x

Hvad lytter Vild Med Dans-vært Claus Elming til?

Hvad lytter Vild Med Dans-vært Claus Elming til?

Alder: 45 år

Civilstatus: Single

Profession: Studievært, aktuel med Vild Med Dans, hvis finale finder sted i aften fredag den 28. november klokken 20.

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Det gør jeg sgu. Vi havde et klaver derhjemme, hvor min mor ofte sad og spillede. Jeg tror, en del af hensigten var, at jeg også skulle have fattet interesse for det på et tidspunkt.

Spiller du selv et instrument?

– Nej, det tændte mig aldrig rigtig på samme måde som fodbold.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Ja. Vi var nogle drenge i 10-12 årsalderen, der samlede et band. Der var ingen af os, der kunne spille et instrument, men vi var jo begyndt at kigge efter piger og havde lagt mærke til, at de var vilde med drenge, der spillede i bands. Det var ret sjovt. Jeg skulle have spillet klaver, men jeg havde som sagt aldrig fået det lært.

Synger du i badet (eller andre steder)?

– Ja, jeg synger i badet. Og når jeg går rundt for mig selv. For at varme stemmen op inden Vild Med Dans går jeg og synger lidt opera-tonelejer op og ned. Hver fredag synger jeg også Amy Winehouses Rehab, før jeg går på.

Hvad betyder musik for dig?

– Jeg lytter til rigtig meget musik. Og jeg ser også en masse fjernsyn, hvor underlægningsmusikken betyder en masse. Under Tour de France lavede jeg et indslag om kyssepigerne, og der passede sangen Formidable helt perfekt ind. Den rigtige musik betyder meget. Fagligt fylder musikken en hel del, men også i min hverdag, og jeg lader mig tit inspirere til at lytte til ny musik. Blandt andet Parov Stelar, The xx og Lana Del Rey.

Hvordan lytter du til musik?

– Kun via streaming. Jeg har ikke engang en cd-afspiller i mit hjem. Og jeg solgte mine vinylplader for 400 kroner for nogle år siden. Det var nok lidt dumt, for der var altså mange gode ting imellem – blandt andet Nirvanas Nevermind.

Hvem er din yndlingskunstner?

– Jeg har en meget varieret musiksmag, men hvis jeg skulle nævne ét bestemt band, må det blive Depeche Mode, de har altid været der, og de betyder meget for mig. Jeg skruer altid op, når de bliver spillet i radioen.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Jeg er ikke fan af klassisk jazz. Sådan noget middle of the road lørdagsjazz, du ved.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– De gange, jeg har været på karaokebar, har jeg haft god succes med California Dreaming – det er en Elming-specialitet, haha!

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Thomas Helmigs Det Er Mig Det Står Herude Og Banker På.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– En erotisk aften er måske lige voldsomt nok, men hvis det skulle være en romantisk aften, ville jeg nok sætte noget lounge-musik på. Parov Stelar eller Hotel Costes, det er megafedt.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Det kommer an på, om jeg lige er kommet hjem fra byen, eller om jeg er stået op efter en nats søvn. Hvis jeg endelig skal høre noget, tror jeg bare, jeg tænder for radioen og hører, hvad der er på der.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Der er jo nogle klassikere, der automatisk får en på dansegulvet. Forleden blev jeg budt op til Sex Bomb med Tom Jomes, der gik over i Blurred Lines. Det var en perfekt kombination. Hvis jeg selv skulle vælge, blev det nok Doobie Brothers' Long Train Running eller Mother's Finest med Baby Love.

Hvad er den første sang, du kan huske? 

– Det er sjovt, for det er Bamses Venners med Vimmersvej. Jeg kan huske, at jeg fik skæld ud af mine forældre, da jeg gik rundt og sang omkvædet, men de måtte jo så undskylde, da de fandt ud af, at det var en rigtig sang. Faktisk fik de mig til at indspille den på et bånd, de sendte til nogle venner i USA.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Jeg er jo ikke verdens mest rørstrømske fyr. Jeg er i det hele taget ikke begejstret for at være ked af det, så jeg undgår ting, der gør mig trist. Jeg vil hellere høre noget, der gør mig glad.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Never Let Me Down Again med Depeche Mode, Du Hasst med Rammstein og November Rain med Guns N' Roses.

Har du været i operaen?

– Jeg har været til opera, men ikke i Opreaen. Har set Aida mange gange, da jeg arbejdede i Herning. Jeg er ikke fan på den måde, men det var en stor oplevelse.

Har du været på festival?

– Mange gange. Så sent som i sommer var jeg på Skanderborg. Den første festival, jeg var på, var Ringe i slut-80'erne, så blev det Roskilde. Nu er det Skanderborg – jeg er blevet mere magelig, haha!

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Der er flere, men U2 i Forum var en intens oplevelse! Det var en noget udskældt koncert, men jeg syntes, det var fedt! Nummer to er Depeche Mode i Warszawa sammen med 30.000 polakker, der ikke kunne et ord engelsk, men synge med på samtlige sange alligevel.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Taylor Swift.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA