x

Ditte Okman: Jeg kan ikke bolle til musik

Ditte Okman: Jeg kan ikke bolle til musik

Alder: 39 år

Civilstatus: Gift

Profession: Journalist og radiovært på Det, Vi Taler Om – der med egne ord "tager sladder alvorligt" – på Radio24syv 

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Nej. Da jeg var lille, ville jeg i en periode gerne selv have et, men mine forældre vidste nok, at der var en risiko for, at det ville kede mig – lige som så meget andet, jeg startede på.

Spiller du selv et instrument?

– Jeg forsøgte mig på trommer i gymnasiet, men jeg måtte blot erkende, at musik er noget, jeg lytter til – ikke noget jeg selv spiller.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Jeg syntes, trommerne var seje – og jeg forsøgte mig også som forsanger i et band i ungdomsklubben. Vi øvede vist tre gange, så gik vi i opløsning.

Synger du i badet?

– Ja. Jeg synger med på alt. Og synger "la la", hvis der er et stykke i teksten, jeg ikke kender. Nu hvor jeg har fået et barn, synger jeg også børnesange og digter en del selv. Min søn synes tilfreds.

Hvad betyder musik for dig?

– Musik har ofte hjulpet mig igennem en sindsstemning. Enten hvis jeg har haft brug for at tude eller haft brug for at komme op. Musik har hjulpet mig til at sove og til at vågne. Jeg lytter til forskellig musik alt efter humør og har mit eget musikhjørne i vores lejlighed, hvor jeg kan ligge på ryggen på en sofa og bare lytte til gamle plader. Det holder jeg meget af. Der får jeg alenetid.

Hvordan lytter du til musik – stream, download, fysisk?

– Jeg lytter oftest cd'er. Jeg har også en Rega-pladespiller, men mange af mine vinyler døde under et skybrud. Jeg har endnu ikke vænnet mig til downloads.

Hvem er din yndlingskunstner?

– Jeg er meget glad for R.E.M. og har været så heldig at møde bandets medlemmer. Jeg er dybt fascineret af Michael Stipe - nærmest sygeligt. Jeg tror, jeg elskede ham på et tidspunkt. Sådan rigtigt, hvor jeg tænkte, at jeg ville passe ham, når han blev gammel. Derudover lytter jeg meget til Belle and Sebastian. Min mand siger, at det lyder som et nykristent band.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Techno og fusionsjazz. Min krop bliver stresset. På grænsen til angstanfald.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

Jolene. Jeg gad megagodt kunne synge som Dolly Parton – eller kunne synge country i det hele taget. Jeg har øvet mig meget, men det synes ikke rigtig at lykkes.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Måske Roxette. Jeg har drømt om at snave mange drenge i den periode, Roxette var store.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Jeg kan ikke bolle til musik. Jeg kan slet ikke forstå dem, der kan. Man ender jo med at bolle i takt til musikken, tænker jeg. Det er irriterende.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Kent eller noget andet let svensk popmusik.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Jeg danser meget sjældent. Jeg er mere sådan en, der drikker i baren. Men i en periode fik jeg lettet røven til Bran Van 3000 med Love Cliché.

Hvad er den første sang du kan huske?

– Hjemme hos os lyttede min mor til Rollling Stones og min far til Roy Orbison. Jeg husker, mine første plader var med Madonna, Danseorkestret og Robbie Nevil. Jeg hørte dem som en galning.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Det er der rigtig mange, der kan. Jeg har grædt meget til Superheroes' Someone Else og til Eskobars Someone New. Selvfølgelig fordi en fyr skred fra mig. I dag fatter jeg ikke, at vi overhovedet var kærester.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Så langt er jeg slet ikke nået. Men til mit bryllup spillede vi Crazy In Love med Anthony and the Johnsons – en absolut vidunderlig coverversion af Beyoncés popnummer.

Har du været i operaen?

– Ja, jeg har været i Det Kongelige Teater og se Madame Butterfly. Det var faktisk Morten Messerschmidt, der inviterede.

Har du været på festival?

– Masser af gange. Jeg har været fast Roskilde-gænger siden 1992, og et par gange på Skanderborg, hvor jeg blandt andet har hørt A-ha -  det var faktisk en fed koncert. Morten Harket synger jo som en drøm. Og så var jeg på den sidste Midtfyn, fordi R.E.M. spillede.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Belle and Sebastian i DRs koncerthus tidligere på året var fantastisk! Og jeg var fuldstændig blæst væk af Nick Cave i Falkoner sidste år. Skal jeg længere tilbage må jeg nævne Radiohead og islandske Sigur Rós. De har sendt mig til en anden verden.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Keith Richards eller Britney Spears. Måske begge, sammen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA