x

Reportage: EuroSonic 2007 – The Broken Beats

Reportage: EuroSonic 2007 – The Broken Beats

Århusianske The Broken Beats udsendte i september deres album ”In The Ruin For The Perfect”, der var deres tredje udgivelse, men den første, der blev gjort tilgængelig i Danmark. Siden da er bandet kommet ud af deres tyske pladekontrakt, hvilket nu giver dem mulighed for at gå på jagt efter et nyt, internationalt selskab, der kan udbrede bandets fængende popmusik til resten af verden.

Bandets tilknytning til deres tidligere pladeselskab betyder, at de allerede har stor erfaring med at spille koncerter i udlandet, men alligevel er fokus på Eurosonic at få nye aftaler med bookere, så de kan få endnu flere jobs rundt om i Europa.

Et buzz band
Bandets manager, Sarah Sølvsteen, fortæller, at de lige nu leder efter en hollandsk booker, og derfor har de valgt at spille to koncerter mere i Holland efter EuroSonic sammen med Oh No Ono. Desuden tager bandet tilbage til Amsterdam i begyndelsen af februar, hvor der gerne skulle samles op på nogle af de kontakter, der er blevet skabt på EuroSonic.

The Broken Beats udsender ”In The Ruin For The Perfect” i Tyskland, Østrig og Schweiz i maj måned, men arbejder stadig på at få flere pladeselskabsaftaler. Den slags er der dog mere fokus på på den kommende MIDEM-festival i Frankrig. Ifølge Sølvsteen er EuroSonic mere en festival for bookere og presse, hvor MIDEM er mere for pladeselskaber og publishing-firmaer. Bandet optræder på en såkaldt Midem Buzz Bands-cd, hvilket betyder at festivalen har udvalgt dem til en kompilation, der uddeles på festivalen, og derfor laver en masse gratis reklame for bandet.

På EuroSonic handler det dog mere om bare at ”få ordet ud”, så bookere kan blive interesseret. Festivalen er desuden også meget attraktiv for festivalbookere, som Sølvsteen naturligvis håber vil dukke op til bandets koncert, så de kan komme ud og spille på nogle af de mange europæiske festivaler. Men da der i modsætning til en branchefestival som PopKomm ikke er mulighed for at lave gæstelister til koncerterne, ved man aldrig, hvem der dukker op.

Vi spiller altså ikke Broken Beat
Det er svært at sige, hvor mange af de fremmødte, der var branchefolk, da The Broken Beats gik på scenen på første sal på spillestedet Shadrak. Men der var da i hvert fald en hel del i lokalet, og til en koncert er det jo trods alt det vigtigste. Frontmand Kim Munk i hvidt jakkesæt og med guitarrem som slips lagde ud med at advare publikum om, at de jo ikke spillede Broken Beat-musik (en electronica-genre), hvilket ikke så ud til at skræmme folk væk. Derefter spillede bandet størstedelen af deres fortrinlige tredje album til stor begejstring for de fremmødte.

Efterfølgende fangede GAFFA Kim Munk for at høre, hvor de selv havde oplevet showcase-koncerten. Han kan fortælle, at det ikke havde været synderlig anderledes end at spille en normal koncert, og at det var gået ganske godt. Han beskriver det at spille showcases som en del af det at ville spille musik, og afsluttende beskriver han koncerten således:

– Hvis jeg var dygtig nok, ville jeg sætte et show sammen til folk, men i stedet prøvede vi bare at spille numrene godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA