x

Turnédagbog: Saint Rebel er i USA – Amerikanerne elsker os

Turnédagbog: Saint Rebel er i USA – Amerikanerne elsker os

Den danske hardrockgruppe Saint Rebel, der var nomineret til GAFFA-Prisen 2014, er taget på turné i Los Angeles og skriver hjem. Se flere billeder her

Klokken er 09.00! Vi har sovet i cirka fem timer, og vores kroppe skriger på mere søvn. Men gider man at sove, når man er på tour i Staterne? Nej, det gør man sgu ik'... Der er grus i øjnene, og ens ånde er værre end alligatorens, der ligger ude i græsset, bag det store net, der dækker vores pool i Orlando, FL. Dog er det ikke noget, en god kop kaffe ikke kan klare. Vi taler og evaluerer gårdagens gig på The Haven og glæder os helt vildt til aftenens nye venue: The Boondocks i Melbourne, FL. Boondocks er lige som forrige aftens venue et stort sted – det er jo USA... Alt er større i det land. Dog er dette mere et spillested end en bar, men igen med en kæmpe stor scene (noget, man ikke er så vant til fra de københavnske venues). 

"Okay guys - Are you ready?" siger aftenens booker og læner sig ind over mikrofonen for at præsentere aftenens hovedattraktion. Jesper slår trommerne an, og inden vi aner det, er vi i gang med tourens sidste koncert. Den skal have det sidste, vi har, med – og tro mig... Vi har meget at give af denne aften! Amerikanerne elsker os, og når de gør det, så siger de det bestemt også til én! Ingen jantelov i Guds eget land – og vi elsker det! Koncerten er endnu en gang en bragende succes, og vi får skrevet en masse autografer og taget mange billeder med koncertarrangører og verdens bedste fans... 

Da vi sætter os ud i bilen, råber vi næsten i kor "USA ELSKER OS!!!". Det er den fedeste følelse at føle, at man har en stor chance i det land, som de fleste musikere gerne vil slå igennem i. "You boys have got something special," fortæller mange af dem os, og det er netop denne tro på os, som kan drive værket langt hen ad vejen. Hvis ikke du tror på dig selv og tager chancer, så kan dine fans og lyttere også høre det!

Næste dag står den på shopping, da vi skal betale lidt tilbage til familien… Vi smutter til Orlando downtown og hygger os i et kæmpe outlet med cirka 180 butikker. Da vi fem timer senere kommer tilbage til huset, er vi en masse gaver rigere og en masse dollars fattigere. Men hva' fa'en – Vi er jo i USA og skal sgu ikke kigge på bankkontoen i de otte dage, vi er væk – den må vi tage med banken, når vi kommer hjem!
 
Vi skal op den næste morgen kl. 04.00, da vores fly til New York afgår kl. 07.00 – flyveturen går over al forventning, og i modsætning til den sidste flyvetur, vi havde, sover vi som små babyer, og 1,2,3 så er vi 2½ timer senere i NYC.
 
Efter at have afsat vores bagage i lufthavnen tager vi et lufthavnstog til Manhattan, hvor vi skal tilbringe resten af dagen, inden vi om aftenen igen tager tilbage til JFK lufthavnen, hvor turen igen går mod København og vores elskede Danmark.
 
Mødet med New York er dog igen en omvæltning og et kulturchok af dimensioner – Vi kan igen mærke, at folk er helt anderledes fra Los Angeles og Florida. Den samme høflighed er ikke til stede i New York, men det kan også skyldes, at de har haft deres at kæmpe med de sidste 15 år. Vi tager turen ned mod Ground Zero for at se, om vi denne gang kan komme tættere på 9/11 Memorial, end vi kunne for to år siden, da vi turnerede i New York. Det kan vi – og turen igennem de rystende oplevelser kan ikke beskrives, men skal helt klart opleves, hvis man har muligheden i NYC. Det gyser i hele kroppen, da vi bruger to timer i museet under de oprindelige tårne, der på så tragisk vis ændrede verden for næsten 15 år siden.
 
Da vi igen kommer op til den friske luft igen (og jeg mener den friske luft, da lugten af støv og knust beton stadig sætter sig i næsen), tager vi forbi Hard Rock Cafe på Times Square, hvor vi lige skal have lidt øl, inden vi rejser fra denne herlige by. Vi bestiller fem store Budweiser på fad, og da vi skal til at betale, fortæller servitricen, at regningen er klaret af de to herrer, der sidder ved siden af os. De to herrer er nemlig direktører for Budweiser og var meget beærede over, at de fem rockstjerner ville drikke netop deres mærke!
 
Dette var en perfekt slutning for vores USA-eventyr, og vi vil helt sikkert returnere til dette herlige land meget snart, da intet kan måle sig med den chance – make it or break it – vi vælger helt klart den første mulighed! Tak fordi I fulgte med på vores tourdagbog her på Danmarks bedste musikmagasin – Tak til GAFFA. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA