x

Charli XCX: Sangen Sucker er en fuckfinger til dem, der ikke har troet på mig

Charli XCX: Sangen Sucker er en fuckfinger til dem, der ikke har troet på mig

Den 22-årige engelske popsangerinde Charlotte Emma Aitchison havde kalde-navnet Charli XCX på MSN Messenger, hvis der er nogen blandt læserne, der husker end chat-tjeneste. Senere blev det hendes kunstnernavn. "Det så cool ud og lød catchy," fortæller hun. Hendes seneste album hedder "Sucker". Hvorfor det hedder det, kommer vi tilbage til, men som hun sidder der i sort læderjakke og højhælede sko i den lille sorte lædersofa backstage i Jyske Bank Boxen i Herning før aftenens show, hvor hun er opvarmning til Katy Perry, virker hun en smule utilnærmelig og indadvendt. Et par timer senere er hun alt andet end indadvendt, når hun er på scenen med sin tre andre unge piger på henholdsvis guitar, bas og trommer og synger aggressiv pop.

Men det viser sig hurtigt at den indadvendte unge dame i sofaen er særdeles skarp og blot tilsyneladende totalt uimponeret over at få besøg af en dansk journalist og to piger fra hendes pladeselskab. Hun ER virkelig cool. Eller forsøger at fremstå sådan. Cool er også det ord, der kommer ud af hendes mund flest gange på de 18 minutter, der er tildelt GAFFAs udsendte. Hun er glad for at være opvarmning for Katy Perry, og mener selv at hun hører til på scener af denne størrelse. Denne sommer var det planen, at Charli XCX kunne opleves på Tinderbox-festivalen i Odense, hvor hun lovede, at publikum kommer til at svede. Imidlertid blev koncerten aflyst af logistiske årsager.

Den musikalske baggrund

Da Charli XCX var yngre og havde sine første interviews, ville hun ønske, hun kunne have fortalt, at hun voksede op i et hjem, hvor de hørte Beatles og Kate Bush. "Men det er langtfra tilfældet. Vi hørte Spice Girls, Shampoo og ELO, og ingen af mine forældre spillede et instrument. Det nærmeste, vi kommer musik er min far, som havde en klub og selv klædte sig som John Travolta. Men så plejer jeg også lige i interviews at fortælle, at han samler på frimærker, bare lige for at drille ham lidt," fortæller den unge englænder uden at fortrække en mine.

"Mine forældre støttede mig meget. Jeg vidste fra tidlig alder, hvad jeg ville," fortæller Charli XCX. Hun fik lov at indspille demoer, lægge dem på nettet og give små koncerter i butikscentre og lignende allerede som 14-årig. En af sangene hed "Dinosaur-sex" husker Charli XCX og fortæller, at den var "mindre vellykket."

"Det jeg er mest stolt af er nok mit debutalbum "True Romance," som var undervejs i flere år og blev en personlig sejr for mig." Men skal man som ny lytter starte med et enkelt nummer fremhæver hun selv titelnummeret på sin seneste plade "Sucker."

"Hvem er the sucker?" "Åh, det er ikke nogen speciel, men måske en stor fed fuckfinger til dem, der gennem tiden ikke har troet på mig. "Suckers!" Der er mange, der har hånet mig og haft meget lidt tiltro til mit talent. Ikke alle heldigvis, men tidligere var jeg også meget følsom overfor den slags. I dag er jeg ligeglad, hvis der er nogen, der ikke kan lide mig eller min musik, er det helt cool med mig."

Hvem? 22-årige Charli XCX hedder egentlig Charlotte Emma Aitchison. Charli XCX har udgivet to albums "True Romance" i 2013 og "Sucker" i 2014. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez gav sidstnævnte fire stjerner i sin anmeldelse under overskriften: "Fremadstormende brite byder på punkpop-pletskud på stribe." Charli XCX er datter af en skotsk far og en indisk mor fra Uganda. Charlie XCX er enebarn.

Hvad? Charli XCX kalder sig selv for en pop-kunstner, musiker og sangskriver. Hun siger selv at hun laver bitchy popmusik. Hun "tror på" girl-power og kan lide at lave aggressiv musik og te sig som en bitch på scenen. "At være bitchy er så cool og relevant og så meget bedre end at være kedelig, og jeg synes, det er vigtigt for piger at vide, at det at være aggressiv og have en stærk mening ikke er noget dårligt."

Hvor? Charli XCX er født og opvokset i Hertfordshire i England og flyttede senere til London, hvor hun har et 70'er porno-hus, som hun kalder det. Hun har gået på Bishop's Stortford College og forlod skolen i 2010.

  

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA