x

Marybell Katastrophys turnedagbog

Marybell Katastrophys turnedagbog

18/4
Bochum, en kærkommen ven om end noget genert. Efter en rigtig god koncert foran overraskende mange tyske tilskuere opstod et sjældent fænomen kaldet Jazz-syndromet. Det opstod i løbet af natten i takt med, at vi hørte først det ene, så det andet (og efterfølgende mange, mange flere) glas klirre mod et hårdt og kontant gulv. Kiggede man i retning af den spontane lydcollage, mødte man 2 store , og ikke mindst meget uskyldige brune øjne, tilhørende Marie. Det går op for os, at hun er ramt af det førnævnte jazz-syndrom, som omhandler en ubeskrivelig trang til at strække fingrene, og det kan være svært at nå hen til et bord for at stille, hvad end man måtte have i sine hænder fra sig, inden udslaget af dette syndrom viser sig. Så en stakkels tysk pige fra spillestedet måtte følge i hælene på hende med en fejebakke, for at fjerne diverse smadrede glas fra gulvet. Vi er også hårdt ramt af Stockholm-syndromet, men det er en hel anden historie.

20/4
Reims. Vores første koncert nogensinde i Frankrig, og vi blev da også overraskede over de små forskelle. I Reims bor havenisserne nemlig – der er her tale om en art mini-menneske, lige så ”velfungerende” som os andre, bare meget meget små. Små fødder, små hænder, små hoveder, endda små stemmer, i midten har de små røde næser og under den sidder to små blå læber. Vi har regnet os frem til, at de må stamme fra hønse-familien på grund af deres lidt pludrende facon. De er bestemt et mildt folkefærd, der på ingen måde truer den resterende befolkning i Reims. De hønser bare omkring, og er på den måde med til at gøre verden til et lidt mere underfundigt sted.

21/4
Paris. Da vi ankommer til spillestedet for at spise aftensmad med de andre bands, bliver vi stoppet af en dørmand, og kun Emil, Anders og Mads må komme ind, han tror simpelthen ikke på, at vi tre piger også skal spille, og bliver ved med at spærre vejen for os, ”No no, groupies have to wait until we open”. Vi syntes, det var vældigt morsomt, og vi blev da også lukket ind, da der kom en fra spillestedet, der kunne bekræfte at have set os lave lydprøve tidligere på dagen. Tak for det.

Det var et superfedt spillested, La Fleche D’Or – en gammel togstation i nærheden af den kirkegård, hvor Jim Morrison og Edith Piaf bl.a. ligger begravet. Fedt at spille for 400 mennesker en lun forårsnat i Paris! Der gik da også foruroligende meget fællessang i den backstage sammen med et par af de andre bands.

23/4
Nantes. Efter en fantastisk nat i Paris kører vi ud til et lille hus, som ligger midt i ingenting omgivet af nyudsprungne træer og langstrakte enge med blødt græs og vilde blomster, i nærheden af byen Nantes, hvor vi skal optræde i et fransk radioshow og senere spille en koncert.

Efter koncerten kører vi ud til det lille hus igen med en masse pølser og vin og sprut. Så bryder vi ind i en forladt gård og stjæler noget brænde og laver et bål. Sidder og laver pølser rundt om bålet til lyden af frøernes skønne sang. Bestemt en kontrast til Paris, men en dejlig en af slagsen. Totale hippier, med teltopslagning og hele pibetøjet.

24/4
Toulouse. Spillestedet viste sig at være en pladeforretning! En meget lille en af slagsen, hvor politiet ikke tøvede med at dukke op og lukke koncerter, der var for høje. Her byder sig jo en spændende udfordring, for hvilket band vil ikke gerne have sådan en historie med sig i bagagen? Og det fik vi så ... Dog ingen anholdte!

Fulde! På hotellet sang Maria ud af vinduet, og mente bestemt at hun skabte smuk støj, lige indtil telefonen ringede og hun blev mindet om, at koncerten for længst var overstået. Derefter bedte hun om at blive slettet fra aftenens protokol! Anders blev kåret som Vise Boll, vores lydgud. Aftenens prædiken var om forskellen på Soft-knee og Hard-knee. – Og Vise Boll sagde til sine disciple: ”Gå nu blot ud blandt folket og spred det gode budskab om mute de-esserens mage.” Folket bad: ”Vis os vejen til de rigtige plugins.” Og Vise Boll svarede: ”SSL og PSP.” Og folket jublede og var glade.

Marybell Katastrophys hjemmeside

Marybell Katastrophys MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA