x

Death Hawks (Fi)
BETA
D. 23.01.2014 Kl. 21:00

Finske Death Hawks er endnu en ukendt størrelse i Danmark. Men det sigter bandet efter at lave om på, når de sparker 2014 i gang på BETA med deres blanding af psykedelisk rock og krautrock!

De fire musikere fandt sammen i Tampere i 2010 om den fælles interesse for psych-rocken, og to år senere var de klar med debutalbummet "Death & Decay", der lagde sig stærkt i det finske psych-rock-felt med blandt andre Circle.

Death Hawks spiller lange psykedeliske rocknumre, med guitar, bas og trommer som fundament, men det er Tenho Mattilas The Doors'ske keyboard og saxofonspil, der løfter finnernes udtryk op over horderne af retrorockbands.

I september 2013 fulgte Death Hawks op på debuten med deres selvbetitlede andet album, der netop har medført en nominering til hjemlandets svar på Grammyen, en Emma. Og nu melder kvartetten sig klar til en skandinavisk januarturné.

På den aktuelle plade har Death Hawks blandet lidt verdensmusik ind i deres psykedeliske udtryk, sådan som man kan høre det hos deres populære svenske kollegaer i Goat, så der er lagt op til en stærk åbning af 2014 på BETA denne aften!