x

GAFFA på Midem: The Broken Beats – med hjælp fra Kanin

GAFFA på Midem: The Broken Beats – med hjælp fra Kanin

GAFFA har lånt MyMusic.dk’s Martin Buck til at rapportere fra Midem, en af verdens største musikbranche-messer, der finder sted i disse dage i Cannes.

Kun ét dansk band har fundet vej til det eksklusive heat af ”buzz-bands” på Midem i Cannes i år. Vi har snakket med The Broken Beats’ manager Sarah Sølvsteen for at finde ud af hvordan.

Med optræden først på EuroSonic tidligere på måneden og nu Midem starter The Broken Beats 07, som de sluttede 06 – som et af de mest ombejlede danske navne på den internationale scene. Europa – og især Frankrig – er målet, men en uventet håndsrækning peger også over Altanten.

Tirsdag aften indtager orkestret scenen på det eksklusive Hotel Martinez. Timingen er rigtig, det lugter af succes, men bandets manager Sarah Sølvsteen tager forventningerne roligt, mens vi venter på, at bandet kommer ind til lydprøver.

Hvad skal der til for at få et band på Midem?
– Man kan ansøge om at blive et ”buzz-band” ved at sende sin musik til sonicbids.com (festivalens net-partner, red), hvor en jury læser ansøgerne igennem. Det var ikke tilfældet for os. For The Broken Beats skete det på en showcase i Paris, hvor Virginie Perrault, som er booker på Midem, faldt for bandet. Det var en af de sjældne gange, hvor man laver en aftale lige efter en show case. Det kan man ikke altid forvente, fortæller Sarah Sølvsteen.

Spontane reaktioner og hurtige resultater er dog ikke usædvanlige for bandet, der på både Spot, Popkomm og EuroSonic har høstet solide roser for deres afvæbnende live-optræden.

– Showcasen i Paris kom i stand, fordi nogle franske journalister hørte bandet på Spot 12. De anbefalede dem til Paris og med hjælp fra bl.a. MXD’s netværk har vi fået hul igennem til Frankrig og fået støtte til bandets udgifter.

Bandet er blevet promoted som et af de bedre acts i et samarbejde mellem Midem og musik-sitet Sonicbids. I Midems velfungerende, daglige nyhedsmagasin står The Broken Beats på spisesedlen som et af dagens mest interessante orkestre. Vilkårene er optimale, og målene er tilsvarende klare.

– Bandet er lige sluppet ud af én pladekontrakt og har fået et nyt, tysk pladeselskab, Buback Tontraeger, der sørger for, at pladen kommer ud i Tyskland, Schweiz og Østrig til maj. Vi har gode, uafhængige promotere i de lande, så vores næste mål er at finde labels i Benelux-landene og især Frankrig. Så jeg har selvfølgelig fokuseret på, at den franske branche og MXD har bidraget med at invitere deres netværk.

En pudsig bonus har gjort, at fokus også er blevet flyttet over Atlanten. For en gangs skyld ikke til USA, men til Canada, der med bands som Wolf Parade, Patrick Watson og Arcade Fire tegner en progressiv scene for alternativ rock med et tilsvarende udadvendt og velfungerende musiknetværk.

– Der skete det mærkelige, at nummeret ”Essentials” i sin tid blev sendt til P3 af en person, der kaldte sig Kaninen. Ingen ved rigtigt, hvem det er, men det endte med, at P3 tog sangen ind som Ugens Uundgåelige. Senere sendte samme Kanin sangen i bandets nyindspillede, franske version til den største radiokanal i Montreal, og dér har sangen ligget konstant blandt top 5.

Timingen synes rigtig forud for aftenens koncert og kunne blive kulminationen på én europæisk offensiv og starten på en ny, som blandt andet omfatter en masse koncerter i Danmark.

– Musikalsk er Midem ikke nogen stor festival, og man går ikke ud og opdager en masse ny musik. Men man lytter til det, der er, og vi er heldige med tidspunktet (23:30), fordi møder og middage først slutter der. Hvis man ellers skal se på festivalen, er det sjældent, at man kan finde alle sine kontakter på ét sted og det er virkelig praktisk – især når vi skal se frem til flere europæiske koncerter i foråret.

Sammen, i godt humør, men hver især måske lidt ved siden af sig selv, kommer bandets syv medlemmer ind for at lave lydprøver i den store sal bagest i Hotel Martinez. Udenfor er det begyndt at regne. Vinden tager i palmerne og i de store paraplyer, der slås op omkring de spredte foto-sessions på strandpromenaden, Croisetten. Udefra ligner Martinez en stationær overflod med egen bådebro. I aften venter en lektion i Essentials.

Midems hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA