26.02.2020

Musikhuset Århus

Gaffa-prisen ‘20

Det var Hjalmer, der blev den store vinder, da GAFFA-Prisen 2020 fandt sted i et udsolgt Musikhuset Aarhus onsdag den 26. februar. Hitmageren modtog hele fire priser, og der var også statuetter til The Minds of 99, Baest, D-A-D, Jada, L.O.C., Volbeat, When Saints Go Machine og musikkollektivet Hun Solo.

Se vinderne
Hero picture Photo: Camilla Lundbye

Livenavne

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy er levende legender på den danske rockscene. Med et par pauser undervejs har de siden 1988 hævet barren for, hvad dansk rock kan mønstre af hits og exceptionelle liveoptrædener. I 2020 udkommer deres fjerde studiealbum, og de melder sig altså igen på banen som et af de største bands i dansk rockhistorie nogensinde.

When Saints Go Machine
Photo: Daniel Hjorth

When Saints Go Machine

Prisvindende When Saints Go Machine er en konstellation i konstant udvikling. De har både leveret nogle af de største og mest fængende hits fra den danske elektroniske scene nogensinde, og så er de et band, der aldrig arbejder efter forudsigelige formler eller rigide genrekonvensioner. De overrasker og udfordrer deres lyttere – og så er de altid imponerende i livesammenhæng.

VOLA

VOLA

Københavnske VOLA spiller alternativ metal, der både skæver mod electronica, progressiv rock og pop. I 2015 udgav de deres debutalbum Inmazes, der især blev rost til skyerne af den udenlandske presse. Deres andet album fra 2018 modtog fem stjerner fra GAFFAs anmelder: ”Når VOLA er gode, er de suveræne.” Det gælder også på livefronten, hvor deres shows er hypede og eftertragtede blandt musikelskere verden over.

Rebecca Lou
Photo: Lucas Berner

Rebecca Lou

Selvom Rebecca Lou er et forholdsvis ubeskrevet blad på den danske musikscene, har gruppen allerede gjort sig mere end almindeligt bemærket blandt både anmeldere og menige koncertgængere. Frontkvinde Rebecca Armstrong synger som en drøm, og energien til de punkede koncerter er så vanvittig, at vores anmelder kvitterede med fuld plade, seks stjerner, på Roskilde Festival i år.

Joyce
Photo: Daniel Hjorth

Joyce

De har kun to singler under bæltet, men vi har stor tiltro til, at Joyce er kommet for at blive. De startede som en popprojekt, men nogle øl, noget gin og en tur på Escobar senere blev Joyce officielt et rockband. Deres anden single "Djævlen" blev P3's Uundgåelige i midten af januar, og de har allerede cementeret sig som et gedigent og energisk liveact. Det vidste de for nyligt til Vegas Udvalgte. Den energi medbringer de, når de indtager scenen i Musikhuset til deres hidtil største optræden.

Freja Kirk

Freja Kirk

Freja Kirk er en af de få artister, der har modtaget hele seks stjerner for en udgivelse. Det skete i 2019, hvor hendes andet album Pussyfied viste sig at være et af de stærkeste fra en dansk musiker i flere år. Det slog GAFFAs anmelder Nanna Frank fast under overskiften "Personlig, pervers, perfekt". Kirk har den sprødeste stemme, og hun får rig mulighed for at udfolde det fulde livepotentiale, når hun indtager scenen i Store Sal.

Monti

Monti

Monti spiller hiphop. Men det er ikke blot bars på et backtrack. Monti er fem fyre fra Aarhus, der leverer dansk håndspillet hiphop i international klasse. De ridder på en bølge af en række solide singler, og her i foråret kan vi se frem til deres debutalbum. På livefronten har de allerede modtaget adskillige femstjernede anmeldelser fra GAFFA - blandt andet for deres højenergiske optræden på Roskilde i 2017. Se frem til at høre det vildeste flow i Danmark lige nu.

Aftenens vært

Melvin Kakooza
Photo: Ditte Chemnitz

Melvin Kakooza

På rekordtid er Melvin Kakooza blevet det absolut hotteste navn i dansk underholdning. I 2017 vandt han DM i Stand-up, og siden har han ikke kigget sig tilbage. Med udsolgte shows landet over, skyhøje seertal på diverse tv-programmer og en fuldstændig gennemsyrende appel til flere generationer er han den helt rigtige vært for GAFFA-Prisen 2020.

TAK ROCK-PRISEN i SAMARBEJDE MED ROYAL BEER
Photo: Peter Kirkegaard

TAK ROCK-PRISEN i SAMARBEJDE MED ROYAL BEER

Når GAFFA-Prisen afholdes, er der en dansk musikaktør, der går hjem med en særlig hæder. For andet år i træk uddeler GAFFA og Royal Beer i samarbejde en pris ved showet den 26. februar i Musikhuset Aarhus. Tak Rock-Prisen er den ene af to priser ved showet, der ikke er publikumsbestemt.
Tak Rock-Prisen uddeles til en kunstner, et projekt eller en person, der har gjort sig særligt bemærket, eller som har ydet en ekstraordinær indsats for dansk musik. Tak Rock-Prisen er med andre ord et hædersbevis, en flidspræmie og en krammer til én eller flere personer, der via deres virke har gjort noget godt for alle danske musikelskere.

LIFE IS BITTER-PRISEN I SAMARBEJDE MED FERNET-BRANCA

LIFE IS BITTER-PRISEN I SAMARBEJDE MED FERNET-BRANCA

Life Is Bitter-Prisen uddeles som en erkendelighed til en kunstner, der i en eller flere kategorier har gjort sig fortjent til en udmærkelse.En kunstner, som af forskellige årsager ikke har formået at tiltrække sig den nødvendige folkelige opbakning, der kendetegner det demokratiske princip, som gør sig gældende for udfaldet i GAFFA-Prisens øvrige kategorier.
Life Is Bitter-Prisen er ikke en trøstepræmie, men derimod en ekstra pris, der sikrer anerkendelse af en kunstner, som vi mener fortjener en særlig pris for sit virke i 2019 – uddelt med kærlighed og valgt af et panel af musikjournalister, der kender hele feltet.

Gaffa-Prisen 2020

Hvem er dine favoritter?

GAFFA-Prisen er først og fremmest en læsepris. Vær med til at mobilisere Danmarks største musikjury, og afgiv dine stemmer inden 31. januar 2020.

Se vinderne Photo: Camilla Lundbye

Pressemateriale

For yderligere presserelateret information kontakt venligst chefredaktør Sidsel Thomassen
M: [email protected]
T: 20 15 30 32

Om GAFFA-prisen

GAFFA-Prisen er en af de mest hæderkronede og traditionsrige prisuddelinger på hjemlig grund, og priserne er blevet uddelt siden 1991. Fra 2010 ved større gallashows. Det er GAFFAs læsere, der vælger de nominerede og vinderne.

GAFFA-Prisen har 10-års jubilæum næste år, og derfor er det nærliggende, at prisuddelingen for første gang nogensinde afholdes i Aarhus. Byen, der både er oprindelsessted og hjemby for Skandinaviens største musikmagasin. Musikhusets Store Sal skal danne rammen om GAFFA-Prisen, der i allerhøjeste grad er et show, hvor musik og ikke mindst livemusik er i fokus.

Deltag i samtalen på de sociale medier ved at bruge #gaffaprisen

Se vinderne