var en forfærdelig og ganske smertefuld oplevelse, egentlig.

 

Halvandet års arbejde med albummet

Duoen har gjort sig bemærket både inden- og udenfor England, men udgiver ikke debutalbummet før nu. Det har de arbejdet med i halvandet år – og indspillet cirka fem sange hver anden måned.

Mike: – Nogle af sangene på albummet er faktisk indspillet, før vi blev signet. Men ellers har vi arbejdet meget det sidste halvandet år. Vi valgte hver 16 sange, som vi så skar ned til ti. Den sidste sang blev vi færdige med for halvanden måned siden.

Briterne mødtes i 2007 og begyndte at spille med hinanden. De er begge fra Brighton og har spillet musik i diverse bands både sammen og hver for sig før Royal Blood.

Hvordan mødtes I?

Mike: – På et bordel.

Ben: – Haha. Det var ikke et bordel.

Mike: – Ligesom et bordel, i hvert fald… Sorry, det var et musikarrangement, jeg ved ikke, hvorfor jeg sagde det.

Ben: – Mike kom og så mit band. Eller han sagde, han så mit band, men egentlig gloede han bare på min kæreste.

Mike: – Jeg syntes, han var en god trommeslager, og jeg prøvede at score hans kæreste. Det er historien …på et bordel, haha!

Ben: – Jeg var nødt til at slå op med hende for at starte bandet her. Hun måtte ikke komme imellem os.

Mike: Bros before hos.

Hvad er anderledes ved det her band end andre, I har spillet I?

Ben: – Ikke noget, haha! Det er akkurat det samme som alle andre bands. Vi har bare ikke prøvet så hårdt med det her band.

Mike: – Dette er det første band, jeg synger og spiller bas i. Normalt spiller jeg klaver. Jeg tænkte, jeg burde give det en chance.

Ben: – Se, hvad de seje kids gjorde?

Mike: – Ja. Men nu gør de det ikke længere. Nu gør de det, vi plejede at gøre. Nu spiller de klaver – og får alle pigerne.

Og hvis du spekulerede – Royal Bloods blodtyper er: Mike: – Rød. Ben: – Blå. Kongeblå.

 

Hvem: Ben Thatcher og Mike Kerr

Hvad: Melodisk rock med referencer både til Black Keys, White Stripes og QOTSA.

Hvor: Brighton, England.

Se musikvideoen til "Come on Over":

 

 

  

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA