x

Guide: De bliver store i 2015 – udland

Guide: De bliver store i 2015 – udland

Et nyt år har meldt sin ankomst, og nye stjerner dukker op. Vanen tro giver GAFFA dig her en oversigt over 12 nye udenlandske navne, vi tror kommer til at præge det kommende år – så du kan lige så godt begynde at holde øje med dem allerede nu. Du kommer til at høre meget mere til dem.

Hør playlisten "De bliver store i 2015 – udland" i Spotify

Hør playlisten "De bliver store i 2015 – udland" i WiMP

James Bay (billedet)

Hvem er han?

24-årig singer-songwriter fra England med rødder i folk-musikken.

Hvorfor skal du elske ham?

Bay er blevet kaldt en "mere folket Ed Sheeran" og har trods sin unge alder gjort sig bemærket med sin let rustne stemme, sine store fede omkvæd og ikke mindst sine fremragende sange. I England fik han en del opmærksomhed på at træde til i sidste øjeblik, efter at Lana Del Rey havde aflyst en optræden på BBC's Radio 1. Få øjeblikke efter udsendelsen var han et heftigt samtaleemne på Twitter.

Hvad kan du forvente?

Året kommer til at byde på mere musik fra James Bay, der allerede har udgivet de tre ep'er The Dark Of The Morning, Let It Go og Hold Back The River.

 

The Districts

Hvem er de?

Fire knægte fra Pennsylvania, der spiller uspoleret rock og rul.

Hvorfor skal du elske dem?

Hvis du kan lide amerikansk rock med et touch af country, americana, folk og blues, kunne The Districts meget vel gå hen og blive dit nye yndlingsband. De har taget deres favoritelementer fra den amerikanske musiktradition, givet dem et los i røven og en indsprøjtning ungdommelig energi. De fyrer den af live, og at dømme efter kvaliteten af deres debut-ep fra sidste år, kunne de meget vel gå hen og blive de næste Kings Of Leon.

Hvad kan du forvente?

Rendyrket rock med styr på traditioner og virkemidler. Og forhåbentlig en opfølger til The Districs-ep'en fra sidste år. 

Krept and Konan

Hvem er de?

Krept and Konan er en engelsk hiphopduo bestående af Casyo "Krept" Johnson og Karl "Konan" Wilson.

Hvorfor skal du elske dem?

Ud over at være fremragende ordsmede slog duoen sidste år rekorden for "Highest charting UK album by an unsigned act" med 2013-mixtapet Young Kingz, der fik en plads i top 20 på den engelske albumhitliste. Duoen er rost for at have haft stor indflydelse på den engelske undergrunds-scene med deres musik, punchlines og heftige brug af metaforer.

Hvad kan du forvente? Et regulært album, der følger op på hitsinglen Don't Waste My Time i løbet af i år.

 

 

Kwabs

Hvem er han?

Kwabena Sarkodee Adjepong er sanger med stort S – og han bevæger sig inden for pop, elektronika og soul.

Hvorfor skal du elske ham?

Stemmen. Hvert nummer, han har udgivet er en magtdemonstration udi beherskelsen af stemmen som instrument. Lyt bare til perlen Wrong or Right. Da han først lagde et nummer op på Soundcloud, var det afspillet 10.000 gange efter det første døgn, og siden da er hypen omkring ham kun vokset. Blandt andre Laura Mvula, Plan B, Emeli Sandé og Joss Stone har udtrykt deres begejstring for den ghanesisk-fødte sanger.

Hvad kan du forvente?

Kwabs er i fuld gang med indspilningen af sit debutalbum, der rammer gaden i løbet af 2015.

 

 

Låpsley

Hvem er hun?

18-årig sanger, sangskriver og musiker fra London med det borgerlige navn Holly Lapsley Fletcher.

Hvorfor skal du elske hende?

The Guardian har beskrevet hende som en "en-kvinde-version af The xx eller London Grammar", og Låpsleys minimalistiske elektropop er bestemt en dragende størrelse. Der er en varme og gnist i hendes sange, som tilmed indeholder rigtig fine tekster. Og spiller hun endda både guitar, klaver og obo selv. Snakken om Låpsey og hendes musik går som en steppebrand gennem blogosfæren, hvor hun gentagne gange – med rette – spås en stor og lysende fremtid.

Hvad kan du forvente?

Intelligent, fængende og dragende minimalistisk elektropop med noget på hjerte. Hvis alt går vel, har Låpsley sange nok til at fylde et album, før året er omme.

Rae Morris

Hvem er hun?

22-årig engelsk singer-songwriter, der har i sinde at berige verden med underskønne elektropop-ballader.

Hvorfor skal du elske hende?

Så du kan slutte dig til koret af fans, der tæller kollegaer som Tom Odell, Lucy Rose og Jack Steadman. En anden grund kunne også være, at Rae skriver bjergtagende sange med melankolsk islæt og snerter af Kate Bush, Feist og PJ Harvey, som kan få gåsehuden til at rejse sig på de fleste. Karrieren har for alvor taget fart for Morris, siden hun medvirkede på Bombay Bicycle Clubs single Luna, og der er ikke noget, der tyder på, at hun sænker farten foreløbigt.

Hvad kan du forvente?

Morris har et debutalbum på vej i år, og hun beskriver det som "en række dagbogsskriverier, der dokumenterer de vigtige år, hvor man vokser op og skal lære verden at kende." 

 

Raury

Hvem er han?

18-årig Atlanta-rapper, der i løbet af kun et par måneder er kommet på alles læber i hjemlandet.

Hvorfor skal du elske ham?

Se videoen til God's Whisper, der startede det hele. Lige pludselig var Raury udnævnt til at være forbillede og frontfigur for rebelske teenagere over hele USA. Og nårh ja, så har han jo samarbejdet med både The Neighbourhood og SBTRKT – samt spillet for 20.000 mennesker sammen med Outkast i hjembyen Atlanta.

Hvad kan du forvente?

Raury har holdt møder med Kanye West på det seneste, så rygterne florerer om, at han kunne slutte sig til Kanyes G.O.O.D. Music-hold. Indtil videre ser det dog ud til, at hans med spænding ventede debut udkommer på Sony Music.  

Shura

Hvem er hun?

Shuras borgerlige navn er Aleksandra Denton, og den 23-årige singer-songwriter fra London producerer sin helt egen futuristiske blanding af følelsesmættet dance-pop.

Hvorfor skal du elske hende?

Hendes fjerlette vokaler, der smyger sig omkring synthpop-elementerne på Touch, er blevet set og hørt to en halv million gange på YouTube. Med primær inspiration fra 80'ernes popscene og så forskellige navne som Elton John, Massive Attack og Pixies skaber hun et helt særligt lydunivers, hvor syng-med-omkvæd ikke er bandlyste. Dog har hun udtalt, at hun var nødt til lære at acceptere, at hun kunne lide popmusik, og hun beskriver sin musik som "en 11-årig med en guitar, der prøver at lyde som Mariah Carey".

Hvad kan du forvente?

Shura har skrevet kontrakt med Polydor og har et debutalbum på vej i år. 

Melissa Steel

Hvem er hun?

21-årig engelsk r&b-, reggae- og popsangerinde.

Hvorfor skal du elske hende?

Melissa har allerede hittet stort med debutsinglen Kisses For Breakfeast, der viser, at den unge sangerinde har en personlig flair for den reggaeficerede popmusik. Og så er hun – i modsætning til mange af dem, der bare rider med på bølgen – selv halvt jamaicaner. Hun har med solide features på Koves Way We Are og Krishanes Drunk And Incapable vist, at hun har mere end et enkelt hit i sig.

Hvad kan du forvente?

Solskinssydende pop med rytme og hjerte. Og naturligvis flere hits til dansegulvet.

 

Tove Styrke

Hvem er hun?

Tove Styrke var blandt deltagerne i den svenske udgave af Idol i 2009. Hun blev som de fleste andre talentshowsdeltagere aldrig rigtigt til noget, men nu ser det anderledes ud for den talentfulde sangerinde. 

Hvorfor skal du elske hende?

Efter tre år i glemslen er Styrke klar til at vende tilbage til musikscenen. Hun har skrevet kontrakt med Lykke Lis og Shout Out Louds managementfirma, og de har sat alt ind for at markedsføre Tove som en gedigen røvsparkende popstarlet, og jungletrommerne siger, at det engelske marked ser på Styrkes talenter med yderst positive øjne. Hun har – ligesom sin danske kollega MØ – skrevet kontrakt med internationale RCA, og hendes ep Borderline fra sidste år er en samling sitrende popsange, der viser, at hun er kommet langt siden talentshowsdagene.

Hvad kan du forvente?

Popmusik med nosser, attitude og masser af hooks.

Wolf Alice

Hvem er det?

Et godt gammeldags rockband fra London – tre gutter og en pige med hang til guitarmusik, som den lød i 90'erne… og folk.

Hvorfor skal du elske dem?

Wolf Alice startede ud som et folk-inspireret pop-band, men er med tiden blevet mere rock-orienterede, selvom de har holdt fast i deres folk-rødder. Bandet er blevet sammenlignet med så forskellige navne som Elastica, Hole og The xx. Selv beskriver de deres musik som "rocket pop".

Hvad kan du forvente?

Sidste år udkom ep'en Creature Songs, og du kan godt regne med, at Wolf Alice føjer flere sange til bagkataloget i løbet af i år. 

 

Years & Years

Hvem er de?

Engelsk elektronika-trio fra London, der spiller sjælfuld popmusik.

Hvorfor skal du elske dem?

Målet for Olly, Emre og Mikey var egentlig at lave dance-musik, men efterhånden begyndte de at nærme sig popmusik med rødder i 90'ernes r&b – med TLC og Aaliyah som inspirationskilder. Det er forbandet effektivt og har blandt andet sikret drengene supporttjanser for Clean Bandit og Sam Smith. Frontmand Olly Alexander er desuden kendt for at have medvirket som skuespiller i serien Skins.

Hvad kan du forvente?

Efter alt at dømme følger de tre drenge op på succesen med et fuldlængdealbum i løbet af i år.

Hør playlisten "De bliver store i 2015 – udland" i Spotify

Hør playlisten "De bliver store i 2015 – udland" i WiMP


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA