x

Jonas Breum – Jeg er blevet nyforelsket i popmusikken

Jonas Breum – Jeg er blevet nyforelsket i popmusikken

Jonas Breum med en fortid som sanger i hedengangne Coolsville og Breumm udgiver til næste år sit andet soloalbum, opfølgeren til den yderst roste "Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod" fra 2011. Vi har talt med ham – se hans seneste musikvideo nedenfor.

Dit første udspil fra den kommende plade fik titlen "Det Største Røvhul". Hvorfor det?

– Det er fordi, det var den mest præcise begrundelse for den tilstand, man befinder sig i, når man sidder tilbage som en udbrændt tændstik med et sind sortere end en Guinness-øl, som er den sindsstemning, jeg gerne vil beskrive med nummeret. Sangen er en slags nulstilling af mig selv og binder min seneste plade sammen med den nye. Men den indeholder også lys og humor, og mit håb er, at den med tiden kan komme til at fungere som en kulsort fællessang.

Hvor længe har du arbejdet på albummet?

– Det har været undervejs de sidste to-tre år, og jeg glæder mig virkelig til at slippe det. Det omhandler scener fra netop de sidste to-tre år i mit liv, som uden tvivl har været både de sjoveste og hårdeste, jeg har oplevet.

Hvordan adskiller den sig fra "Fremtiden Findes Hos Hende Jeg Forlod"?

– Den sidste plade var jo en dagbogsplade, der blev skrevet til skrivebordsskuffen. På den nye stiller jeg mig op på en ølkasse og råber ad det hele. Udtrykket er også mere udadvendt – jeg kalder det "popmusik, man kan danse alene til." Det er popmusik, der rykker i din krop – men der er også plads til det store mørke regnvejrshumør.

Du er jo en mand med ordet i din magt. Betyder ord lige så meget på det kommende album?

– Det gør de. Men ikke på samme måde. Ord er mig, og jeg er ord, men de ord, jeg elsker lige nu, er de ord, jeg fik fortalt som barn. Det er børnesange og popmusik. Jeg elsker henvendelsen og det, man kan bruge ordene til mere end selve ordene i sig selv. Det er det, jeg bliver ramt af. Jeg er færdig de mange metaforer og sproglige finurligheder. Det må gerne være klart og enkelt, og det gør ikke noget, at det ikke kan stå alene uden musikken.

Så det er en anden retning end sidst?

– Det er det. Jeg er blevet nyforelsket i poppen og elsker pop helt ufatteligt meget, og det er ikke vigtigt, om det er indviklet eller ej. Musikken skal kunne samle folk og ramme dem i hjertet, når de står med armen om kæresten med en fadøl i hånden efter en lang arbejdsuge. Det er for dem, den skal gøre en forskel. Jeg har spillet mange koncerter gennem de sidste par år, og det er i mødet med folk, det hele går i op i en højere enhed.

Se musikvideoen til "Det Største Røvhul":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA