x

Albumaktuelle Rangleklods: Vi opsøger altid euforien live

Albumaktuelle Rangleklods: Vi opsøger altid euforien live

Rangleklods, der nu om dage ikke blot udgøres af Esben Nørskov Andersen, men er en regulær duo fuldendt af Pernille Smith-Sivertsen, har siden udgivelsen af debutalbummet Beekeeper (2012) hørt til Danmarks mest flittigt turnerende navne, og det er der en helt åbenlys grund til.

– Vi elsker at spille live. Kontrasten mellem koncerten, hvor alt foregår i nuet, og intet kan gøres om, og studiearbejdet, hvor alt kan fluekneppes til døde, er et lækkert spænd at arbejde inden for. Vi opsøger altid euforien, når vi træder ud på scenen. Der skal være noget på spil, der skal tages chancer, og vi ønsker, at vores publikum glemmer sig selv for en stund – ligesom vi gør, lyder det fra Pernille Smith-Sivertsen, der også sætter ord på, hvad det at spille live giver duoen:

– Det giver os gode vibes. Og lyst til at producere ny musik. Og det giver os oplevelser – vi har efterhånden set en god "chunk" af verden og mødt virkelig mange gode mennesker på vejen, og vi er forhåbentlig kun lige begyndt.

Rangleklods har spillet et utal af koncerter og har fremtryllet deres betagende musik på alt lige fra små spillesteder til store festivaler, der begge appellerer til duoen.

– Festivalshows er øjeblikket, der tilfældigt opstår. Folk drysser forbi, og nogle har glædet sig på forhånd, mens andre er gået forkert og ender med at blive. Men der er en mulighed for at skabe en fuldstændig uventet og højstemt atmosfære på festivaler. Der kan ske noget magisk, når rusen, trætheden og fællesskabet forenes. Festivaler er jo ofte et break fra den almindelige hverdag, så det kan få folk til at åbne op for alle sluser og gå helt amok. Og det er pænt lækkert for os, når det sker, konstaterer Esben Nørskov Andersen og fortsætter:

– Ved klubshows er der en mere direkte kontrakt mellem publikum og os. De har målrettet valgt at se en koncert med os, og der er som regel en stor varme og gavmildhed. Man kan virkelig mærke stemningen af, at man deler noget sammen, og at folk vil hinanden. Vi fucking elsker, når det lykkes at skabe den komplette samhørighed med de mennesker, der har mærket vores musik.

 

Fastholder rød tråd

Der er gået tre år, siden Rangleklods albumdebuterede, men det er ikke ensbetydende med, at duoens nye album, Straitjacket, udtryksmæssigt ligger milevidt fra Beekeper.

– Vi synes, at der er en rød tråd mellem de to, men helt klart også store forskelle. Straitjacket er mere rytmisk drevet og produktionsmæssigt mere yderliggående – både i den poppede og smadrede retning. På trods af at albummet har været tre år undervejs, føles det fuldstændig frisk for os, da vi endte med kun at bruge sange, der blev skrevet i løbet af de sidste syv-otte måneder af processen, hvor vi virkelig fandt hinanden. Halvdelen af pladen blev skrevet de sidste to-tre måneder. Ikke fordi vi manglede materiale og skulle skynde os, men fordi vi til sidst ramte en kreativ åre, der ikke kunne undertrykkes, forklarer Esben Nørskov Andersen og fortsætter:

– Albummet fremstår derfor enormt spontant og intuitivt for os, hvilket betyder virkelig meget for os. Vi er slet ikke i tvivl om, at vores live-erfaring har haft stor betydning for lyden og følelsen på Straitjacket. Melodisk og stemningsmæssigt er vi stadig forbundet til det sted, vi var, da vi udgav Beekeeper, om end melankolien måske ikke har et helt så fast greb i os længere, påpeger Esben Nørskov Andersen.

Han ser samtidig en stor styrke i, at Rangleklods nu har to leadvokaler at jonglere med:

– Det betyder, at vi kan komme ud i langt flere melodiske hjørner, når vi arbejder på en sang. For os handler det altid om at forfølge den bedste idé og skabe det bedste resultat. Vi er ikke så optagede af, hvem der synger hvad – bare det giver mening for sangen. De to vokaler har vidt forskellige udtryk – Pernilles er lys og let, min mørk og tung – og spændet mellem de to giver et massivt kreativt råderum og et modsætningsforhold, vi også benytter os af i forhold til lyrikken.

 

Hvem? Rangleklods udgøres af Esben Nørskov Andersen og Pernille Smith-Sivertsen. 

Hvad? Rangleklods spiller med deres egne ord elektronisk weirdo-pop, der trækker på alt fra Bowie til Caribou til NIN til 90'er-R&B og tidlig ravemusik.

Hvor? Rangleklods opstod i Aarhus, voksede sig større i Berlin og hører nu til i København.

 

Se Rangleklods' seneste musikvideo, "Lost U":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA