x

Roskilde-aktuelle Drenge: Trafikpropper kan få dem ud af flippen

Roskilde-aktuelle Drenge: Trafikpropper kan få dem ud af flippen

Drenge, der rigtig nok er opkaldt efter det identiske danske ord, men dog udtaler det på mere engelsk-klingende vis, blev hyldet af anmelderne, da de for snart to år siden sendte deres selvbetitlede debutalbum på gaden. Nu er brødrene Eoin og Rory Loveless klar med toeren Undertow og koncert på Roskilde Festivals Avalon-scene lørdag midnat, og i den forbindelse har vi fanget førstnævnte, der er svært tilfreds med det nye værk.

- Jeg kan virkelig godt lide det - vi har lagt en masse arbejde i det, og jeg nyder at lytte til det, så jeg ville nok give det 10 ud af 10, lyder det med et glimt i øjet fra Eoin Loveless, der fortsætter:

- Det er en plade spundet om bredere penselstrøg end den første. Jeg nød virkelig at arbejde med guitarstykkerne på den her plade - jeg lavede flere spor og lag og tilføjede effekter, lige som jeg også pillede nogle ting ud. Der er flere omkvæd på denne toer og mindre vold i lyrikken. På overfladen er det et mere lettilgængeligt album end vores debut, men det er samtidig en mørkere plade med et større fokus på historiefortælling.

Nørder i studiet

Eoin Loveless, der mener, at det nye album egner sig perfekt til lange køreture i billedskønne landskaber, tillod åbenlyst sig selv at nørde mere end tidligere under arbejdet med Undertow, men det var der også plads til i en både effektiv og omfattende arbejdsproces.

- Vi brugte fire meget fokuserede måneder i studiet, hvor vi fem dage om ugen arbejdede særdeles hårdt i otte timer. Rory og jeg rykkede midlertidigt til Sheffield, dagen før vi indtog studiet, så vi ikke skulle bruge tid på at pendle frem og tilbage til Ross' studie, fortæller Eoin Loveless.

Ross er Ross Orton, der lige som på debuten var hyret som producer af løjerne.

- Det var fedt at arbejde med Ross igen - i og med at vi kendte ham fra sidst, gik det hele meget nemmere, og det er ikke mindst hans fortjeneste, at vi denne gang i højere grad følte for at eksperimentere og prøve nye idéer af, forklarer Eoin Loveless, der også bifalder samarbejdet med vennen Rob Graham, som spiller bas på et par numre på pladen og er blevet et fast live-medlem af bandet:

- Vi har været venner, siden vi var små, og han er en slags musikalsk ikon for os, så det er fedt at have ham om bord. Vi havde brug for én, der lige som kunne styrke vores udtryk, og som samtidig kunne holde os ud - vi kan godt være ret irriterende. Vi småskændes tit, og det er Rob rimelig tolerant over for.

Eoin Loveless er ret sikker på, at Drenge helt permanent bliver til en trio, og hans ambitioner rækker videre endnu:

- Jeg håber, at vi kan blive ved med at ekspandere. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at lave dette band større og større, så vi kan tage vores tidlige aggression og passion til nye og federe højder, siger han således.

Glæden ved live-situationen

Drenge har siden startet sikret sig et ry som et yderst medrivende liveband, og derfor glæder det sangeren og guitaristen, at de nye numre foreløbig er blevet modtaget rigtig positivt af publikum.

- Vi startede bandet, fordi vi syntes, det var fedt at spille live. Vi havde ingen mål og intentioner om at gå i studiet - vi ønskede bare at spille koncerter med alle bandsene i Sheffield og blive involveret i byens musikliv. Vi er så vant til at spille live, at alle andre dele af det at være i et band virker unaturlige til sammenligning, forklarer Eoin Loveless, der dog samtidig har det lidt ambivalent med tour-livet:

- Jeg har blandede følelser omkring det. Det er fantastisk at se verden og spille for vores fans, og der er ikke noget, jeg ville nyde mere end at turnere. Men samtidig er det meget hårdt for ens privatliv. Jeg er ekstremt heldig at have venner og familie, der bakker op og fuldt ud har forståelse for, at vores fritid er begrænset til, når vi ikke er på tour. Jeg er også voldsomt ængstelig, så trafikpropper, aflyste fly og intense situationer kan virkelig få mig ud af flippen, konstaterer Eoin Loveless.

Hvem? Drenge udgøres af brødrene Eoin (vokal og guitar) og Rory Loveless (trommer). I live-sammenhænge forvandles duoen til en trio, idet kammeraten Rob Graham (bas) hér hjælper til.

Hvad? Drenge spiller garagerock spundet om lige dele blues og grunge.

Hvor? Drenge kommer fra den lille idylliske turistmagnet af en landsby Castleton i Derbyshire i England.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA