x

Rock Hard Power Sprays turnedagbog fra Kina –kapitel 1

Rock Hard Power Sprays turnedagbog fra Kina –kapitel 1

Det er ved at være en hverdagsbegivenhed, at et dansk band tager på turné i udlandet, men det er dog noget af et særsyn med danske grupper i Kina. Ikke desto mindre er en delegation bestående af Rock Hard Power Spray, Hatesphere, Filur og UFO Yepha taget til Solens Rige. Rock Hard Power Spray fortæller her om turen.

Kina Tour 2007 – tirsdag d. 1. maj
Første døgn i solens rige er forløbet rimelig smooth. Startede i Kastrup Lufthavn søndag aften, hvor vi med en medbragt kasse Tiger-beer ret hurtigt fik reddet os en plads i hjerterne hos Hatesphere-drengene. Ni timer senere landede vi i Beijing, hvor vi i de næste par dage skal spille et par shows, lave noget promoarbejde og ellers bare hænge ud og forhåbentlig nå at lege lidt turister. Første aften stod på et møde med det kinesiske køkken, på en restaurant tæt ved vores i øvrigt superlækre hotel. Ikke den store kulinariske succes, selvom det da var lidt cool, at den private lounge, vi spiste i, hed ”Room 666”. Stedet var tydeligvis ikke gearet til at bespise to af Danmarks mest tørstige bands, for efter blot en time måtte tjeneren forlegent meddele, at de simpelthen ikke havde flere øl… I stedet for endte vi i hotellets bar, og senere røg en lille delegation videre ud i det kinesiske natteliv, mens vi andre hoppede i poolen og så i seng.

Men hvordan er de første indtryk af Kina og kineserne så?! Det er lidt af et kulturchok for fire danske rock’n’rollere. Der er selvfølgelig en masse smukke, gamle kinesiske bygninger og farverige neonskilte, ligesom man forventer, men Beijing generelt er ret klam og beskidt og forurenet. Man skal også lige vænne sig til, at kineserne har et lidt andet forhold til kropslyde, spyt, pis, osv. Ikke så lækkert, når den kinesiske forretningsmand ved nabobordet ved morgenbuffeten sidder og hoster og hakker og spytter, som var det en serie 5 fodboldkamp…

Men vi er altså virkelig psyched over at være her!! Har lige haft lydprøve på et superfedt venue i centrum, hvor Sonic Youth spillede i sidste uge. Vil skyde på, at der er plads til 1.600 mennesker. Vi går på som det sidste band ud af fire, bl.a. sammen med et kinesisk punkband, der hedder Subs, og som var på forsiden af den kinesiske udgave af RollingStone Magazine forrige måned. Det skal nok blive fedt! Bagefter tror jeg vi tager ud og skyder den af med resten af den danske delegation (Hatesphere, Filur og UFO Yepha).

Mere nyt i morgen!

Rock Hard Power Sprays hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA