x

Tinderbox-aktuelle Echosmith: Søskendeflokken fra englenes by

Tinderbox-aktuelle Echosmith: Søskendeflokken fra englenes by

Den unge kvartet fra Californien har siden efteråret 2014 været uundgåelige på dansk radio, hvor singlen Cool Kids gennem syv uger har været det mest spillede nummer. En iørefaldende popsang, der tager udgangspunkt i ønsket om at passe ind i den seje flok.

– Alle kan tilsyneladende relatere til den følelse. Men samtidig er sangens pointe, at man skal acceptere sig selv. Jeg tror, at lige gyldigt hvor meget succes man har, kan man stadig have den følelse. I musikindustrien kan man for eksempel få den, fordi man hele tiden får taget billeder og lagt make-up. Så kan man komme til at se på andre og tænke: "Ej, hvorfor ser jeg ikke ud som dem", selvom man ikke burde, siger sanger Sydney Sierota.

Lyden af Los Angeles

Når man hører Echosmiths musik, giver det god mening, at de stammer fra Los Angeles. Numrene er lette popsange, der giver associationer til sommer, sol og en ubekymret stemning. At hjembyen har haft betydning for musikkens lyd, lægger bandet heller ikke skjul på:

– Alle slags kunstformer findes i Los Angeles. Musik, film og så mange forskellige slags mennesker gør, at byen emmer af diversitet. Jeg tror helt klart, at det har haft indflydelse på os personligt og vores musik, siger Jamie Sierota.

En af fordelene ved at bo i en stor kulturby er ifølge Sydney og Jamie Sierota det alsidige musikudbud:

– Der er koncerter hver eneste aften – på alt fra små cafeer til store koncertsteder. Det er dejligt at have så mange muligheder, når man vokser op. Vores første koncert var med Coldplay, og vi har også set The Killers. Det er dejligt, at de koncerter har været en mulighed for os, for det er det ikke nødvendigvis for alle andre, siger Sydney Sierota.

Udover stadionrockbands som Coldplay og The Killers har Echosmith også en svaghed for mørkere, britiske 80'er-ikoner som The Cure, The Smiths og Joy Division. Bands, som forældrene introducerede dem for, og som de selv har stiftet yderligere bekendtskab med via internettet.

Familie med musikalsk DNA

Musikhistorien har mange eksempler på bands bestående af familiemedlemmer. Den tradition indskriver søskendeflokken Echosmith sig selvsagt i, og spørger man bandet, er der flere fordele ved at dele scenen med sine søskende:

– Det bedste er, at vi virkelig kender og forstår hinanden. I mange andre bands kan det måske være hårdt, hvis de ikke kender hinanden så godt og ikke ved, hvordan de bedst skal fungere sammen. Men det har vi øvet os på gennem hele livet, siger Sydney Sierota, der suppleres af sin storebror Jamie:

– Det værste er i virkeligheden de samme ting. Når man kender hinanden så godt, ved man også, hvordan man kommer ind under huden på hinanden.

Søskendeflokken står foran et travlt 2015, hvor debutalbummet Talking Dreams skal promoveres med koncerter verden rundt. Bandet kan bl.a. opleves på Tinderbox Festival, som finder sted 26. til 28. juni i Tusindårsskoven i Odense.

Hvem: Søskendeflokken fra Los Angeles består af forsanger Sydney Sierota, bassist Noah Sierota, guitarist Jamie Sierota og trommeslager Graham Sierota. Bandet er i alderen 16 til 21 år og har spillet sammen siden 2009. Debutalbummet Talking Dreams udkom i efteråret 2014.

Hvad: – Vi er en traditionel pop/rock kvartet, som spiller alting selv. Vi forsøger at holde lyden meget organisk. Sydney er forsanger, men vi andre synger kor. Lyden er simpel, up-tempo og har noget californisk over sig, men vi er også inspireret af den britiske new wave-lyd. 

Hvor: – Vi er fra Los Angeles og voksede op i et meget musikalsk hjem. Vores far er musiker og sangskriver, og vores mor er kunstmaler. Vi begyndte hver især at spille et instrument, uden egentlig at have planer om at starte et band. Instrumenterne viste sig dog at komplementere hinanden godt, så et band pludselig gav mening.

Varm op med hittet "Cool Kids":

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA