x

Rock Hard Power Spray i Kinamandens land kapitel 3

Rock Hard Power Spray i Kinamandens land kapitel 3

Det er ved at være en hverdagsbegivenhed, at et dansk band tager på turné i udlandet, men det er dog noget af et særsyn med danske grupper i Kina. Ikke desto mindre er en delegation bestående af Rock Hard Power Spray, Hatesphere, Filur og UFO Yepha taget til Solens Rige. Rock Hard Power Spray fortæller her om turen.

Turne-dagbog del 3 – hvor vores helte indtager en ny kinesisk millionby og ender på toppen af en skyskraber til ultra eksklusiv jetset-fest sammen med Shanghais unge elite af millionærer, fotomodeller, kunstnere og deres drugdealers.

Endnu engang skulle vi MEGET tidligt op oven på en rigtig, rigtig hård aften og nat – og for lige at citere Egon Olsen: ”vi skal ikke hjem, vi skal videre!!” Vi slog verdensrekorden i pak-dit-lort-på-kortest-tid, og hamrede med ekspresfart mod lufthavnen for, i sidste sekund, at nå flyet videre til Shanghai. Endnu en absurd stor kinesisk metropol (18 mio. indbyggere), som skulle vise sig at hungre efter en solid gang dansk smadder-rock’n’roll. Foran os ventede noget så dejligt som en fridag, før vi lørdag skulle spille først en in-store koncert i en trendy tøjbutik downtown og senere en ”rigtig” koncert på en fed undergrunds rockklub.

Dagen blev brugt på at shoppe billige kinesiske kopivarer og opleve en lidt mere moderne storby end Beijing. Man forstår slet ikke, hvor stor en befrielse det er at være kommet til en by, hvor hovedparten faktisk forstår bare en lille smule engelsk til en afveksling. Vi fik oplevet nogle af verdens allerhøjeste bygninger og de mest sindssyge kinesiske slumkvarterer. Aftenen endte stille og roligt med et slag pool og et par kolde øl på en rockbar tæt ved hotellet.

Lørdag var dagen, hvor Shanghai skulle forsøges erobret! Vi blev hentet på hotellet af Abe, vores lokale promoter, og han kørte os ind til den tøjbutik, hvor vi sidst på eftermiddagen havde en kort showcase. Meget mystisk set-up, som dog endte med at blive en ganske sjov oplevelse midt i et eskalerende kaos! Det såkaldte sanganlæg viste sig at være et lille bitte stereoanlæg, som ikke udsendte meget andet end brun støj, og allerede halvvejs igennem første nummer kortsluttede den ene guitarforstærker. Men what the fuck?! Så blev det i stedet bare et lidt omarrangeret Rock Hard Power Spray – ja, og da basforstærkeren lidt senere også døde, blev det ligefrem minimalistisk i sit udtryk. De fremmødte ”skævøjede risgnaskere” rockede rigtig godt med, og bagefter blev der hilst og taget de snart obligatoriske billeder m.m. Igen var der lidt tid til at få brugt en masse af de penge, som vi i virkeligheden slet ikke har, og vi fandt frem til en gade fyldt med de fedeste kinesiske fashionbutikker.

Aftenens venue var en oplevelse i sig selv. En næsten halv time lang taxatur endte i den skumleste baggård i et industrikvarter, hvor en anonym dør på siden af en stor grå bygning førte os ind på den mest punkede og smadrede undergrundsklub. Vi var en lille smule skeptiske forud for koncerten, for der var ingen skiltning nogle steder for spillestedet, og der var heller ikke blevet gjort nogen som helst markedsføring for vores koncert. Men da vi få timer senere gik på scenen, var det lille lokale alligevel godt packed med forventningsfulde kinesere. Utroligt, hvad 2 dages buzz og word-by-mouth i musikundergrunden oven på koncerterne i Beijing (1500 km væk) kan gøre!! Vi væltede stedet fuldstændig, og kineserne gik amok i et omfang, vi ikke har set siden de vildeste koncerter vi oplevede med Bloodhound Gang i Tyskland. Simon nåede at smadre både lilletromme og storetromme undervejs i sættet, og det hele endte med, at scenen blev splittet fuldstændig ad. Et smukt klimaks oven på den fedeste tour i Kina!

Efter koncerten tog Simon og Tommy (manageren) hjem på hotellet for at chille, og vi andre hookede op med vores promoter, Abe, og en crazy columbiansk skønhed, der hev os alle sammen med på den vildeste natklub, vi nogensinde har oplevet. Totalt kulturchok endelig at have vænnet sig til Kina, kineserne, deres verden og kultur, og så tage en elevator op til toppen af en bygning, og pludselig vade ind i den vildeste New York-jetset verden befolket af modeller, tjekkede vesterlændinge og nyrige kinesere på mental flugt fra alt, hvad der er Kina!

Bare entréen kostede det samme som 20 øl på spillestedet, vi havde forladt en time forinden, og klubbens panorama-view ud over Shanghais imponerende skyline addede lige det sidste til oplevelsen. Natten accelererede fra penthouse-natklub til penthouse-natklub, og lad mig da ikke fornægte, at vi var nogle stykker, som måtte suse direkte fra freak-brandert og ud i lufthavnen kl. 07.30 næste morgen. Intet nævnt, intet glemt! Men crazy nat…
Tilbage i Beijing blev der sovet lidt middagslur og drukket farvel-øl sammen vores nye yndlings-heavy-kammerater i Hatesphere, som i morgen tidlig skal med tog videre til et gig i en lille ligegyldig provinsby (kun 6 mio. indbyggere).

Rock Hard Power Sprays hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA